ZPTM BREŽICE

Tega poletnega dogajanja v Brežicah ne smete zamuditi!

Poletno dogajanje v starem mestnem jedru Brežic bo pestro, z družino lahko obiščete dva nepozabna dogodka.

S prihodom toplejših dni je čas, da izkoristimo priložnosti za nova doživetja in raziskovanje. Brežice, mesto z bogato zgodovino in čudovitim starim mestnim jedrom, ponujajo prav to. V juniju in juliju se v Brežicah odvijata dve tradicionalni prireditvi, ki bosta navdušili vse generacije. Pripravite se na okusne in kulturno bogate dni, ki bodo zaokrožili pravo poletno vzdušje.

Dan kruha, vina in salam – 14. junij 2024

Staro mestno jedro Brežic bo 14. junija 2024 znova oživelo z vonjavami sveže pečenega kruha, vina in salam. Dogodek Dan kruha, vina in salam, ki je lani prejel prestižno priznanje med 100 najboljših trajnostnih zgodb na svetu (Top 100 Stories 2023), bo potekal na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice z začetkom ob 18. uri.

Na prireditvi bodo obiskovalci lahko uživali v ogledu razstave pekovskih mojstrovin, ki bodo nastale na tekmovanju pred dogodkom, ter v odlični glasbi, ki jo bosta zagotavljala Ansambel Hervol in gost Lojze Ogorevc, ki letos obeležuje 50 let glasbene kariere. Vzdušje bosta popestrili tudi folklorni skupini KUD Oton Župančič Artiče in Duplo Pišece.

Poleg glasbenih in plesnih nastopov bodo na stojnicah predstavila svoje izdelke številna turistična in vinogradniška društva iz regije. Posebno noto dogodku bo dala slavnostna podelitev listin in nagrad za Županovo vino 2024 ter priznanj za najboljši domači kruh.

Letos bo za obiskovalce organiziran tudi brezplačen prevoz med Termami Čatež in Brežicami, vstopnina znaša 10 evrov in vključuje degustacijski kozarec, hrano na stojnicah in pet bonov za degustacijo vin. Otroci do 18. leta imajo brezplačen vstop.

Mestna promenada – 10. do 19. julij 2024

Med 10. in 19. julijem pa bo v starem mestnem jedru Brežic Mestna promenada, ki obljublja nepozabne poletne večere polne zabave, druženja in kulturnih dogodkov za vse generacije. Lani je prireditev prejela prestižni naziv Zero Waste prireditev, kar pomeni, da bo tudi letos poudarek na trajnosti.

Vsak večer bodo obiskovalce razveseljevali različni glasbeni nastopi, športne aktivnosti in animacije za otroke. Na stojnicah bodo lokalni ponudniki vsak dan ponujali okusno hrano in pijačo. Dogajanje se bo letos razširilo tudi na novo prizorišče – slikoviti ambient Posavskega muzeja Brežice.

Otvoritveni teden z bogatim programom:

  • 10. julij: Otvoritveni večer se bo začel z otroškimi uricami in kuhinjo na ulici, sledil bo koncert Tamburaškega orkestra Artiče in vrhunec večera – koncert Nuše Derenda, ki praznuje 25 let glasbene kariere.
  • 11. julij: Koncert Veronike Strnad bo obogatil čudovit poletni večer v Posavskem muzeju.
  • 12. julij: Otroci bodo uživali na mobilni plezalni steni in v ritmih Hoops dance s hula hop obroči, sledil bo spektakel z ognjenimi in svetlečimi obroči ter koncert Kvatropircev in Alye.
  • 13. julij: Tradicionalne Vaške igre in koncert Help! A Beatles Tribute.
  • 14. julij: Kulturni večer z razstavo lokalnih umetnikov in koncertom Klape Kampanel.

Raznolikost dogodkov v drugem tednu:

  • 15. julij: Plesne predstavitve in večer salse in bachate.
  • 16. julij: Kino pod zvezdami v Posavskem muzeju.
  • 17. julij: Otroški program z glasbeno skupino Čuki.
  • 18. julij: Animacije, delavnice, predstavitve društev in koncert Guštija.
  • 19. julij: Zaključek s Cirkusom Kolibri in koncertom skupine Neki to vole vruče.

Ne zamudite priložnosti za nepozabne poletne večere v družbi prijateljev in družine ter se prepustite sproščujočemu vzdušju Mestne promenade Brežice 2024, ki bo tudi letos za vse obiskovalce brezplačna. Več informacij o prireditvi lahko najdete na www.visitbrezice.si.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki