Tako boste končno hitro in enostavno uredili fotografije!

V mojem telefonu je v tem trenutku natanko 22.585 fotografij in nazadnje sem jih dala razviti leta 2014, ko se je rodil moj drugi otrok, hči Ana. Od takrat naprej so naši družinski spomini spravljeni le v icloudu, nekaj pa jih je tudi v mapah na mojem računalniku.

Priznam, da nisem človek, ki bi se preveč ukvarjal s spomini, starimi fotografijami in videoposnetki. V resnici sem vse skupaj pospravila v škatlo – in zdaj je tam. Ko sem dobila prvega otroka, sina Jako, sem mu začela urejati lep album. Do prvega leta starosti, potem pa sem na to kar malo pozabila, fotografije sicer razvijala in lepo čakajo na boljše čase z vsemi ostalimi v tisti škatli. Nikakor namreč ne ‘najdem’ časa, da bi jih spravila skupaj v lep album. Še slabše je z Aninimi fotografijami. V prvih mesecih njenega življenja sem bila še dovolj vestna, da sem počela enako kot pri Jaki, potem pa sem jih nehala razvijati. 

Vem, da si je za te stvari treba vzeti čas, in že nekajkrat sem razmišljala, da bi za urejanje fotografij v albume priredila mini družinsko zabavo, na kateri bi to počeli skupaj. Ob tem sem bila vsaj toliko disciplinirana, da sem si slike v telefonu uredila po albumih in jih že pripravila za razvijanje. 

No, vmes sem na to pozabila. Vsake toliko, ko sem videla kakšno objavo o aplikaciji Printee in vedela, da z njimi sodeluje tudi Rebeka, me je sicer prešinilo, da je to res odlična ideja, a si nekako nisem znala predstavljati, kako je vse skupaj videti, kako bom to uporabljala, koliko korakov, klikov je treba za to … Skratka, vem, grozna sem, ha ha. Ampak vem tudi, da je med vami mnogo meni podobnih. ;).

Kaj me je prepričalo?

Potem pa je pred dnevi mene in mojega moža Rebeka povabila na večerjo. Za vedno si bom zapomnila njen stavek: »Ej, ne bom te morila z videoposnetki svojih otrok, ampak tole moraš nujno videti. Pa tudi s fotkami ne, a moram se res pohvaliti, kako lepe fotoknjige sem uredila.« No, večer je minil ob pregledovanju videoposnetkov in fotografij z Maldivov in Kranjske Gore na 101 način. ;).

Ven je privlekla albume in mi navdušeno razlagala, kako je za izdelavo fotoknjig uporabila aplikacijo Printee. Ko sem držala v rokah albume s fotografijami, sem začela razmišljati, da res ne bi bilo slabo, če bi tudi naše družinske spomine končno tako lepo uredila in jih imela pri roki. Če ne drugega, da z njimi težim gostom na večerji (sori, Rebeka, morala sem, ha, ha, ha).

V glavnem, če skrajšam zgodbo, tudi jaz sem se odločila in končno naštudirala ta bavbav od aplikacije, ki to sploh ni. In kot pravi njihov slogan, sem tako osvobodila naše spomine s telefona. Pred menoj je, ker sem ta opravek tako dolgo zanemarjala, še dolga pot, ampak ponosna sem že na to, da sem se tega sploh lotila.

Kako deluje?

Opozoriti moram, da je to aplikacija, ki deluje samo na telefonu, vendar je v njej mogoč uvoz fotografij iz Google Photos, IG in facebooka, kar je zelo enostavno in vse opraviš z nekaj kliki, le telefon te najprej vpraša, ali dovoliš dostop do vseh fotk, klikneš ‘da’ – in to je to. Fotografije se avtomatično obrežejo na enega od standardnih formatov, sicer pa jih lahko v teh okvirjih tudi sami premikate sem ter tja, da se želeno vsebino kar najbolje vidi. 

Fotografije aplikacija nalaga po takšnem vrstnem redu, kot jih klikate, vendar si lahko potem na koncu sami uredite fotoknjigo, tako da jih enostavno vlečete sem ter tja. 

Kako vse lahko shranimo spomine?

Lahko naročiš samo fotografije (4 različne dimenzije) – aplikacija omogoča, da jih shranjuješ sproti in potem pošlješ vse naenkrat. Lahko pa si izdelaš album oziroma fotoknjigo – odlična ideja se mi zdi škatlica spominov, ki je lahko tudi lepo darilo, prav tako darilna knjiga, ki ji lahko dodate osebno posvetilo ali kakšne posebne verze. Iz fotografij lahko izdelate tudi stenski koledar. Novost pri Printee so ročno izdelani leseni okvirji, ki jih na steno pritrdiš enostavno, s samolepilnim trakom. Brez lukenj in žebljev, brez težav jih lahko prestavljate z ene stene na drugo.

Aplikacijo si lahko prenesete TUKAJ.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam