Vsebino omogoča ŠPORTNI KLUB V GIBANJU

To je super ekipa, ki skrbi za našo gibčnost in zdravo hrbtenico

Čas je za uspešno športno zgodbo, ki se je začela z vadbo za študentke. Športni klub v gibanju letos namreč praznuje 25 let uspešnega delovanja.

Zato smo se Nepremagljive odločile, da vam predstavimo njihovo zanimivo zgodbo, pestre online vadbe in njihovo odlično mobilno aplikacijo. Slednja je tisto, kar nas je najbolj navdušilo, saj gre za mobilno aplikacijo, ki je Nepemagljivim pisana na kožo. 

Kako se je začela zgodba, ki uspešno traja še danes?

Vse se je začelo pred 25 leti z aerobiko za študentke in se razširilo med mamice po porodu in nosečnice, kasneje pa nadaljevalo z vadbo za uspešna slovenska podjetja in ustanove, ko so člani kluba postajali tudi moški in se je število lokacij, poleg Ljubljane, razširilo še v nekatere druge kraje po Sloveniji. V tem času je klub izvajal tudi izjemno uspešen glasbeno-gibalni program Bamberbam za otroke in kot prvi pri nas leta 1999 začel izvajanje aktivnih rojstnodnevnih gibalnih zabav za otroke. V letu 2020 je gibanje v telovadnicah bilo zamenjano z ONLINE vadbo, ki so se je nekatere uporabnice in uporabniki tako navadili, da so letos ponudbo gibanja online obogatili z mobilno aplikacijo www.online.vgibanju.si. Ta omogoča shranjevanje vseh odvodenih online vadb v živo kot tudi posebej posnetih vadb z namenom, da lahko uporabnice aplikacije dostopate vanjo 24/7, skratka kadarkoli in od kjerkoli ter vadite. Lahko rečemo le, da nas je aplikacija očarala, saj se prilagaja življenjskemu stilu vsake Nepremagljive.


Kako sploh poteka vadba preko aplikacije?

Čisto enostavno se je treba najprej seveda registrirati v aplikacijo, potem pa dostopate v knjižnico posnetkov vadb, ki so različno dolge in vsebinsko drugačne, tako da lahko hitro in enostavno najdete vadbo, ki vam najbolj ustreza. Vadbe so strokovno odvodene z ekipo vaditeljic, med katerimi so 3 športne pedagoginje, dve od teh tudi z zaključenim študijem fizioterapije in četrta, ki je fizioterapevtka, z več kot 20 let delovnih izkušenj na Inštitutu za medicinsko rehabilitacijo v UKC.

Poleg gibanja online po posnetku pa imate uporabnice aplikacije možnost vaditi online tudi v živo, če dostopate v aplikacijo v času izvajanja online vadbe v živo. Takrat vaditeljica prisotne na vadbi, ki vadijo z vključeno kamero, spremlja pri izvedbi vaj in če je potrebno izvedbo giba tudi popravi.

Namen aplikacije je, da bi uporabnicam omogočala vadbo, kadarkoli in kjerkoli. Enostavno vadite, ko to odgovarja vašemu razporedu in tudi kjerkoli dostopate do strokovno odvodenih enostavnih vadb.


Katere sklope vadb najdemo preko aplikacije?

Iz tedna v teden je v gibalni aplikaciji večje število kakovostnih vadbenih posnetkov, ki so razporejeni v 4 tematske sklope vadb, ki so cenovno dostopne in hkrati prilagojene različnim specifikam uporabnikov, ki dostopajo v aplikacijo. To pomeni, da vedno najdete vadbo, ki jo želite izvajati. Med posnetki lahko izberete:

  • Pot do zdrave hrbtenice
  • Vadbo za funkcionalna stopala
  • Vadbo za stabilizacijo na vseh štirih
  • Vadbo z osnovami pilates vadbe
  • Funkcionalni pilates
  • Jutranji 30-minutni Flex30

Kakšen je glavni namen aplikacije?

Namen aplikacije je, da bi uporabnicam omogočala vadbo, kadarkoli in kjerkoli. Enostavno vadite, ko to odgovarja vašemu razporedu in tudi kjerkoli dostopate do strokovno odvodenih enostavnih vadb. Vadbe vključujejo tudi jasna navodila, tako da ste brez skrbi, da česa ne bi znale. To pomeni, da se izvajajo z jasnimi navodili, da lahko vadite varno in neprekinjeno, s čim manj pogledi v ekran, saj s pozornim poslušanjem navodil lahko dobro razumete izvedbo vaje. Na ta način si, čeprav z vadbo preko računalnika, vendarle tudi spočijete oči, sploh če čez dan opravljate delo za računalnikom.


Kaj pa tiste, ki imamo težave z bolečinami?

Veliko pozornost pri vsebini vadb v aplikaciji je posvečenih tudi vse večjemu številu oseb s težavami in bolečinami v predelu hrbtenice, vratu, ramen … Še posebej zato, ker so ustanoviteljici in strokovni vodji športnega kluba, Barbari Šogorič, pred leti diagnosticirali hernijo diska. Izhajajoč iz lastnih izkušenj te diagnoze pripravlja vadbe za uporabnike aplikacije z natančno premišljenimi programi kurative in preventive bolečin, ki so razlog te diagnoze. Hkrati se Barbara z bližanjem 50. letu in na podlagi dolgoletnih izkušenj vodenja vadb, izredno dobro zaveda, kakšno obliko vadbe telo potrebuje v tem starostnem obdobju z vsemi specifikami ženskega hormonalnega sistema. 

Ustanoviteljica in strokovna vodja športnega kluba Barbara Šogorič.

A to ne pomeni, da vadbe niso primerne za mlajše generacije? Nasprotno! Vaje so pogosto prikazane v različnih zahtevnostih stopnjah, zato si, glede na svojo trenutno fizično pripravljenost, izvedbo vsake vaje lahko prilagodite. Ker so ostale vaditeljice ekipe v drugih starostnih obdobjih kot Barbara, kot celotna ekipa tako pravzaprav pokrijejo starost uporabnic aplikacije od poznih dvajsetih, pa vse tja do petdesetih let. 🙂 Lahko rečemo, da smo vesele, ker smo spoznale nove Nepremagljive, ki nas bodo veliko naučile. Hkrati imamo seveda še nekaj vprašanj za Barbaro, a več o ustanoviteljici in strokovni vodji kluba pa v naslednjem članku.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam