URBANA ESTETIKA

Zakaj je jesen idealen čas za začetek laserskega odstranjevanja dlak

Jesen je tu in s tem tudi idealna priložnost za začetek postopka laserskega odstranjevanja dlak .

Zakaj prav jesen? Takrati naša koža ni več nenehno izpostavljena UV žarkom, kar omogoča varnejši in učinkovitejši proces odstranjevanja dlak. Vse o postopku odstranjevanja nezaželene poraščenosti z laserjem, smo se Nepremagljive pozanimale V Urbani Estetiki, ki jo vodi priznana zdravnica, Nina Suvorov Gregorič, dr. med. spec. plastične, rekonstrucijske in estetske kirurgije. Seveda nas je najprej zanimalo, kdo vse je sploh primeren kandidat za to terapijo in odgovor je, da pravzaprav večina odraslih, saj je postopek primeren za različne tipe kože in barve dlak. 

Zakaj diodni laser?

V estetski medicini je diodni laser napisal novo poglavje v zgodbi odstranjevanja neželenih dlak. Zasluženo si je prislužil naziv zlatega standarda, kar se tiče trajnega odpravljanja dlak, saj lahko prve rezultate opazimo že po prvem obisku, kar postavlja to metodo korak pred ostale, pogosto manj učinkovite pristope, še posebej, če govorimo o britju ali odstranjevanju dlak z voskom. Diodni laser poleg zmanjšanja števila neželenih dlak omogoča tudi krajše terapije v primerjavi z alternativnimi laserskimi metodami, kar omogoča, da v krajšem času dosežemo optimalne rezultate. Sodobna tehnologija diodnega lasera deluje tako, da se osredotoči na melanin v lasnem foliklu, kar zagotavlja precizno in ciljno odstranjevanje dlak brez poškodovanja sosednjih območij kože.

Ne samo, da je postopek učinkovit, ampak tudi varnejši in manj boleč v primerjavi z drugimi načini odstranjevanja dlak. In še eno veliko prednost odstranjevanja dlak z laserjem bi izpostavile. Vesele je boste predsvem tiste, ki se soočate z vraščenimi dlakami, ali razdraženo kožo po britju. Pri laserju teh težav ni!  Odstranjevanje dlak z laserjem je hkrati tudi idealna rešitev za vse, ki želite prihraniti čas in denar, saj je se dlak znebite za vedno. 

 Priprava na lasersko odstranjevanje dlak

Preden se odpravite na svojo prvo terapijo, je ključno, da sledite spodnjim korakom, saj bodo na tak način rezultati laserskega odstranjevanja dlak kar najboljši:

  • Ščitite svojo kožo pred soncem: štiri tedne pred postopkom uporabljajte kreme za zaščito pred soncem z visokim SPF in se izogibajte solarijem ter uporabi sredstev za samoporjavitev.
  • Izogibajte se določenim metodam odstranjevanja dlak: Mesec dni pred terapijo se izogibajte voskanju, puljenju ali igelni elektrolizi. V tem obdobju je priporočljivo samo britje.
  • Britje pred laserskim odstranjevanjem dlak: Območje, na katerem bo odstranjevanje potekalo, morate obriti 24 ur prej.
  • Uporaba kozmetičnih izdelkov: Pred terapijo odstranite vsa ličila, kreme, parfume in deodorante s področja, kjer bo potekalo lasersko odstranjevanje dlak.

Kako za svojo kožo poskrbimo po terapiji?

Prav tako kot pred začetkom laserskega odstranjevanja dlak, moramo slediti tudi navodilom za nego kože po njem:

  • Ohlajanje in vlaženje kože: Po terapiji kožo ohladite in nanesite vlažilno kremo. Šest tednov se izogibajte solariju in zaščitite podorčje, kjer so vam odstranili dlake, s kremo za sončenje z SPF 50 ali več.
  • Možne reakcije: Po postopku se lahko pojavijo rdečica, otekline in manjše hraste; to je normalno in začasno.
  • Celjenje: Ne posegajte v proces celjenja in ne odstranjujte morebitnih hrast. Uporabljajte nevtralno vlažilno kremo za nego kože po tretmaju.

Seveda pa smo jih za konec prosile tudi za eno od najpomebnejših informacij in sicer zanimalo nas je, koliko terapij je potrebnih za optimalne rezultate. Število ponovitev pri posamezniku v naprej ni predvidljivo. Običajno je potrebnih 5 do 7 ponovitev, da dosežemo optimalen in dolgotrajen učinek. Za več informacij o laserskem odstranjevanju dlak se lahko obrnete na prijazno osebje Urbane Estetike na info@urbanaestetika.si.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam