Vse o tem, kako retrogradni Merkur vpliva na ljubezenske odnose

Ne zapletajte se z bivšimi in počakajte z novimi!

Ko se Merkur premika retrogradno, so izpostavljene zadeve, ki jim vlada – potovanja, promet, vse oblike komunikacije, računalniki, pogodbe, telefoni, prenosni telefoni, novice, pisanje, izdajanje … Veliko začetih projektov se ustavi, težko je ohraniti vse pod nadzorom, pogosto prihaja do krize na naštetih področjih, da bi jim posvetili pozornost in odpravili pomanjkljivosti, čeprav vse skupaj doživljamo kot grde in zlobne nevšečnosti, ki nam parajo živce.

Namen retrogradnega Merkurja na splošno lahko najbolje opišemo s primerjavo, da se v tem času premikamo po močvirju – ugrezajoči se teren nas upočasni in ovira, da ne moremo naprej, ampak smo ujeti na mestu. Napredujemo lahko, šele ko si preobujemo neprimerne čevlje, stresemo iz pretežkega nahrbtnika nepotrebno navlako iz preteklosti in dvakrat premislimo, kakšen bo naš naslednji korak. 

Pretresi v odnosih

V treh tednih retrogradnega Merkurja (vse do 3. 11.) bo vse v našem življenju obrnjeno na glavo in na plan lahko pridejo nepredelane zadeve iz preteklosti – tudi bivši partnerji, ljubimci in simpatije. Ker Merkur vpliva na našo sposobnost izražanja in načrtovanja, pa je lahko precej turbulentno, tudi če ste v fazi zmenkov z nekom, ki vam je všeč. Naša presoja je namreč zamegljena in veliko bolj čustveni, strastni, a tudi sumničavi in maščevalni smo, posebno ker Merkur tokrat potuje nazaj po globokem škorpijonu. 

V treh tednih retrogradnega Merkurja (vse do 3. 11.) bo vse v našem življenju obrnjeno na glavo in na plan lahko pridejo nepredelane zadeve iz preteklosti.

Ni sicer treba, da se povsem izognemo ljubezenskim odnosom, se pa pripravimo na to, da bodo bolj zapleteni. Zato bodite tudi čim bolj jasni s partnerji in bodočimi partnerji, da se izognete drami. Čas je namreč primernejši za to, da se obrnemo navznoter in premislimo o svojem življenju ter ponovno ocenimo že sprejete odločitve. 

Opozorila in rdeče zastavice

 • Bodite previdni z bivšimi: Ne bodite presenečeni, če se bivši pojavijo v vašem življenju kot strela z jasnega – lahko ne le eden, ampak več. Ob tem boste sicer začutili potrebo, da se ponovno povežete z njimi, kar pa ni pravi razlog za njihovo vračanje, ampak bolj to, da imate z njimi nerazčiščene zadeve, ki jih je treba predelati in sprejeti. Seveda vas bo mikalo obnoviti zvezo z njimi in se prepustiti strastem, a pred tem vseeno premislite. Najverjetneje so namreč samo ogledala, ki vam kažejo kaj o vas – kaj morate še razdelati ali kaj si želite. Zato se vprašajte, kaj vam ta človek predstavlja, s katero temo je povezan in česa vas uči.
 • Če ste na novo zaljubljeni, bodite prav tako previdni in nadaljujete počasi. V času retrogradnega Merkurja v škorpijonu bo namreč vse bolj intenzivno, zato ste lahko prepričani, da ste našli pravega in da je najboljši od vseh. Toda v tem obdobju se lahko zaletimo, napačno sklepamo in pozneje, ko se strasti umirijo, Merkur pa obrne, bolj jasno in drugače gledamo na vse skupaj.
 • Ker je vaša presoja zamegljena in je oteženo sprejemanje odločitev, tudi ni pravi čas za razhod, saj si lahko pozneje premislite ali se okoliščine spremenijo. Odsvetujemo podpisovanje ločitvenih papirjev, saj boste spregledali nekaj pomembnega.
 • Če se s kom že nekaj časa dobivate, iz istega razloga ni pametno, da v tem obdobju poglobite zvezo in naredite korak naprej. 
 • Velja tudi opozorilo, da ima lahko par, ki se poroči ob retrogradnem Merkurju, pozneje v zakonu težave s komunikacijo. Če imate napovedano poroko in vseeno ne želite spreminjati datuma, pa se zavedajte tudi, da gre lahko marsikaj narobe, in imejte pripravljen rezervni načrt. V tem času odsvetujemo tudi podpisovanje predporočnih pogodb.

Kako si lahko pomagamo?

 • V odnosih pojdite s tokom in bodite čim bolj prilagodljivi. Vaša komunikacija naj bo čim bolj jasna, povejte, kar mislite, tudi da vam kdo ni všeč. Če boste direktni in odkriti, se boste izognili nevšečnostim.
 • Preden pošljete sporočilo ljubljeni osebi, dvakrat preverite vsebino in številko, saj Merkur vlada tehnologiji in roma lahko na napačni naslov. Ali pa se držite pravila, da ne napišete ničesar, za kar ne želite, da vidi še kdo drug. 
 • Oborožite se s potrpežljivostjo. Če bo simpatija zamujala na zmenek, je v tem času veliko več možnosti, da tega ne počne, ker je kreten, bluzer ali mu ni mar za vas. Če je bil kriv prometni kaos ali sta se narobe razumela o uri in kraju, mu dajte še eno priložnost, saj ima Merkur prste vmes. 
 • Če je treba, stvari ponovite večkrat – morda bo partner želel pogosteje potrditev vaših čustev, simpatija pa pojasnilo, kaj točno ste mislili. 
 • Bivših ne odpikajte avtomatično, a tudi ne skočite v zvezo z njimi. Odkrijte, kaj vas še povezuje z njimi. Srečanje na kavi torej – da, skok med rjuhe – ne.
 • Ne sprejemajte pomembnih odločitev, ki bodo krojile vašo prihodnost – posebno če imate pomisleke. Raje si vzemite čas, da boste prepričani o tem, kaj si želite. 
 • Ko spoznate nekoga novega, se ne zanašajte na prvi vtis. Vaše sodbe so lahko v tem času napačne. 
 • Hitreje se vam bo menjalo razpoloženje in bolj boste napeti, zato se boste s partnerjem težje uskladili in bo večja možnost konfliktov. Če je bila odnosu že prej napetost, lahko potlačene zamere privrejo na plan.
 • Zavedajte se, da retrogradni Merkur ne more uničiti razmerja, ki je sicer uspešno, lahko pa pošteno zatrese barko, če ste v nezdravem odnosu, ki vam ne koristi več. Razlog, da v tem obdobju več razmerij razpade, pa so predvsem težave v komunikaciji. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam