To so čudoviti šopki za materinski dan

Mesec marec je mesec žensk, 25. marec pa je dan naših čudovitih mamic. Mamic, ki so z nami prebedele dolge otroške noči, ko smo jokali ali zboleli.

Mamic, ki nam tudi, ko smo odrasli, brez pritoževanja kuhajo odlično nedeljsko kosilo in nas tolažijo, ko imamo strto srce.  In na ta poseben dan ji lahko podarimo tudi posebno darilo za materinski dan. Biti mama je naporno, a hkrati čudovito in lahko se strinjamo, da je to še ena dodatna služba, pri kateri nikoli ne vemo, kaj se bo v danem trenutku zgodilo. Mame se namreč v vsakem obdobju starševstva in odraščanja svojih otrok znajdejo v nepredvidljivih situacijah, ki znajo biti na čase zelo stresne. Ko skrbi za malega dojenčka, jo skrbi njegov razvoj. In čeprav se že noro veseli, da otrok postane samostojen in odide v vrtec ali šolo, tudi to za s seboj prinese dodatne skrbi in težave. Še posebej pa se mamam trese svet pod nogami, ko otrok naredi korak v nov svet, srednješolski svet. Vsekakor na tem mestu ne smemo zapostaviti očetov, nikakor ne, saj so oni prvi steber družine, a mama je ena sama. 

In ko se končno odselimo od doma, se staršem odvali velik del skrbi … a le za kratek čas. Nikoli ne pozabijo na nas, nikoli jih ne preneha skrbeti in vedno jih zanima naš vsakdan in vsi izzivi, s katerimi se bomo soočili na poti odraslosti. Mama je z nami v mislih v času šolskega testa ali izpita na faksu. Ko imamo pred seboj izziv v službi, drži pesti, da se bo vse dobro izteklo in skupaj z nami doživlja žalost ob neuspehu in nas bodri in prigovarja, da bo vse v redu. Za vse te neprespane noči, ure držanja pesti in pošiljanja pozitivnih misli, ji ob materinskem dnevu podarimo šopek VELIKO SRCE. Z njim jim pokažemo, kako zelo jo cenimo, kako jo imamo radi in kako močno jo spoštujemo. Predvsem pa ji zaželimo, da ohrani to svoje veliko srce. 

Mama je vedno z nami, ko si ustvarjamo družino, gradimo dom in sami postanemo starši. In tako kot so bili ti trenutki naporni njej, so tudi nam. In edino ona nas bo razumela, nam v težkih trenutkih znala prisluhniti in s pravo besedo pomagati. In če bo še tako težko, vedno se nam bo nasmejala, tako kot se ji je narisal nasmeh na obrazu, ko nas je prvič prijela v naročje. In na dan vseh mam, se ji zahvalimo z velikim nasmehom in ji podarimo šopek NASMEH za vse njene nasmehe naprej in nazaj. S tem šopkom ji bomo nasmeh na obraz narisali tudi ob težkih dnevih in ji dali vedeti, da nas je prav ona naučila, da se z nasmehom na obrazu da rešiti marsikatero težavo. 

Ko naša mama postane babica in ko sami gledamo otroka, kako zapušča naš dom in se postavlja na svoje noge, se skupaj usedeva na zofo in klepetava o vsem, kar sva skupaj dosegla, o otroštvu, o strtih srcih, o prvi zaposlitvi in skupnih počitnicah na morju. Še dodatno jo bomo razveselili, če ji bomo ob obisku podarili šopek POLEPŠAM TI DAN. Polepšajmo ga svoji mami, saj tudi ona potrebuje lepe, čudovite dneve, ki niso samo stresni in polni skrbi. 

In skupna lastnost vseh mamic je, da samo dajejo in nikoli ničesar ne želijo v zameno. A vseeno je lepo, da se nanje spomnimo večkrat, še posebej pa na njihov posebni praznik.

Fotografije: LiparDesign

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam