Slovo poletju: Sadna nabodala z jogurtovo pomako

Vročih dni je sicer vse manj in poletje gre h koncu, vseeno pa je še vedno čas za osvežilne malice in sladice kot so na primer sadna nabodala.

Poleg tega pa lahko naše otroke s pripravo tega slastnega obroka zaposlimo kar za nekaj časa, saj neizmerno uživajo ob ustvarjanju lastnih pisanih nabodal iz svojega najljubšega sadja, medtem pa se jim tako cedijo sline, da na koncu ne ostane niti koščka sadja, zato je že naslednji dan potrebno vajo ponoviti! No, vsaj pri nas se to pogosto zgodi in kot mama sem zelo vesela, da na ta način otroka zaužijeta res veliko raznolikega sadja in vitaminov. Da pa so nabodala še bolj slastna, jih lahko postrežemo z jogurtovo sadno pomako in tako obrok postane še bolj hranljiv.

Sestavine :

  • 100 g grškega jogurta
  • Na koščke narezano sezonsko bio sadje (melona, lubenica, nektarina, jagode, grozdje, slive, itd.)

Ostale sestavine:

  • Lesene palčke za nabodala

Priprava:

  1. Jogurtovo pomako pripravimo tako, da nekaj koščkov sadja, ki ga imajo otroci najraje z vilico stlačimo v kašo, dodamo grški jogurt in dobro premešamo ter postavimo v hladilnik.
  2. Sadje operemo in ga narežemo na poljubne koščke. Melono in lubenico lahko izdolbemo s posebnim pripomočkom, da dobimo sadne kroglice oziroma žogice.
  3. Koščke sadje nabadamo enega za drugim na lesene palčke.
  4. Polovico manjše lubenice ali melone obrnemo in vanjo nabodemo sadna nabodala. Postrežemo z jogurtovo pomako.

Več receptov, ki jih lahko pripravite skupaj s svojimi otroki, najdete na yaska.si.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam