Vsebino omogoča TOSAMA

Kako se poleti izognemo vnetjem intimnih predelov

Alergije na sonce, opekline in piki žuželk so nekaj, na kar smo poleti pripravljeni, zato nas tovrstne težave običajno ne presenetijo. Niso pa to edine stvari, ki lahko ženskam pokvarijo dolgo pričakovani dopust.

V vročih poletnih mesecih smo namreč dame še posebno dovzetne tudi za vaginalna vnetja. Srbečica, izcedek in pekoča nožnica so nekaj, česar si med dopustom ne želi nobena ženska. Pri tem ne gre le za to, da je poleti več priložnosti za okužbe intimnih predelov, ker se več in bolj sproščeno družimo, plavamo v bazenih, uporabljamo skupne sanitarije v kampih … Tudi brez zunanjih okužb se vaginalna vnetja poleti pogosteje pojavljajo. V tem času je namreč ozračje pregreto, bolj se potimo, naši intimni predeli so bolj vlažni in topli. To pa so idealni pogoji za razrast glivic.

Večna dilema: Je med mokrimi kopalkami, menstruacijo in vnetji kakšna povezava?

Mokre kopalke predstavljajo vlago in toploto hkrati, kar je idealna kombinacija za širjenje okužb intimnih predelov.

Še posebno za ženske je pomembno, da si po kopanju preoblečemo kopalke. Mokre kopalke namreč predstavljajo vlago in toploto hkrati, kar je idealna kombinacija za širjenje okužb intimnih predelov. Kopalke vpijejo in zadržujejo tudi nečistoče in kemikalije iz vode in bazena, vse to pa so idealni pogoji za pospešeno razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov. Pretirano razmnoževanje poruši naravno ravnovesje mikroorganizmov intimnih predelov, zato lahko pride do številnih neprijetnih zdravstvenih težav: bakterijske okužbe intimnih delov telesa, glivične okužbe, vnetja sečil ali srbenja in osipa na koži.

Tudi med menstruacijo se poleti na intimnih predelih ustvarjajo enaki pogoji za hitrejše razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov. To je razlog, da se lahko razvijejo enake okužbe, zlasti če ženske uporabljamo vložke in perilo iz sintetičnih materialov.

V Tosami so zato že skoraj sto let zvesti naravi in naravnim izdelkom, saj se zavedajo, da se kar 75 odstotkov žensk vsaj enkrat v življenju sreča z okužbo nožnice ali zunanjega spolovila. Težave povzročajo bakterije oziroma glivice, ki porušijo ravnovesje.

Vložki in tamponi naj bodo zato, prav tako kot perilo, bombažni, kakršni so tudi izdelki blagovnih znamk Natura Femina in Natura Femina Organic. S svojo naravno sestavo predstavljajo pomemben dejavnik skrbi za zdravje žensk, celoten izdelek pa je tudi razgradljiv zaradi naravnih zaščitnih, ovojnih in embalažnih materialov. Ne vsebujejo klora, barvil, parfumov in drugih dodatkov, so brez vpojnega gela oziroma praškov. So pH-nevtralni in dermatološko testirani, priporočajo pa jih tudi ginekologi ob najbolj občutljivih ginekoloških težavah.

Štiri zlata pravila ravnanja med menstruacijo poleti:

  • Uporabljate higienske izdelke (vložke in tampone) iz naravnih materialov, da bo koža intimnih predelov lahko dihala, najboljši so bombažni. Bombaž je do kože prijazen, saj je mehak in udoben, diha ter preprečuje razrast škodljivih mikroorganizmov, vpija vlago, ne širi neprijetnih vonjav, kože ne draži in ne povzroča alergij.
  • Vložke menjajte pogosteje kot pozimi.
  • Higienske tampone menjajte na 4 do 6 ur.
  • V vodi, neoporečnosti katere ne zaupate, uporabljajte tampone za plavanje – preprečili bodo vdor vode v nožnico, saj je njena sluznica med menstruacijo še posebno občutljiva. Ko pridete iz vode, tampon zamenjajte.

Štiri zlata pravila ravnanja med in po plavanju:

  • V vodi, neoporečnosti katere ne zaupate, uporabljajte tampone za plavanje – tudi če nimate menstruacije – in jih po prihodu iz vode takoj odstranite.
  • Ko pridete iz vode, se, če je le mogoče, oprhajte, nujno pa obrišite do suhega (zamenjajte kopalke) in tako preprečite razvoj vnetja.
  • Če uporabljate ščitnike perila, naj bodo obvezno iz naravnih materialov, najbolje iz bombaža.
  • Ščitnike perila menjajte pogosteje kot pozimi.

Rešitve so v naravnih in organskih izdelkih

Tamponi Natura Femina Organic so ženskemu telesu prijazen izdelek.
Vnetjem in težavam v intimnih predelh se lahko poleti lahko izognemo tudi z uporabo vložkov iz organskega bombaža, kakršni so Natura Femina Organic.

Kot smo lahko spoznali, veliko dejavnikov vpliva na intimno zdravje žensk, a v prvi vrsti same ne smemo pozabiti nase. Prav zato je pomembno, da za vsakodnevno intimno nego, tako kot tudi med menstruacijo, uporabljamo zgolj preverjene, kakovostne in zdravju prijazne izdelke, še posebno poleti in med dopustom na morju. Uporaba mila in mazil mora biti redna, a ne pretirana, s primernimi izdelki, ki ne uničujejo flore in našega naravnega pH. Ker smo v času menstruacije še posebno dovzetne za raznovrstne okužbe ali vnetja, moramo takrat uporabljati vložke, ki preprečujejo poškodbe in ohranjajo naravni zaščitni sloj. Vse se namreč začne in konča pri intimnem zdravju. Tudi dober poletni dopust!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam