Za zdravo in negovano kožo pozimi

Zima je lahko zelo neusmiljena do tistih, ki ne poskrbijo dovolj za zaščito kože. Še posebej to velja za kožo obraza in rok, ki je najbolj izpostavljena hladnemu vremenu, vetru, temperaturnim razlikam med (preveč) ogrevanimi zaprtimi prostori in nizkimi temperaturami zunaj.

Zima je čas, ko moramo skrb za kožo nujno prilagoditi naštetim dejavnikom. Tako kot zamenjamo garderobo in se bolj toplo oblečemo, tudi koža potrebuje boljšo zaščito in ‘nadgradnjo’ nege.

Nekatere ste verjetno že same opazile, da vremenske razlike zahtevajo spremembe.

Velikokrat v pogovoru s stranko o negi kože izvem, da že dolgo uporablja iste izdelke, ki pa ji očitno zdaj ne odgovarjajo več, zato sklepa, da so najverjetneje spremenili formulo ali kakovost kreme, ki jo je uporabljala od pomladi, ni več enaka.

Naša koža ne deluje tako preprosto in se z letnimi časi spreminja, s tem pa se spreminjajo tudi njene potrebe. Tako na primer pozimi strukture izdelkov za nego potrebujejo pomoč seruma ali zamenjavo z izdelkom, ki je bolj bogat z aktivnimi sestavinami za zaščito.

KOŽA V ZIMSKEM ČASU POSTANE BOLJ SUHA

To velja za vse tipe kože, tudi mastno in mešano. Treba je predvsem poznati svoj tip kože in – kar je še bolj pomembno – njeno trenutno stanje. Koža je na primer lahko mastna ali mešana, ampak ima izsušeno povrhnjico. Tudi ta tip kože potrebuje vlažilne izdelke, posebno v zimskem obdobju. Izognimo se torej tistim, ki kožo dodatno izsušijo.

KAJ LAHKO NAREDIMO?

1. ČIŠČENJE OBRAZA

Peneči se izdelki za umivanje obraza kožo izsušijo, zato se jim raje izognimo, in to ne samo v zimskem obdobju. Posebej to velja za vse, ki imate suho kožo.

Peneče se gele, pene in podobne izdelke za umivanje obraza zamenjamo z bolj nežnimi, kot so mleko za čiščenje, balzami in olja.

Zelo pomembna je uporaba TONIKA ZA OBRAZ. Dober tonik resnično koristi koži: povrne ji pH, ki smo ga ‘porušili’ s čiščenjem, koža je po uporabi bolj sveža in gladka, mlajša. Izognite se tonikom, ki vsebujejo alkohol, in izberite takšnega s kislinami, vitaminom C, pomirjevalne za občutljivo kožo …

Pomembno je, da PILINGOV za obraz ne izvajate prepogosto. V zimskem času lahko uporabljate pilinge s kislinami ali encimski piling (ki ga sama uporabljam vse leto).

MASKE za obraz lahko uporabite večkrat. Meni je zelo všeč tako imenovana dvojna maska: najprej nanesem masko za čiščenje, potem pa še kakšno dobro vlažilno ali masko proti staranju.

2. NEGA OBRAZA

ESENCA ZA OBRAZ je zelo dober kozmetični izdelek, ki pripomore k vlaženju kože, posebno v zimskem času. Lahko jo dobite v obliki vodice za obraz ali pršila. Poleg tega, da kožo dodatno vlaži, jo še osvetljuje.

OLJA za obraz niso več namenjena le suhi koži, ampak obstajajo tudi različice za različne tipe kože. OLJA ne le vlažijo kožo, ampak ji podarjajo tudi zdrav lesk, ki ga izgubi zaradi izsušenosti.

KREME Z ZAŠČITNIM FAKTORJEM. Vsak dan naj bo to vaš zadnji korak pri negi kože, tudi pozimi. To je še posebno pomembno zdaj, ko smo veliko zunaj v naravi. 

SERUM IN KREMA ZA OBRAZ. Če ste pred zimo uporabljali emulzijo za obraz in vam je bilo to dovolj, zdaj opažate, da je koža suha. Čas je, da nego kože nadgradite in dodate serum ali/in emulzijo zamenjate s kremo.

Ne pozabite na zaščito ustnic! BALZAM ZA USTNICE v lončku ali stiku naj ne ostane samo na polički kopalnice. Ustnice je dobro bogato namazati zvečer pred spanjem in zjutraj, potem pa to večkrat ponoviti, če smo dolgo zunaj oz. vsakič, ko začutimo, da so suhe.

Ne pozabite na zaščito ustnic! BALZAM ZA USTNICE v lončku ali stiku naj ne ostane samo na polički kopalnice. Ustnice je dobro bogato namazati zvečer pred spanjem in zjutraj, potem pa to večkrat ponoviti, če smo dolgo zunaj oz. vsakič, ko začutimo, da so suhe.

Če pazljivo izberemo izdelke za čiščenje in nego kože in zanjo dobro poskrbimo, bomo imele po zimskem sprehodu na licih lepo zdravo rdečico. V nasprotnem primeru pa se lahko pojavijo neprijetna suhost, zategovanje, srbeča rdečica, z leti pa bomo imele posledično vedno več gubic in gub.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam