Vsebino omogoča MASS

To so superge, ki vas bodo navdušile nad vadbo!

Superge so pomemben kos športne opreme, in čeprav jih običajno izbiramo po videzu, bi morali paziti tudi, da se odločimo za takšne, ki ustrezajo naši vrsti vadbe. Napačna izbira nam lahko namreč kaj hitro pokvari počutje med gibanjem in posledično tudi rezultate. 

Zato je seveda priporočljivo, da ne uporabljamo enega para superg za vadbo v telovadnici, za sprehode, tek in ostale športne aktivnosti. Če se le da, bi morale imeti za vsako vrsto športne aktivnosti svoj par superg. Razlika je že v podplatu, saj nam lahko v supergah, ki so na primer primernejše za v telovadnico in imajo gladek podplat, kaj hitro zdrsne. In obratno: preveč robustne superge nam bodo pri treningih v telovadnici ali doma samo v napoto.

Sama imam tako več različnih parov superg za različne terene in športne aktivnosti, ki se med seboj razlikujejo po tehnologiji, vrsti podplata, stopnji prilagodljivosti in mehkobe ter po tem, kakšno oporo nudijo mojim nogam. 

Na mass.si sem izbrala nekaj parov za notranje in zunanje treninge funkcionalne vadbe. To so namreč superge, ki jih največkrat uporabljam, zato sem pri njih najbolj občutljiva za to, da se popolnoma prilegajo mojemu stopalu in me med vadbo ne motijo. Poleg tega, da služijo svojemu namenu in so kakovostne, so superge iz spomladanske kolekcije tudi lepe in jih lahko po želji obujete celo za druge priložnosti, ne samo za vadbo.

Moj izbor superg za vadbo

Brez športa si ne znam predstavljati vsakdana. Tako vsak dan med tednom vsaj eno uro posvetim funkcionalni vadbi, ki jo, kadar mi le dopušča čas, kombiniram s hitro hojo. Najraje na bližnji Golovec. 

Priznam, da se moje izbiranje superg začne pri videzu. Ko naredim ožji izbor modelov, ki so mi všeč, se lotim tudi preverjanja ostalih njihovih lastnosti. Kot sem že omenila, sem prebrskala nove kolekcije superg na mass.si in modeli za to pomlad so me prepričali z barvami, dizajnom, ko sem jih preizkusila, pa tudi s kakovostjo. To pa je kombinacija, ki je več kot odlična motivacija za gibanje. Sicer pa pri Massu ponujajo res izjemno veliko različnih modelov priljubljenih blagovnih znamk, kot so Nike, Adidas, Skechers in Puma. V njihovi spletni trgovini lahko izbor obutve filtrirate tudi tako, da se vam v ponudbi prikažejo le modeli za širša stopala. 

Skechers Uno Stand On Air

Skechers UNO (Foto: Nina Roydo)

V oči so mi najprej padle superge Skechers, model UNO. Skoraj nemogoče jih je spregledati, predvsem zaradi roza barve. No, poleg tega, da so res vpadljive, so tudi zelo udobne in mehke. Gre torej za tip športne obutve, ki se prilega različnim oblikam stopal, kar omogoča spominska pena. Čeprav naj bili to v osnovi športni čevlji, jih z lahkoto nosite tudi za vsak dan, sploh če veliko časa preživite na nogah. Ime modela ‘Stand On Air’ ni nastalo po naključju. 😉

Nike Quest

Nike Quest (Foto: Nina Roydo)

Imam ozko stopalo in nizek nart, zato precej težko dobim superge, ki se mi popolnoma prilegajo. Na Massovi strani je sicer na voljo kar nekaj modelov superg Nike, vendar je Nike Quest eden izmed tistih, ki ustreza mojemu tipu stopala. Ta model je ravno prav mehak in upogljiv, da je primeren za funkcionalno vadbo, hkrati pa ravno dovolj ‘trd’, da nudi stabilnost in dober oprijem. Kljub športnemu videzu so superge Quest tudi dovolj elegantne, da jih lahko obujete celo za katero drugo priložnost.

Pri nakupu Nike športnih superg pa še eno opozorilo: priporočam, da si izberete številko več od običajne velikostne številke za svoje stopalo. 

Puma RS-X

Puma RS-X (Foto: Nina Roydo)

Pri Pumi RS-X gre za nekoliko robustnejše superge, vendar so še vedno dovolj mehke, da jih lahko uporabljate za trening funkcionalne vadbe. Sama imam malo starejši model teh športnih copat in sem izjemno zadovoljna z njimi, uporabljam pa jih za hitro hojo. S prijateljico, ki ima popolnoma drugo obliko stopala, sva si jih kupili sočasno in obema se dobro prilegajo. So vzdržljive, kakovostne in nudijo dober oprijem okoli gležnjev. To pa je pri treningih, pri katerih je na primer veliko poskokov, zelo pomembno.

Poleg tega pa so pumice, kot jim ljubkovalno rečem, tako kot že večina superg, nekakšen hibrid med modnim in športnim slogom. Tako jih z lahkoto izberete tudi kot obutev za vsak dan.

Skechers Dynamight 2.0

Skechers Dynamight 2.0 (Foto: Nina Roydo)

Tako kot vse superge Skechers tudi ta model odlikuje, da so zaradi spominske pene izjemno udobne in se odlično prilagajajo stopalu. So zelo lahke, a nudijo dobro oporo, kar se je izkazalo, ko sem morala delati počepe na telovadni polžogi. Svojo nalogo so opravile z odliko. Meni so všeč rdeče, na Massovi strani pa jih sicer najdete v štirih različnih barvah. Zgornji del je iz tekstila in je izjemno zračen. Še ena dobra stran tega modela je, da jih lahko operete tudi v pralnem stroju.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam