Tako preprosto izdelate venček iz tulipanov

Izdelajte svoj venec iz tulipanov, ki je kot nalašč za pomladno okrasitev vhodnih vrat

S samo nekaj potrebščinami spremenite šopke umetnih tulipanov ali drugih rož, ki so vam všeč, v čudovito dekoracijo, ki jo bodo vsi občudovali. Ta čudovit spomladanski venec je tako enostaven za izdelavo in ga lahko ponovno uporabite iz leta v leto!

Ta čudovit tulipanski venec DIY (naredi sam) je videti zapleten, vendar ne zahteva strokovnega znanja. Vzemite vrsto barvitih umetnih tulipanov, trak, navadno žično obliko venca, cvetličarsko žico in vroče lepilo – to je to! Mi smo uporabili rožnate tulipane, vendar lahko ročno izdelani venec prilagodite s katerokoli barvo ali umetnim cvetjem, ki vam je všeč. Seveda ga kombinirajte tudi s svojim domom.

Če se vam je seznam materialov zdel preprost, si oglejte naša preprosta navodila, ki vsebujejo korak za korakom, da v nekaj minutah izdelate svoj spomladanski venček. Končani venec s šopkom tulipanov kažite vso pomlad – ta okras na vhodnih vratih je prijeten način za sprejem gostov. Lahko pa kombinirate različno umetno cvetje.

Kako narediti venec iz tulipanov?

Potrebujemo:

  • Žična oblika venca
  • Nekaj metrov traku
  • Škarje
  • Pištola za vroče lepilo
  • Vroče lepilo
  • 20 šopkov mini tulipanov ali drugega umetnega cvetja
  • Cvetličarska žica
  • Škarje za rezanje žice

Sledite tem preprostim navodilom in si izdelajte svoj venec iz umetnega cvetja. Ta umetni venec iz tulipanov boste lahko dokončali v manj kot eni uri, četudi niste vešči izdelovanja okrasnih stvari za vaš dom.

Korak 1: Ovijte žični okvir

Ker so umetne rože lahko težke, če so večplastne, začnite ta projekt z obliko venca, ki je lahka, vendar vzdržljiva. Mi smo uporabili žični okvir za venec, ki je po vsej širini širok približno 3 cm. Prepričajte se, da je površina venca dovolj široka, da lahko podpira šopke tulipanov. Za začetek ovijte del okvirja venca s trakom. Mi smo uporabili roza barvo, lahko pa uporabite katerokoli barvo, ki se ujema z barvo rož, ki jih uporabljate. Med ovijanjem trak pritrdite s pištolo z vročim lepilom, vendar konca ne obrezujte – med ovijanjem boste nenehno ovijali obliko venca in umetno cvetje.

Korak 2: Pripravite šopke tulipanov

Za pokritje celotnega venca potrebujete približno 20 šopkov mini tulipanov. Če ne najdete svežnjev (ali če je ceneje kupiti posamezna stebla), lahko sami izdelate svežnje tulipanov, tako da zberete več stebel in jih s cvetličarsko žico pritrdite skupaj. Preden začnete, položite šopke na vrh oblike venca in se prepričajte, da imate dovolj umetnih tulipanov, da v celoti prekrijejo venec.

Korak 3: Plastite in pritrdite tulipane

Ko imate dovolj šopkov tulipanov, položite prvi šopek na površino, ki ste jo že ovili s trakom. Nato vzemite preostali trak in ga ovijte okoli stebel tulipanov ter ga pritrdite z vročim lepilom. Ko je prvi šopek tulipanov zlepljen in ovit, položite drugi šopek tulipanov na prvi šopek in prekrijte izpostavljeni trak. Stebla ovijte s trakom in jih pritrdite z lepilom. Nadaljujte s plastenjem, ovijanjem in lepljenjem cvetja po celotni dolžini venca.

Korak 4: Dokončajte dodajanje tulipanov

Ko dosežete predzadnji šopek tulipanov, dokončajte ovijanje traku okoli preostalega dela venca, dokler se ne sreča z začetno točko. Trak prerežite in konce pritrdite z lepilom. Skoraj ves venec bo zdaj prekrit s tulipani, le majhen del zavite oblike venca bo viden. Zadnji šopek tulipanov obrežite tako, da bodo stebla kratka, nato pa jih podtaknite pod prvi šopek, da prekrijete preostali trak. Pritrdite z vročim lepilom. Na tej točki mora biti venec v celoti prekrit s tulipani.

Korak 5: Dodajte zanko za obešanje

Ko je celotna oblika venca iz umetnih tulipanov prekrita, venec nežno dvignite in ga držite navpično, da se prepričate, da šopki ostanejo na mestu. Po potrebi jih še dodatno pritrdite z vročim lepilom. Na hrbtni strani oblike venca naredite majhen presek na traku. Nato v prerezan trak na hrbtni strani vstavite kos žice za cvetličarje. Zavijte ga okoli izpostavljene žične oblike venca, dokler ne dobite zanke – tako boste velik venec tulipanov zlahka obesili kjerkoli v hiši ali na vhodna vrata. Rožnati venec za vrata iz tulipanov lahko shranite tako, da ga pokrijete s plastično vrečko in ga do naslednjega leta obesite na zadnji del omare. 

Foto: Pinterest

Nepremagljivi venček vam bo tako všeč, da boste vsako leto izdelale novega in vmes še kakšnega podarile. Govorimo iz izkušenj! ☺

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam