Zakaj je bila kraljica na spominski slovesnosti princa Philipa oblečena zeleno?

Visoki člani kraljeve družine so namreč s posebnimi oblačili počastili pokojnega vojvodo Edinburškega na spominski slovesnosti v Westminstrski opatiji v Londonu.

Visoke predstavnice kraljeve družine so na spominski slovesnosti vojvode Edinburškega nosile zelene obleke, s katerimi so se posebej poklonile zapuščini pokojnega princa, od katerega smrti je minilo skoraj eno leto. Tudi kraljica se je v zeleni obleki poklonila svojemu pokojnemu možu. 

Kraljica se je v zeleni obleki poklonila svojemu pokojnemu možu. 

Edinburškemu vojvodi, ki je aprila lani v starosti 99 let umrl na Windsorskem gradu, so se v Westminstrski opatiji poklonili s posebno zahvalno mašo. Pri tovrstnih dogodkih je pravilo, da se ga udeleži do 1800 gostov in lahko traja le 45 minut. Udeležijo pa se ga samo povabljenci. 

Kraljica v gozdno zeleni obleki

Kraljica je bila oblečena v gozdno zeleno obleko in imela klobuk z enakim robom, spremljal pa jo je sin, princ Andrew, ki je v zgodovinsko cerkev vstopil s stranskega hodnika. Zeleno obarvana obleka, ki sta jo nosili tudi vojvodinja Camilla in princesa Anne, je bila verjetno subtilno prikimavanje vojaški službi princa Philipa v kraljevi mornarici. 

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta prišla s svojima najstarejšima otrokoma, princem Georgeem in princeso Charlotte. Kate je za to priložnost oblekla črno obleko s pikami in širokokrajni črni klobuk, medtem ko je princ William nosil preprosto obleko. 

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta prišla s svojima najstarejšima otrokoma, princem Georgeem in princeso Charlotte.

Vojvodi sta se pridružili tudi njegovi sestrični, princesi Beatrice in Eugenie, skupaj s svojima soprogoma, Edoardom Mapellijem Mozzijem in Jackom Brooksbankom. Prisoten je bil tudi princ Charles, kraljičin najstarejši sin. 

Maša brez Harrya in Meghan

Na mašo sta prišla tudi princ Edward in Sophie Wessex s svojima otrokoma, lady Louise Windsor in Jamesom, vikontom Severnom. Princ Harry in Meghan, ki sta se januarja 2020 umaknila s položaja višjega kraljevega para in se preselila v ZDA, nista bila prisotna. 

Princ Harry in Meghan sta na spominski slovesnosti manjkala.

Kraljičina udeležba na dogodku je bila s strani Buckinghamske palače potrjena prej, saj je bilo v zadnjih tednih veliko ugibanj o njeni zmožnosti udeležbe. Njeno veličanstvo je imelo v zadnjih mesecih veliko telesnih težav, zadnja bolezen, ki je prizadela 95-letnico, pa naj bi bila otrdelost nog. Februarja je zbolela tudi za COVID-19, le nekaj mesecev po tem, ko so jo čez noč hospitalizirali zaradi “predhodnih preiskav”. Znano je tudi, da je kraljica na gradu Balmoral namestila dvigalo, prilagojeno invalidskim vozičkom, za premikanje po gradu Windsor pa zdaj uporablja voziček za golf. Upajmo le, da se kraljici vrnejo moči, saj bi jo pogrešali na vseh uglednih dogodkih, ki se jih udeleži ali povabi kraljevo družino.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam