EKO ŠKRNICL

Top 3 izdelki, s katerimi “boostamo” naš imunski sistem

V današnjem tempu življenja, ko se vsakodnevno soočamo z različnimi izzivi in stresnimi situacijami, je skrb za zdravje in dobro počutje na prvem mestu.

Ključna sestavina našega zdravega življenjskega sloga je močan in odporen imunski sistem, ki nas ščiti pred boleznimi. Vendar pa ni dovolj le to, da se zanašamo na naš dober imunski sistem, potrebno je tudi aktivno skrbeti zanj! Nepremagljive smo raziskale, kako ga lahko okrepimo z nekaj z enostavnimi koraki in pametnimi izbirami življenjskega sloga. Številka ena je vsekakor naš način življenja, ki vključuje zdravo prehrano, redno telesno vadbo, dovolj spanja in obvladovanje stresa, vse to pa lahko nadgradimo z izdelki za t.i. “boostanje” našega imunskega sistema, ki so nam jih priporočili v Eko škrniclu.

Sezonska živila so zakladnica vitaminov

Nekatera sezonska živila so prava zakladnica vitaminov, mineralov in antioksidantov, še posebej vitamina C, ki igra ključno vlogo pri podpori imunskega sistema. Z dobrimi prehranskimi navadami in nekaj preprostimi triki boste lažje okrepili svoj imunski sistem svoje zdravje ohranili v najboljši možni formi. Katera živila naj torej jeseni in pozimi uživamo za krepitev imunskega sistema?

 • Citrusi: limone, pomaranče, grenivke in mandarine so odličen vir vitamina C, ki pomaga povečati proizvodnjo belih krvnih celic in krepiti obrambni sistem telesa.
 • Ingver: ingver ima protivnetne lastnosti in pomaga pri prehladih. Dodajte ga v čaje ali sveže stisnjene sokove.
 • Česen: česen vsebuje alicin, snov, ki lahko pomaga povečati sposobnost imunskega sistema za boj proti okužbam.
 • Brokoli: brokoli je bogat z vitamini C, A in E, ter vsebuje številne antioksidante. Je odlična izbira za krepitev imunskega sistema.
 • Jogurt: jogurt in probiotični mlečni izdelki lahko izboljšajo zdravje črevesja, ki ima velik vpliv na naš imunski sistem.
 • Mandlji: mandlji so bogat vir vitamina E, ki je pomemben za ohranjanje zdravja sluznic in kože, ki so v prvi vrsti obrambe proti okužbam.
 • Rdeča paprika: vsebuje več vitamina C kot citrusi in je tudi odličen vir beta-karotena.
 • Selen: ta mineral najdemo v brazilskih oreščkih, sončničnih semenih in govedini in ima veliko vlogo pri ohranjanu delovanja imunskega sistema.
 • Losos: ribje olje v lososu vsebuje omega-3 maščobne kisline, ki pomagajo zmanjšati vnetja v telesu.
 • Zeleni čaj: zeleni čaj vsebuje flavonoide, ki so močni antioksidanti in lahko pomagajo izboljšati imunski odziv našega telesa.
 • Kurkuma: kurkumin, spojina, ki jo najdemo v kurkumi, ima močne protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo okrepiti obrambni sistem našega telesa.

V svoje vsakodnevne obroke vključite raznoliko hrano, vključno z različnimi vrstami sadja, zelenjave, žitaric, beljakovin in zdravih maščob in tako boste poskrbeli, da naš imunski sistem dobi vsa potrebna hranila. S kombinacijo teh živil v vaši prehrani lahko prispevate k boljšemu delovanju imunskega sistema in boljšemu splošnemu zdravju.

Ključni izdelki za dober imunski sistem

Z bolj zdravim načinom življenja in združitvijo štirih ključnih izdelkov lahko dosežemo močan in odporen imunski sistem ter s tem izboljšamo svoje zdravje in dobro počutje.

Liposomski Vitamin C


Liposomski vitamin C je izjemno pomemben za zdrav imunski sistem, pri Eko škrniclu mu pravijo paradni konj v vitaminski vrsti prehranskih dodatkov. Ta oblika vitamina C omogoča boljšo absorpcijo in s tem tudi učinkovitejše delovanje. Vitamin C ima močne antioksidativne lastnosti, ki pomagajo pri odstranjevanju prostih radikalov in zmanjševanju vnetnih procesov v telesu. Prav tako spodbuja proizvodnjo belih krvnih celic, ki so ključne za obrambo telesa pred okužbami.

Unibiotic, ki učinkovito zmanjšuje vnetja v našem telesu


Ste vedele, da je kar 70 % celic imunskega sistema doma v črevesju? Zato ni nič nenavadnega, da je tako pomembno za naše zdravje. S porušeno črevesno floro celice, ki skrbijo za boj z virusi in bakterijami, ne morejo opravljati svoje naloge. S tem smo bolj izpostavljeni morebitnim boleznim, če zbolimo, pa ima telo težjo nalogo pri boju z okužbo. Z uporabo izdelkov kot je Unibiotic, ki pomagajo zmanjšati vnetja, lahko okrepimo svoje zdravje. Črevesna flora ima ključno vlogo pri delovanju imunskega sistema in Unibiotic je prehransko dopolnilo, ki podpira zdravo črevesno floro. Carnium Botanicals Unibiotic Saccharomyces Boulardii je strokovna mešanica mikrobioloških kultur (“dobrih” črevesnih bakterij) in fruktooligosaharidov FS2-60 (hrana za mikrobiološke kulture), ki zajemajo oligsaharide in rastlinski inulin.

Tekoči kurkumin z dodanim vitaminom d

Kurkumin, ki ga najdemo v kurkumi, je znan po svojih protivnetnih lastnostih. Velja za čudežno učinkovino in je tisti, ki začimbi kurkuma daje značilno rumeno barvo. Kurkumin je aktivna sestavina, zaradi katere kurkumo v ajurvedski medicini že stoletja uporabljajo za lajšanje številnih tegob in zmanjšanje vnetij. Pogoj za to, da lahko telo izkoristi vse koristne učinke kurkumina pa je dobra absorpcija. A prav tu se zalomi! Kurkumin se namreč težko absorbira, če ne doseže krvnega obtoka, kar pomeni, da ne bo imel takšnega učinka,a kot bi si želeli. Skrivnost tekočega kurkumina (Liquid Curcumin) je v NovaSOL® formuli, ki zagotavlja najbolj biološko razpoložljivo in učinkovito obliko kurkumina. Ta revolucionarna formula predstavlja micelarni kurkumin – kurkumin z vodotopnim ovojem, kar poveča njegovo absorpcijo. Poleg tega je pH stabilen (razpon stabilnosti pH sega od približno 1,1 do 8,0), kar omogoča izvrstno biološko uporabnost.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam