Staramo se pod svojimi pogoji!

57-letna Paulino Porizkovo poznate kot enega najbolj slavnih supermodelov. Bila je na naslovnicah vseh znamenitih modnih revij in si modno stezo delila s Cindy Craword, Lindo Evangelista in Naomi Campbel.

Na svojem instagram profilu ima skoraj milijon sledilcev in postala je vplivnica, ki zagovarja “naravno” staranje. Na socialnih omrežjih redno govori o resničnih stvareh, kot sta neuporaba filtrov in staranje – vse to pa občasno pospremi s fotografijo v bikiniju. Pred kratkim pa je objavila čudovit selfie brez ličil in na videz deluje, kot bi bila zgoraj brez, s katerim nas je opomnila, da je staranje nekaj, na kar smo lahko ponosni.

Sporočilo o staranju

Na fotografiji pozira z razmršenimi lasmi in nefiltrirano, neretuširano poltjo ter s hashtagi, kot so “#greypride”, “#bareface” in “#truth”. S tem želi poslati svoje sporočilo o staranju. “Utrujena, a zelo zadovoljna 57-letna ženska zgodaj zjutraj, ko nima, kaj skriti. Čeprav mi zdaj, ko moj obraz in telo odražata vse izkušnje in značaj mojega življenja, pravijo, da bi se tega morala sramovati,” je zapisala nekdanja supermanekenka. “Staranje ni bolezen … Treba bi ga bilo praznovati takšnega, kot je. Rast in sprememba.”

Paulina pravi, da bi morali staranje praznovati. Foto: Profimedia

Sledilci so seveda navdušeni

Njeni sledilci so bili navdušeni nad njeno fotografijo in besedami modrosti. Zahvaljujejo se ji, ker promovira staranje kot nekaj, kar bi morali vsi praznovati. Pravijo ji, da je navdih, kako se starati elegantno in modro. Hvaležni so ji tudi za surove in pristne objave. Seveda ne manjka niti toplih besed in pohval, da je lepa.

Staranje je privilegij

Porizkova je še naprej svetel zgled samo-sprejemanja in je znana po tem, da na družbenih omrežjih z močnimi sporočili opozarja na kulturo proti staranju. “Borite se proti starosti. Obrnite staranje. Pomladite se. Anti-age. Nič od tega ni mogoče. Vendar če na internetu poiščete informacije o staranju, boste dobili tole. Tablete, eliksirji in treningi za boj proti staranju,” je zapisala v objavi. “Veste, kaj je edini način za ustavitev staranja? Da enostavno umrete.”

Sprejmite svojo starost

Ustvarila je celo gibanje #oldandugly, ki je opolnomočilo na stotine žensk, da so sprejele svojo starost in lepoto z deljenjem svojih fotografij na družbenih omrežjih s tem hashtagom in pri tem pozivale, da se preneha”starostno sramotenje”. “S starostjo postajamo lepši,” je Porizkova še zapisala v objavi, s katero se je začelo gibanje. “Ni grdega in starega. Obstajajo le kratkovidni in nevedni.”

Paulina leta 2007. Foto: Profimedia

Zakaj na socialnih omrežjih ne uporablja filtrov 

Izdala je celo zbirko esejev Brez filtra in v novi epizodi oddaje Red Table Talk povedala več o svojem osvežujočem pogledu na družbene medije in staranje. “Trudim se, da nikoli ne uporabljam filtrov, ker je to nekako moja stvar,” je dejala in se pri tem sklicevala tako na svoj profil na Instagramu kot na fotografijo na naslovnici svoje knjige. Izogibanje filtrom je zanjo način, da pokaže, kako so ženske njenih let v resnici videti. “Zelo sem vesela, ko vidim žensko svojih let, ki je videti tako kot jaz,” je dodala. Nekdanja manekenka nas z deljenjem iskrenih fotografij in iskrenih besed vedno znova opominja, da se lahko staramo pod svojimi pogoji – in za to smo ji hvaležne.

FOTO: PROFIMEDIA

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam