Vsebino omogoča Missha.si

Zakaj je nega kože okoli oči tako pomembna?

Koža pod očmi je tanjša kot drugje na obrazu, zato si zasluži drugačno, predvsem pa bolj konkretno nego. 

Za lažjo predstavo si zamislimo, da v vsaki roki držimo kos papirja. Eden je trši, bolj kompakten, medtem ko je drugi tanek, lahkoten, transparenten. Oba zmečkamo v roki in ugotovili bomo, da je tanjši kos papirja veliko bolj zmečkan kot trši. Ravno zato moramo tanko kožo pod očmi negovati drugače, premišljeno in učinkovito. 

Nepremagljive že vemo, da je preventiva ključ do uspeha tudi pri koži. Po 25. letu začnejo ravni kolagena v koži upadati, zato je priporočljivo, da takrat že uporabljamo ustrezno kremo za področje okoli oči. Za nasvet, kako naj negujemo kožo okoli oči, smo prosile Mašo Čutuk iz trgovine s korejsko kozmetiko Missha.

Stanje gub na obrazu odslikava več dejavnikov, eden izmed njih je prav gotovo genetika, ki nam lajša ali greni življenje, ko skrbimo za svojo kožo. Prav tako na stanje gub vplivajo naša mimika in zunanji stresorji, ki povzročajo prezgodnje staranje. Ključnega pomena je tudi na primer, na kateri strani spimo, saj se tam obraz bolj guba, katera stran obraza je bolj izpostavljena sončni svetlobi ipd. 

Ali za to področje obstaja določena nega oz. univerzalna krema?

Potrebe vsake vrste kože in želje posameznice se razlikujejo, vendar se običajno lahko držimo pravila, da če je koža na obrazu mešana ali mastna, po navadi zaradi svoje tankosti okoli oči potrebuje bolj hranilno in bogato nego. Ne glede na tip kože ali starost je vlažilna krema vedno pravi odgovor.

Na katere sestavine moramo biti pozorne oz. katere morajo biti nujno v kremi?

  • Antioksidanti, ki nas ščitijo pred prostimi radikali, ki povzročajo prezgodnje staranje. To so lahko vitamin C, vitamin E, irski mah, rakitovec …
  • Niacinamid ali vitamin B3 krepi kožno bariero, izenačuje njen ten in zmanjšuje videz drobnih gub. 
  • Kofein prodre globlje v kožo in ji daje instantni učinek napetosti. 
  • Hialuronska kislina je naravno v koži in ima sposobnost privlačiti kar tisočkrat več vlage od lastne teže. Izboljšuje elastičnost kože in dviguje njeno raven vlage.

Katera je največja napaka pri izbiri nege za oči?

Ključnega pomena pri izbiri ustrezne kreme za področje okoli oči je, da vemo, kaj lahko od nje pričakujemo, da smo pozorni na sestavine, ki jih vsebuje, da izbiramo kremo, primerno svojemu tipu kože. Izdelek, ki ustreza naši prijateljici, ne bo nujno tudi nam. 

Vedno, ne le kadar izbiramo kremo za področje okoli oči, moramo biti pozorni na sestavine, ki jih najdemo na seznamu INCI. 

Za orientacijo si lahko zapomnite, da so navedene v zaporedju. Sestavina, ki jo je v izdelku največ, bo prva na njem. Tiste, ki jih je najmanj, pa bodo čisto na koncu. 

Kadar izbiramo kremo za okoli oči, se je priporočljivo izogibati izdelkom, ki na začetku seznama ali v celoti vsebujejo morebitne vzdražljive sestavine, kot so na primer: alkohol, eterična olja ali parfumi. 

5 TOP izdelkov za nego kože okoli oči

1. Za sijočo in navlaženo kožo

2. Za suho in občutljivo kožo

3. Za kožo, nagnjeno k aknam

4. Intezivni vlažilni obliži 

5. Krema, ki preprečuje nastajanje novih gubic ter zmanjšuje vidnost že nastalih

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam