Vsebino omogoča MALINCA

Trije osvežilni poletni koktajli

Brez osvežilnih napitkov si številni ne predstavljamo poletja … In to poletje si lahko popestrimo z odličnimi koktajli, ki bodo očarali tudi morebitne goste.

Primerni so tako za tiste, ki si občasno radi privoščijo alkoholne različice koktajlov pa tudi za tiste, ki raje prisegajo na brezalkoholne napitke.

Gin Kombucha 

Kombucha je naravno fermentiran napitek, ki osveži in poleg tega poskrbi še za dobro prebavo. Poleg pozitivnih učinkov na dobro počutje je kombucha odlična za mešanje v nežne poletne koktajle. Še posebej priljubljena je kombucha z okusom maline, ki jo lahko kombiniramo z ginom. Po želji lahko izberemo tudi brezalkoholnega, ki je primeren tudi za vse, ki alkohola ne pijejo.

Gin Kombucha

Sestavine za 1 osebo:* 0,3 dl gina (lahko uporabimo brezalkoholnega)
* 1,5 dl kombuche malina
* led
* okrasitev: maline

Priprava: Polovico kozarca napolnimo z ledom, prelijemo z 0,3 dl gina in dodamo 1,5 dl Kombuche malina. Koktajl popestrimo z malinami.

Mango Rum Cooler

Mango je eksotičen sadež, ki nas svojim očarljivim vonjem in slastnim okusom popelje v tropske kraje in nam pričara pravo poletje. V obliki napitka Freshy mango je idealna sestavina za poletni koktajl z mangom. Z dodatkom belega ruma in pomarančnega soka dobimo napitek, ki bo očaral tudi goste. Za brezalkoholno različico pa lahko preprosto izpustimo rum.

Mango Rum Cooler

Sestavine za 1 osebo:
* 1 dl svežega pomarančnega soka
* 1 dl napitka Freshy mango (1 dl vode in 1 merica Freshy manga)
* 0,3 dl belega ruma
* led
* okrasitev: sveža meta

Priprava: pomarančni sok, rum in Freshy mango premešamo v mešalniku za koktajle. Prelijemo v kozarec z ledom in okrasimo s svežo meto.

Virgin Pina Colada

Če želimo popolnoma brezalkoholen koktajl, potem lahko pripravimo virgin pina colado. Ta povezuje harmonično kombinacijo okusov kokosa in ananasa. Eksotika iz kozarca, ki bo z okusom in videzom navdušila vse generacije. 

Virgin Pina Colada

Sestavine za 1 osebo:
* 0,5 dl kokosove smetane
* 2 dl ananasovega soka
* 2 žlički nastrganega kokosa
* led
* okrasitev: svež ananas, kokosov čips

Priprava: 0,5 dl kokosove smetane dodamo 1 dl ananasovega soka in premešamo z ročnim mešalnikom za koktajle. Na koncu dodamo 2 žlički nastrganega kokosa. Kozarec do polovice napolnimo z ledom, dodamo 1 dl ananasovega soka in na koncu počasi dodajamo kokosovo smetano. Napitek okrasimo s svežim ananasom in kokosovim čipsom.

Recepte je prispevala ekipa Malince.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam