URBANA ESTETIKA

Vas motijo hiperpigmentacije in rdečica na obrazu? Obstajajo učinkovite rešitve!

Mnoge Nepremagljive se soočamo s težavami, kot so hiperpigmentacija in žilne spremembe na obrazu, ki lahko vplivajo na našo samozavest in videz. 

Hiperpigmentacija je stanje, pri katerem koža postane temnejša na določenih predelih zaradi prekomerne proizvodnje melanina. Pigmentne spremembe na koži so pogosto posledica fotostaranja kože in nastanejo zaradi dolgoročnega izpostavljanja kože soncu, povzročijo pa jih lahko tudi hormonske spremembe, staranje, akne in naš način življenja. Opazimo jih kot madeže in pege, pojavljajo se v različnih oblikah, velikostih in odtenkih rjave barve, večinoma so nenevarne, a so lahko zelo moteče, predvsem pigmentni madeži na obrazu, dekolteju in hrbtiščih rok. Še ena od pogostih težav, ki nas lahko prav tako zelo moti, pa so žilne spremembe na obrazu. To so lahko popokane kapilare, rdečica in ognjena znamenja. Tudi na nastanek teh sprememb lahko vplivajo različni dejavnik, vključno z genetiko, staranjem in izpostavljenostjo soncu.

Dobro vemo, kako je pri ohranjanju zdrave in brezhibne kože pomembna preventiva, kot je uporaba sončnih krem z visokim zaščitnim faktorjem (tudi pozimi), pravilna izbira kozmetike, ki ni preveč agresivna do naše kože in pa seveda tudi zdrav način življenja. A kljub vsemu trudu, se lahko hiperpigmentacije in žilne spremembe vseeno pojavijo in v takšnih primerih je dobro vedeti, da obstajajo varne in učinkovite rešitve. Nekaj izmed njih smo našle v Urbani Estetiki, ki jo vodi priznana plastična in estetska kirurginja dr. Nina Suvorov. 

Laserski posegi za odstranjevanje pigmentnih in žilnih sprememb 

Preden se v povezavi s hiperpigmentacijami ali žilnimi spremembami na obrazu odločite kakorkoli ukrepati, svetujemo, da se v Urbani Estetiki najprej oglasite na posvetu, kjer bodo natančno preučili vašo težavo in vam strokovno svetovali, kako se je lotiti. Ena od učinkovitih rešitev za hiperpigmentacije in žilne spremembe je Ellipsov laserski sistem Nordlys, eden najbolj učinkovitih visokoenergetskih svetlobnih aparatov na svetu.

Terapija z laserjem Nordlys je tudi ena najljubših igralke Iva Bagola, ki je znana po svoji brezhibni polti. Foto: Manca Birk za Urbano Estetiko

Nordlys tehnologija omogoča varno in učinkovito odpravljanje nadležnih kožnih sprememb, kot so hiperpigmentacije, sončne pege, povečane pore in drobne gubice. Ta laser se uporablja tudi za zdravljenje ognjenih znamenj, pajkastih žilic in rdečice na obrazu. Laserski poseg je varen, dokaj neboleč in najbolj učinkovit postopek ter je primeren za vsakogar, jesenski in zimski meseci pa so naravnost idealni za izvajanje tega posega. 

Nad pigmentne madeže z medicinsko kozmetičnima terapijami PRX, Hydrafacial in Skin Pen 

Odlična dopolnitev odstranjevanju in obvladovanju pigmentnih madežev in žilnih sprememb sta v Urbani Estetiki medicinsko kozmetično terapiji PRX in Skin Pen. PRX terapijo je pred časom preizkusila tudi naša Andreja, kakšna je bila njena izkušnja, si lahko preberete TUKAJ.

PRX sodi v kategorijo medicinskih pilingov.

PRX Biorevitalizacija kože je revolucionaren postopek, ki spada v kategorijo medicinskih pilingov in prinaša enake rezultate, vendar pa ne zahteva običajnega časa okrevanja, kot to velja za ostale pilinge. Zelo priljubljena (in tudi nadvse sproščujoča) je terapija Hydrafacial, pri kateri vam po posvetu s strokovnjakinjo glede na potrebe vaše kože pripravijo individualen program z različnimi serumi in spodbujevalci (boosterji), ki med drugim ciljano delujejo tudi na hiperpigmentacije.

Učinkovita terapija za bolj enakomerno in sijočo polt je tudi Skin Pen.

Rezultat je viden takoj in se kaže s sijočo ter nahranjeno kožo mladostnejšega videza. Še ena odlična terapija za odpravljanje pigmentnih nepravilnosti pa je tudi SkinPen. Je prva in edina naprava za izvajanje microneedlinga, ki jo je zaradi njene varnosti in učinkovitosti odobrila FDA (ameriška agencija za hrano in zdravila). Z drobnimi iglicami ustvarijo na tisoče nadzorovanih mikropoškodb kože, s čimer na naraven način spodbudijo tvorbo kolagena in elastina ter obnovo kože.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam