Vsebino omogoča EKO ŠKRNICL

Tako se lahko izognemo neprijetnim simpotom menopavze!

Menopavza je obdobje, ki traja 1/3 celotnega življenja ženske. To obdobje pa je lahko vseeno čudovito, čeprav velikokrat slišimo, da je prava nočna mora.

Menopavzo prepoznamo po simptomih, kot so: težave pri obvladovanju čustev, nemiren spanec, odvečni kilogrami, vročični oblivi, izpadanje las in najbolj očiten simptom – izguba menstruacije. Z menopavzo se ženske srečamo po 40. letu. Ti simptomi so nekaj povsem običajnega in o njih je treba odkrito govoriti, saj nisi edina in nikakor nisi nora.

Zakaj ženske iz vzhoda ne trpijo za običajnimi simptomi menopavze?

Milijone žensk trpi za hudimi simptomi menopavze in z drastičnim padcem estrogena po 40. letu, razen žensk na vzhodu. Zakaj? Marcha Flint je prvič začela z raziskovanjem simptomov žensk na vzhodu leta 1970. Preučevala je 483 žensk iz Indije in ni omenjala posebnih simptomov menopavze. Desetletje kasneje je ugotovila še, da ženske na Japonskem najpogosteje poročajo o bolečinah in zakrčenosti v ramenih. Ravno tako ženske na vzhodnem delu sveta manj trpijo za osteoporozo, debelostjo in ostalimi bolezenskimi stanji, ki jih prinaša menopavza. Je to res pogojeno s tem, kje živimo? Ne, nikakor. Povezano pa je s tem, da ženske na vzhodu živijo drugače in imajo drugačne navade. Menopavzo doživljajo celo tako, da ji pravijo druga pomlad.

Zakaj bi morale menopavzi posvečati pozornost?

Menopavza je lahko za žensko razcvet ali pa propadanje telesa. Lahko bi rekle, da nam dajo jajčniki odpoved in pride do izgube menstruacije. Menopavza poteka v treh fazah in vsaka ima svoje značilnosti. Pa jih poglejmo:

  • Predmenopavza/perimenopavza je obdobje, ko se začnejo resnejše hormonske spremembe v telesu in menstruacija začne nihati. To je naravni proces, ki traja od 2 do 8 let.
  • Menopavza se običajno pojavi okoli 50. leta, lahko je to že prej ali kasneje. To je obdobje, ko je ženska uradno brez menstruacije že leto dni. Biološko gledano je to konec rodnega obdobja.
  • Postmenopavza je čas po menopavzi. Simptome pa lahko občutite še celo 5 – 10 let, preden čisto izginejo.

Simptome menopavze dokaj dobro poznamo, manj pa so znana bolezenska stanja, ki se razvijejo, zaradi pomanjkanja estrogena. Kot prvi simptom je tukaj pridobivanje telesne teže, saj se metabolizem znižuje in v kombinaciji s hormonskimi spremembami, pride do tega neljubega simptoma. Ko estrogen preneha nastajati, pride tudi do težav z lasmi, ki postanejo tanjši in začnejo izpadati. Pojavijo se tudi težave s spanjem, kar povzročajo vročinski oblivi in nočno potenje. Sprememba razpoloženja je nekaj, kar ženske poznamo skoraj celo življenje, saj na to vplivajo hormonske spremembe. Vročinski oblivi so eden od prvih simptomov menopavze in lahko vodijo v depresijo, stres ali povišan srčni utrip.

Premalo pa se govori o manj znanih bolezenskih stanjih, saj lahko menopavza vodi v resne bolezni.

Proces osteoporoze se namreč v prvih 5-ih letih menopavze zelo pospeši. Estrogen je namreč potreben za vgrajevanje kalcija v kosti. Po 50. letu starosti si zaradi osteoporoze zlomi kost vsaka tretja ženska.

Znano je, da smo ženske pretežni del svojega življenja bolj varne pred srčno-žilnimi boleznimi kakor moški. To pa velja le do menopavze. Estrogen je zaščitni dejavnik tega sistema, ko nivo pade, se poveča nevarnost za zaplete. Starostno specifična incidenca kardiovaskularne bolezni se v menopavzi poveča za 2 do 6 krat.

Trojni estrogen in 3 tovarne ženskega telesa

Estrogen poznamo, vendar je potrebno povedati, da gre za 3 biokemično različne molekule. Gre za estron (E1),(E2) in estriol (E3) in te tri molekule imajo različne naloge. V času menopavze raven ‘dobrega estrogena’ (E2) upade, telo pa še vedno potrebuje estrogen. Estron, (E1), ki nastaja v nadledvičnih žlezah, postane glavna oblika estrogena pri ženskah po obdobju menopavze, kar je resnično slabo. Estron (E1) namreč začne maščobo iz zadnjice “premeščati” v predel trebuha, zato žensko telo kar naenkrat obdajo trdovratni maščobni obroči okoli trebuha. Le-ta prične kot žele obdajati vitalne organe ter onemogoča njihove funkcije. 

V tej maščobi okoli trebuha in organov nastaja še več estrona, ki povzroči še nadaljnje kopičenje maščobe, zato ženska težko shujša, spopadati pa se začne še z ostalimi simptomi in težavami menopavze. Omeniti pa moramo še 3 tovarne ženskega telesa, ki pripomorejo k normalni presnovi in uravnavanju estrogena v času menopavze. To so jetra, črevesje in nadledvični žlezi. Jetra so neverjetni organ, saj opravljajo več kot 500 funkcij. Pomagajo tudi pri sintezi hormonov in v obdobju, ko se hormonsko ravnovesje močno spreminja, to močno občutijo. Pomembna funkcija, ki jo jetra opravljajo je shranjevanje energije, s tem ko uravnava raven glukoze v krvi. Prav raven glukoze v krvi ima ogromno vlogo pri simptomih menopavze. V črevesju se nahajajo receptorji za estrogen in progesteron in to močno vpliva na to, kako črevesje deluje. Zelo pomembno je, da poskrbite za pravo razmerje dobrih bakterij v črevesju. Nadledvične žleze prevzamejo nalogo jajčnikov, ko ti ne proizvajajo več zadosti estrogena in še vedno skrbijo za proizvodnjo progesterona, ki je nujen za žensko zdravje. 

Razkrivamo vam skrivnost žensk z vzhoda

Ta skrivnost vam bo pomagala okrepiti vse 3 tovarne vašega telesa, uravnati estrogen in ostale hormone, ki so do nas prijazni. Kaj je potrebno vpeljati v vaše življenje?

Če pogledamo celovito, ženske na vzhodu uživajo kompleksne OH-je in prehrano, ki je bogata s fitoestrogeni, med tem ko je pri nas veliko enostavnih OH-jev, več mesa in sladkorja. Pri nas uporabljamo v rodni dobi kontracepcijske tablete, na vzhodu je ta metoda manj razširjena. Pri njih zdravnik pri prvih simptomih menopavze predpiše zelišča bogata s fitoestrogeni, pri nas preventive ni. Zagotovo je tudi velika razlika v uporabi industrijsko pridelanega mesa, ki vsebuje antibiotike in hormonske motilce.

Pri raziskovanju načina, kako v telo vnesti več naravnih estrogenov in podpreti jetra, črevesje in nadledvično žlezo, hkrati pa omiliti simptome menopavze, so kot rezultat nastale zeliščne kapsule Menowell.

Menowell zeliščne kapsule vzpodbujajo presnovo, pomagajo uravnavati holesterol v krvi in hormonski sistem, manj težav s kožo, manj depresije in razdražljivosti ter brezvolje, umirja vročične oblive, več miselne jasnosti, ravno tako pa pomagajo tudi pri ohranjanju telesne teže, da boste brez estrogenskega trebuščka. Mešanica je ustvarjena prav za ŽENSKO, ki si želi v menopavzi živeti drugo pomlad in se posloviti od neprijetnih simptomov. Sedaj boste lahko spet samozavestne in sproščene tudi v menopavzi.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam