Vsaka ženska je lahko uspešna tudi v ženski energiji

Te kolumne ne bi mogla napisati pred petnajstimi leti, ker enostavno nisem verjela, da ima lahko ženska prav vse, kar si v življenju resnično želi. Kariero, družino, prepoznavnost in tudi to, da je lahko sama vzornica mnogim ženskam. Moje vodilo temelji na lastnem prepričanju, da prav vsakemu lahko uspe, če si to želi dovolj močno. 

Verjamem, da besede v določenem trenutku vplivajo inspiracijsko, toda danes sem se odločila, da z vami delim tiste res najbolj globoke misli in spoznanja, ki vas lahko popeljejo med zvezde. Včasih zaprem oči in si predstavljam, kako izgleda pot do zmage. Vse, kar vidim, je pot, polna izkušenj, takšnih in drugačnih, ki pa jih vselej spremljata ljubezen, luč in svetloba. 

V to trdno verjamem in srčno si želim, da verjamete tudi ve. Pot do uspeha ni lahka in vsekakor ni vedno rožnata, so pa zato končni rezultati nepozabni in nas oplemenitijo tako duhovno kot tudi osebno in poslovno. Z vsako izkušnjo smo močnejši in vsak padec predstavlja novo odskočno desko za zmagoslavje.

Ste si kdaj pogledale film Hudičevka v Pradi? Gre za zgodbo o uspehu mlade, ambiciozne asistentke, ki si v življenju, bolj kot vse, želi uspeti kot poslovna ženska. Na začetku je sicer neprimerna za to delovno mesto, vendar ima nekaj, česar drugi nimajo… ne želi odnehati in se ne preda. Ima odločnost in voljo za spremembe. Da bi postala popolna asistentka, se je v določenih segmentih povsem preobrazila. Preobrazba je terjala od nje ogromno učenja, spremembo navad in lastne pojavnosti, kar je zajemalo vse, od pričeske, oblačil in celo do načina govora ter samega nasmeha. V tej punci vidim sebe, petnajst let nazaj. Imela je iskrice v očeh, polno čiste ljubezni in verjela je, da zmore. 

Drage dame, ali smo se pripravljene potruditi za uspeh, tako kot je to počelo dekle v filmu? Tako, kot sem to počela jaz, dolga leta? Naj poudarim, da sem se v tem filmu dostikrat našla tako na osebnem kot poslovnem področju, vendar sem pogrešala predvsem hvaležnost, vztrajnost in grajenje odnosov. Meni zmaga predstavlja to, da nikoli ne izgubimo iskrice v očeh, strasti do dela in hvaležnosti za vse, kar so nas in smo se naučili.

Za uspeh potrebujemo vzornico ali vzornika in prav je, da nas občasno premakne iz cone udobja. Ne zato, da nas užali, pač pa zato, da nam dokaže, česa smo zmožne. Če ste kdaj na poti obupale in bile mnenja, da vam nekdo meče polena pod noge, poglejte z drugega zornega kota. Kaj pa, če ta oseba močno verjame v vas, da vam daje naloge in izzive, za katere meni, da ste jih sposobne opraviti bolje kot ona? 

Za uspeh potrebujemo vzornico ali vzornika in prav je, da nas občasno premakne iz cone udobja.

V naslednjih vrsticah bi rada z vami delila tri ključne izkušnje, ob katerih sem podoživljala svojo poslovno pot.

Postani vizionarka z jasnimi cilji

Prepričana sem, da se mnogokrat vprašamo, ali smo na pravi poti. Je to to, kar želim? Kaj bo čez pol leta? Sem dovolj dobra? Sem vredna? Kaj pa, če mi spodleti? Drage moje, če čutite, da lahko ob tem, kar počnete, premikate gore, dosežete cilj, potem ste prav gotovo na pravi poti. Včasih je potrebna sprememba in to, da se vam ob tem poraja sto in eno vprašanje, je normalno. S tem ni nič narobe. Tudi spremembe so včasih zelo dobrodošle. Morda ne boste verjele, ampak odmik iz rutine, četudi je sprva boleč in neznan, lahko povzroči tako dober preobrat, da vam olajša življenje za sto odstotkov. 

Postanite vizionarke in svojim sanjam določite cilje, ki vas bodo vodili po poti zmage.

Postanite vizionarke in svojim sanjam določite cilje, ki vas bodo vodili po poti zmage. Vem, da na začetku ni enostavno sestaviti svojo SWOT analizo in iskati tisto, v čemer smo najboljše ter izbrati prave aktivnosti, ki nam pomagajo doseči zastavljene cilje. Pa vendarle se da. Naj vaše popotovanje postane del vaše preobrazbe. Del vašega srečnega in zanimivega življenja. Uživajte v potovanju, kajti, ko pridemo na cilj, je to samo dokaz, da nam je uspelo. 

Za vsako uspešno žensko stoji popoln moški

Dostikrat slišim, da ne potrebujemo moškega, ker se znajdemo tudi brez njih. Da imamo svoje  življenje popolnoma pod nadzorom. Moje mnenje je drugačno. Partner je prva oseba, ki ji lahko zaupamo tudi najgloblje skrivnosti, dvome. Njegova podpora nam pri uspehu zelo pomaga. Meni je nekaj najlepšega, ko me moj dragi spodbuja, me opogumi, bodri ter mi stoji ob strani. Me prime za rame, pogleda globoko v oči in mi zašepeta: »Vse bo dobro, ti to zmoreš.« 

Je pa res, da lahko uspemo, ko je v nas prebujena ženska energija. Ko smo močne in samozavestne. Ko izžarevamo ljubezen. Ne pa takrat, ko se v nas pretaka moška energija.  Takrat se namreč zgodi to, da se vprašamo, zakaj nimamo ob sebi močnejših moških, pozabljamo pa, da smo jih me kastrirale. Da smo jih same zavrnile, jim pokazale, da jih ne potrebujemo. Bolj, kot je ženska samo ženska, bolj sveti in večjo veljavo daje svojemu partnerju. Dovolite moškemu, da je moški. Da vas varuje. Da vas vodi. Da je vaš popolni partner. 

Drage moje, res si želim, da začutite to svojo boginjo v sebi in se sprejmete točno takšno, kakršne ste. Ko sem spoznala svojo žensko lepoto, se je najin zakon spremenil in s tem se je poglobila tudi najina ljubezen. 

Dovolite si prebuditi otroka v sebi

Tudi sama sem mamica. Imam dva čudovita sinova in nanju sem res izredno ponosna. Na vprašanje, ali lahko uspešno krmariš med službo in družino, lahko brez dvoma odgovorim pritrdilno. Kolikokrat mi pomagata prebuditi v meni malo Tanjo, ki je željna smeha, plesa in petja. Z njima sem boljša oseba. Dostikrat se vprašam, kam smo potlačili tega našega nedolžnega, čistega otroka v sebi in zakaj mu ne dovolimo večkrat stopiti na površje. Zaradi njiju sem dosti bolj ustvarjalna in vsak izziv vidim kot priložnost.

Tudi sama sem mamica. Imam dva čudovita sinova in nanju sem res izredno ponosna. Z njima sem boljša oseba.

Zato včasih ne razumem mamic, ki mislijo, da z otroki ne morejo biti uspešne. Poznam izredno uspešne poslovne ženske, tudi s štirimi otroki. Res, da je v taki situaciji potrebno nekaj več prilaganja, celo odrekanja in da za to službo nikjer ne obstaja priročnik, ki bi odgovoril na vsa starševska vprašanja. Vendar poglejmo z druge perspektive. Nismo same in to, da otroka dobesedno privežemo nase, ni vedno najboljša odločitev. Včasih je potrebno preprosto zaprositi za pomoč babico ali varuško. Otroci niso naša last, dovolimo jim sprejemati lastne odločitve in jim dati svobodo, da bodo nekoč znali stopiti na svojo pot, tako osebno kot karierno.

Z gotovostjo lahko trdim, da je služba mame nekaj najlepšega, kar se mi je v življenju zgodilo. Otroka me izpopolnjujeta. In prav tako kot partnerjeva, je tudi otroška ljubezen nekaj, kar me bodri in krepi, tudi v najtežjih trenutkih. 

Drage moje, s tokratno kolumno sem vam želela pokazati, kako smo lahko uspešne in še vedno polne ljubezni do sebe in drugih. Dovolite si stopiti iz povprečja, dvignite svojo žensko vibracijo. Skupaj z mojimi ambasadorkami Gibanja spremembe vredna vam bomo z največjim veseljem pomagale, da postanete gospodarice svoje usode in vzamete življenje v svoje roke.

V mesecu septembru smo pripravile Vikend paket za Dvig ženske energije, da si dovolimo reči RADA SE IMAM in VREDNA SEM. Pridruži se nam, https://tanjaskaza.si/vikend-za-dvig-zenske-energije/

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam