Ta krema za sončenje je letos pravi hit!

Nepremagljive se moramo zavedati, da je zaščita pred soncem ključnega pomena za ohranjanje zdrave in mladostne kože.

Vreme se je končno prebudilo in sončni žarki so že zelo močni. To je razlog, da bo danes beseda tekla o SPF kremi. To je krema, ki vas zaščiti pred UV žarki in je nepogrešljiva. Kratica SPF pa pomeni Sun Protection Factor in večja, kot je številka, večja je zaščita.

Prednosti uporabe SPF kreme 

SPF krema ima kar nekaj prednosti, ki jih je dobro poznati. Pa jih poglejmo:

  • Preprečuje sončne opekline.
  • Zmanjšuje tveganje za kožnega raka.
  • Preprečuje prezgodnje staranje kože in pomaga vašo kožo ohranjati vitalno in zdravo.
  • Preprečuje nastanek hiperpigmentacij in pomaga ohranjati enakomeren ten.

Koliko kreme je treba nanesti?

Priporočeno je, da uporabljate kremo, ki vsebuje zaščitni faktor 30 ali več. Prepričani pa smo, da se vam ob tem porodi vprašanje koliko kreme pa pravzaprav moram nanesti. Vsi želimo biti ustrezno zaščiteni, kajne?

Zelo tehničen, vendar najbolj natančen podatek je nekje okoli 2 mg na kvadratni centimeter kožne površine. Če pa to povemo malce bolj enostavno, je za ustrezno zaščito obraza in vratu, dovolj približno 1 čajna žlička kreme z zaščitnim faktorjem.

Ena od meritev, ki jo redno uporabljamo za nanos SPF kreme je tudi pravilo “dveh prstov”. SPF kremo v radodarni količini nanesite po dolžini svojega kazalca in sredinca. Omenjena količina je dovolj za ustrezno zaščito obraza in vratu.

Še nekaj nasvetov koristnih nasvetov

Pripravile smo vam še nekaj koristnih nasvetov, ki se jih je pametno držati. Kot smo že na začetku povedali, je SPF krema pomembna pri ohranjanju zdrave in mladostne kože. Ob upoštevanju spodnjih nasvetov pa boste to lažje dosegle in boste tudi brez skrbi. Pa poglejmo najboljše nasvete, ki si jih je dobro zapomniti:

  • SPF krema naj bo vedno zadnji korak v vaši dnevni rutini nege obraza.
  • Uporabite zaščitni faktor 30 ali več.
  • Bodite pozorni na to, da vaša najljubša krema z zaščitnim faktorjem nudi tako UVA kot zaščito UVB.
  • Kremo z zaščitnim faktorjem nanesite vsaj 15-20 minut pred izpostavljanjem soncu, da se dobro vpije v kožo. Ponovni nanos je treba izvesti vsaki dve uri, po potenju, kopanju ali brisanju z brisačo, da ohranite učinkovitost zaščite.
  • Čudovito je, če ima SPF krema poleg zaščitnega faktorja tudi različne antioksidante, ki kožo še dodatno ščitijo pred prezgodnjim staranjem. 

Spoznajte SPF kremo v stiku 

To je oblika zaščitne kreme, ki je letos postala pravi hit. Stik oblika SPF kreme je izjemno priročna za poletne dni. Imajo namreč trdno pakiranje, ki je po navadi manjše in bolj praktično od klasičnega pakiranja SPF krem. Njena trdna oblika pa prav tako prepreči, da bi se produkt med prenašanjem razlil. So izjemno enostavne in higienične za uporabo. Lahko pa jih nanesete tudi preko ličil in so popoln produkt za hiter in enostaven ponovni nanos sončne zaščite. 

Kremi z zaščitnim faktorjem v stik obliki, ki sta navdušili Nepremagljive

Nepremagljive smo navdušene nad praktičnostjo in enostavno uporabo kreme Missha All Around Safe Block Cotton Sun Stick SPF 50+ PA++++. Izjemno priljubljena krema z zaščitnim faktorjem je sedaj na voljo v stiku. Enostavna uporaba stika je odlična za hiter in enakomeren nanos. Prednosti stika pa so visoka zaščita, mat učinek, ki ne pušča belih sledi, hipoalergena formula, ki ne vsebuje alkohola in je odporna proti potu in sebumu. 

Trojna funkcija stika zagotavlja visoko zaščito pred UV žarki, preprečuje nastanek novih, drobnih gubic ter izenači ten kože. Stik po nanosu na koži ustvari mat videz in odlično zavira prekomerno izločanje sebuma. Prav tako tudi omili videz por in naredi kožo bolj enakomerno ter gladko. Visok zaščitni faktor SPF 50+ PA++++ kožo učinkovito ščiti pred UVA in žarki UVB. Prav tako pa je formula odlična za vse brezskrbne športne aktivnosti v vročih poletnih dneh, saj se kljub potenju z obraza ne bo izbrisala.

Navdušila pa nas je tudi Missha All Around Safe Block Aqua Sun Stick SPF 50+ PA++++, ki je ravno zelo priljubljena in je sedaj na voljo tudi v stiku. Uporaba stika je enostavna in odlična za hiter in enakomeren nanos. Prednosti stika pa so visoka zaščita, hladilen učinek, hipoalergena formula, ki ne vsebuje alkohola, hkrati pa je odporna proti sebumu in potu.

Trojna funkcija stika zagotavlja visoko zaščito pred UV žarki, preprečuje nastanek novih, drobnih gubic ter izenači ten kože. Stik ima osvežilen, hladilen učinek, ki je v vročih poletnih dneh na koži še kako dobrodošel. Inovativna formulanamreč vsebuje edinstveno tehnologijo Skin Cooling Tech System, ki kožo že takoj po nanosu ohladi za – 3,8 stopinje. Visok zaščitni faktor SPF 50+ PA++++ kožo učinkovito ščiti pred UVA in žarki UVB. Prav tako je formula odporna proti sebumu in potu ter tako odlična za vse brezskrbne športne aktivnosti v vročih poletnih dneh, saj se z obraza ne bo izbrisala, čeprav se potite.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam