Tako si lahko po receptih Alme Rekić valentinovo večerjo pripravite kar doma

Vemo, da smo zadnji dve leti veliko časa preživele doma, ampak to vseeno ni razlog, da se za valentinovo ne bi šle romantike tudi v domači kuhinji. 

Pripravljanje večerje skupaj s partnerjem je super ideja za zmenek, kar doma, v miru, nikamor se vama ne mudi in tudi spalnica ni preveč daleč … Alma je seveda v valentinove recepte vključila dve bistveni sestavini – tartufe in čokolado, najdete jih sodaj. Vse sestavine je za vas pripravila tudi na enem mestu, v popolnem valentinovem paketu za dva. 

Naročite ga lahko TUKAJ.

Super ideja za valentinovo pa je tudi darilni bon za kuharski tečaj Pripravljeno z ljubeznijo, več si lahko preberete TUKAJ.

Almini recepti za jedi iz valentinovega boxa

Ploščice s semeni

Recept za 2 osebi:

Čas priprave: 35 minut

  • 50 g lanenih semen
  • 30 g bučnih semen
  • 100 g sezama
  • 20 g sončničnih semen
  • 200 g  slane vode 
  • 30 g indijskega trpotca v prahu

Semena zmešamo skupaj, prelijemo z vrelim slanim kropom, dodamo trpotec, dobro premešamo in namažemo na peki papir.

Pečemo pri 185 stopinjah, približno 20 minut. Ko je skoraj pečeno, obrnemo s papirjem navzgor, papir odstranimo, poljubno zrežemo in pečemo še 5 minut.

Goveja pašteta s sušenimi paradižniki

Recept za 2 osebi

Čas priprave: 60 minut

  • 200 g  ramstka ali pljučne
  • 1 šalotka
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 4 kom sušenega paradižnika v olju, narezani na kocke
  • 200 ml sladke smetane
  • 50 g masla
  • Sol, poper

Na šalotki in česnu pražimo na koščke narezano govedino, dodamo sušene paradižnike, začinimo. Pražimo do lepe temno rjave barve. Dodamo sladko smetano in pokuhavamo, da ostane le 1/3 tekočine.

V dobrem blenderju dobro zmešamo celotno vsebino, dodamo še maslo. Maslo dodamo k malo bolj topli masi (ne prevroči) in zopet zmešamo, da se lepo razdeli in stopi. Ohladimo.

Fuži s telečjo omako s tartufi

Recept za 10 oseb

Čas priprave: 60 minut

  • 50 g korenja
  • 30 g gomolja zelene
  • 2 šalotki
  • 1/3 pora
  • 2 kg telečjih kosti
  • 250 ml suhega belega vina
  • Sol, poper
  • 50 g korenja
  • 30 g gomolja zelene
  • 2 šalotki
  • 1/3 pora
  • 2 kg telečjih kosti
  • 250 ml suhega belega vina
  • Sol, poper
  • Paket fužev, ki jih dobite v valentinovem boxu

Na oljčnem olju pražimo jušno zelenjavo, dodamo predhodno pečene telečje kosti, ki smo jih dobro zapekli v pečici. Prilijemo vino in ga reduciramo. Zalijemo z vodo (5 l).

Kuhamo toliko časa, da tekočine ostane le za malo več kot polovico. Vse skupaj precedimo skozi fino cedilo in dodamo olje tartufov ter tartufato. Zopet kuhamo toliko časa, da ostane le 1/3 vsebine (tekočina – fond). Preverimo začinjenost in zgostimo s škrobom. Skuhamo fuže in jih zmešamo z omako.

Pečena čokolada s cvetjem

Recept za 2 osebi

Čas priprave: 30 minut

  • 300 g poljubne čokolade (100 g mlečne, 80 g bele, 120 g temne čokolade)
  • Sušeno cvetje (odlično sodi zraven tudi čili, rožmarin, solni cvet, agrumi, goji jagode ipd.)

Poljubne vrste čokolade zložimo po peki papirju, ki smo ga dali v pekač. Čokolado damo peči na 165 stopinj, približno 10 minut, nato, ko se je pričela topiti, dodamo sušeno cvetje, pečemo še 3 minute. Ohladimo in nalomimo.  Odlično se prileže s svežimi jagodami v kozarcu.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam