Vsebino omogoča Estetika Medart

Vse, kar moramo vedeti o korekciji zgornjih vek

Tudi naša Rebeka si je želela, da bi bil njen pogled spet iskriv in predvsem spočit, zato je izbrala korekcijo zgornjih vek (zgornja blefaroplastika).

In kar nekaj nepremagljivih je, ki imate veliko vprašanj na temo blefaroplastike, estetskega posega, o katerem sta odkrito spregovorili naša Rebeka Dremelj, njen zapis najdete TUKAJ in Jasna Kuljaj. Danes vam tako odgovarjamo na najbolj pogosta izmed njih.

Kaj je sploh blefaroplastika?

Zgornja blefaroplastika ali korekcija zgornjih očesnih vek je kirurški poseg, s katerim vašim očem in posledično celotnemu obrazu, povrnejo mladosten in svež ter spočit videz. Gre za poseg, s katerim odstranijo odvečna tkiva očesne veke, ki pogosto povzročajo, da naše oči delujejo utrujeno, povzročajo občutek težkih oči ali celo vplivajo na vaše vidno polje.

Kako dolgo poteka okrevanje?

Staranje je naravni proces, ki vpliva tudi na povešanje kože in podkožnih tkiv ter mišic našega obraza in s tem tudi oči. Poseg ne zahteva dolgotrajnejšega okrevanja, saj se običajno na delo lahko vrnete v roku 7 – 10 dni, z njim pa dosežete rezultate, ki trajajo. S posegom boste izboljšale izgled zgornjih vek, vaše področje okoli oči pa bo videti pomlajeno, sveže in vaš obraz bo videti spočit.

Kako poteka poseg in koliko časa traja?

Poseg bomo opisali v korakih, da boste lažje raumele in videle celovit postopek.

  1. korak: naris

Naris je ključni del posega in ga opravite pred operacijo. Le tako lahko namreč najbolj natančno ocenijo in označijo presežek kože za optimalno korekcijo, hkrati pa se izognete komplikacijam pretirane ali nezadostno odstranjene kože vek/e. 

  1. korak: anestezija

Poseg opravijo ambulantno, v lokalni anesteziji. Za vsako veko je predvidenih nekaj ( 3 – 5 ) podkožnih vbodov z izredno tanko iglico.

  1. korak: poseg

Rez poteka tako, da je brazgotina skrita med naravnimi strukturami očesa. V primeru povešene zgornje veke, rez poteka v naravno prisotni gubi zgornje veke. Po začetnem rezu, ki je zaradi predhodno apliciranega anestetika povsem neboleč, se odstrani odvečna koža, po potrebi tudi traček orbikularne mišice in v primeru oteklih vek maščevje. 

  1. korak: šivi

Reze običajno zaprejo s šivi, ki jih nato odstranijo 5. dan po operaciji.

  1. korak: okrevanje po posegu

Poseg traja 60 – 90 minut. Po operaciji v ambulanti prejmete hladne obkladke, namenjene preprečevanju nastanka otekline, pa tudi večjih podplutb. V primeru primernega stanja in izgleda operiranega področja, vas bodo, po enournem nadzoru z ustreznimi navodili in recepti za potrebna zdravila, v spremstvu odpustili domov.

Prej in potem po blefaroplastiki

Kaj pa okrevanje?

V prvih dneh po posegu se priporoča spanje z dvignjenim vzglavjem, s čimer preprečite prekomerno otekanje ter redno hlajenje področja na način kot ga priporoči zdravnik. Odsvetuje se gledanje televizije in elektronskih naprav ter svetuje aktiven počitek, s čimer pripomorete k hitrejšemu okrevanju in celjenju ran. Ker je koža na vekah precej tanka in ker je obraz na splošno dobro prekrvavljen, se rane, ki nastanejo ob posegu, hitro celijo. 

Predvideno okrevanje po tovrstni operaciji je 7 – 10 dni in v tem času za optimalno okrevanje svetujejo bolniški stalež.

Kot vidite, razlogov za strah ni. Posvet z zdravnikom specialistom pa bo vaše dvome in strahove dodatno razrešil. Rebeka je nad rezultati navdušena in povedala nam je še, da so njene oči veliko lažje in bolj spočite, njeno počutje pa je ravno tako veliko boljše. Ja, prav ste razumele, še boljše volje je kot ponavadi. ☺ Nepremagljive: pogumno!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam