Ko bom uspešna podjetnica, bom srečna

Sanjate, da bi bile uspešne? Je v vaši glavi polno idej, a ne veste, kako jih uresničiti? Ste ugotovile, da samo ideja ni dovolj, da potrebujete plan aktivnosti, kako jo boste lahko uresničile?

Drage ženske, kaj za vas pomeni uspeh? Je to družina, dobra služba, kariera? Ko me vprašajo, ali se vidim, kot uspešna ženska, pravim, da imam še veliko priložnosti, da zrastem. Svoj uspeh vidim v spremembah, ki jih sprožim v ljudeh, to mi da energijo in me napolni s hvaležnostjo.

Vodenje podjetja, kakor je Plastika Skaza mi je dalo ogromno znanja, izkušenj, modrosti. Sedaj s preudarnostjo in potrpežljivostjo pomagam drugim, da spoznajo, kako lahko uresničijo svoje cilje – tudi ve jih lahko. Verjemite mi.

Kako boste postale uspešne?

Najprej spremenite vaša zakoreninjena prepričanja in spremenile boste svoje življenje. To je edini način, ki vas vodi do uspeha. Vztrajajte na tej poti, ne odnehajte, ker imate slab dan. Vztrajajte, ker če želite biti uspešne, je potrebno imeti jasne cilje in jim slediti tudi, ko ne bo vse popolno.

Drage dame, vse kar vidite v sanjah, lahko uresničite. Samo verjemite v to. Bodite aktivne – vsak dan, ne le tedaj, ko vam ustreza. Ne ustrašite se izzivov in padcev.

Kolikokrat so se posmehovali mojim idejam, projektom, ampak danes Plastiko Skazo poznate čisto v drugi luči. Nismo več samo proizvodno podjetje, ampak pomagamo ljudem spreminjati navade z našimi inovativnimi produkti. Sedaj mi marsikdo iskreno pogleda v oči in mi čestita za pogum, vztrajnost ter vero v podjetje. 

Kolikokrat so se posmehovali mojim idejam, projektom, ampak danes Plastiko Skazo poznate čisto v drugi luči.

Usmerila sem se v nov projekt, ki pa je spet za koga neznanka in marsikoga zanima, ali nam bo uspelo. Veste, uspelo nam bo, ker imamo plan, aktivnosti in jasno določene naloge. 

Torej, kaj morate narediti, da boste uspešne?

Imejte jasno določene cilje. Sprejmite odločitve. Ne skačite iz ene ideje na drugo. Kako naj vam sledi vesolje, če še same ne veste, kaj hočete.

Ko jasno začutite idejo, se uresničitve lotite s strastjo. Ne izgubite svoje strasti, če se nekdo ne strinja z vami ali ima drugačno mnenje. Ne pustite, da vam jo vzamejo. Okužite in navdihnite še njih s svojo pozitivnostjo ter vero v jasne cilje.     

Načrtujte, kaj lahko naredite danes, čez mesec dni, da pridete do cilja. Ne bo enostavno. Na tej poti bo ogromno ovir. Ob nekaterih boste padle, nekatere vas bodo želele posrkati vase. Ne iščite razlag, vprašanj in izgovorov. Samo vstanite in pojdite naprej. Negotovost vam lahko odvzame vso strast in kmalu ne boste našle več poti iz nje. Ne dovolite ji. V ovirah, izkušnjah najdite moč, da boste zrasle, da boste še močnejše. Verjemite, da ste zmagovalke z jasno vizijo.

Kaj je tisto, zaradi česar postane človek uspešen?

To je iskrenost do sebe. Povejte kaj si želite, česa nočete. Bodite iskrene. Predvsem pa,  zaupajte vase. Zaupanje odpira vrata. Je tisto na čemer lahko gradite osebni ali poslovni uspeh. Z njim gradite svojo lastno blagovno znamko.

Blagovna znamka je kot otrok. Potrebno jo je graditi, verjeti vanjo, jo vzgajati, voditi in vedeti, kaj predstavlja. 

Mnoge blagovne znamke kot so Dior, Mercedes,  Zlatarna Celje, Swarovski, Argeta in druge so nastale, ker so podjetniki imeli jasno vizijo.  Gradili so jo z zaupanjem in verjeli so vanjo, da bo nekoč uspešna. Vedeli so, kje si želijo biti čez nekaj let. Bili so sanjači in s cilji in strategijo – so postali vizionarji. Z njo so si pridobili zaupanje kupcev in poslovnih partnerjev. Zaupanje je eden izmed temeljnih ključev do uspeha.

Drage dame, ne živite v iluziji

Vprašajte se, kje ste danes. Kaj delate? Kaj si želite postati? Kakšni so vaši cilji, naloge? Kaj ste naredile za to, da bi bile uspešne? Nič ni mogoče, če nič ne naredite za to, da bi bilo mogoče.

Lani sem ustanovila Gibanje Spremembe Vredna; ki je namenjeno ženskam. Cilj gibanja je srečna, zadovoljna, uspešna ženska, ki živi izpopolnjeno življenje in uživa v tem, kdo je in kar počne.

Naša naloga v gibanju je, da se vprašamo, kako bomo do tega prišle, katere aktivnosti bomo zastavile. Glede na to smo naredile program, vključile različne  tehnike, ki lahko ženskam pomagajo osebnostno in poslovno rasti. Delamo s strastjo, z jasno vizijo, načrtom in zaupanjem druga v drugo.

Torej, glede na vaše ideje naredite plan in poslovni načrt. Ta načrt bo vaše vodilo, ki mu boste sledile. Če boste zašle s poti, ga boste ponovno pogledale in nadaljevale pot. Načrt je nekaj oprejemiljivega. Je nekaj, kar vidite pred seboj in vas potiska naprej, da sledite svojim ciljem. 

Nikoli ne zaprite oči,  da ne odtavate v napačno smer. Vedno imejte odprte oči.  Ne zaspite na vaši poti do uspeha. Bodite aktivne in spremljajte dogajanje.

Odličen primer je podal motivator Les Brown: »Preden greste na pot si zastavite cilj, usedete se v avto in zaprete oči, ali boste prišli do cilja? Ne. Odprite oči in razmišljajte, ukrepajte.«

Bodite odgovorne do sebe, do svojih želja.  Ne iščite napak, ker se vam nekaj ne bo izšlo v drugih, najprej jih najdite v sebi. Ne iščite slabosti, ampak potenciale.

Drage moje, uspešne boste takrat, ko boste srečne doma, ko najdete svoj notranji mir, tedaj boste jasno vedele, kaj si želite. In  ko boste vse to oplemenitile s strastjo, vztrajnostjo, pogumom, vas ne bo strah nikakršnih ovir, le sledile boste svojemu cilju. Na tej poti boste uživale, če ne uživate, niste na pravi poti.  Spoznale boste različne ljudi. Vsak izmed njih bo v vaše življenje prišel z razlogom. Nekateri vas bodo navdihnili, napolnili z pozitivnostjo, drugi vam bodo prinesli dragocene izkušnje.

Imejte ves čas široko odprte oči in si dajte krila, da poletite – iz sanj, strasti, do jasnih ciljev in uresničitve vaše poslovne vizije – a pri tem popazite tudi na svoj ego.

Muhammad Ali: » Človek ki nima domišljije, nima kril.« 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam