Trik z zamrznjenimi kumaricami na Tik Toku deluje

TikTok je ponovno ponudil trik z zamrznjenimi kumarami na obrazu, ki je lahko popolna neumnost ali pa prav to, kar potrebujete za poletno nego kože.

Če ste privrženci stroge rutine nege kože in vedno iščete načine, kako bi svoji polti dali dodaten zagon, ima TikTok morda rešitev. In da, vključuje zamrznjeno kumarico. 

Kaj sploh je trik z zamrznjenimi kumarami na obrazu?

Trendi za nego kože TikTok imajo pogosto zavajajoča imena (če ste se kdaj spraševali, kaj je polž, boste z olajšanjem izvedeli, da polži nikakor niso vpleteni). Nasprotno pa je ta trik preprost in prav tak, kot se sliši. Samo zamrznete kumarico in jo nato povaljate po obrazu. Teorija pravi, da lahko s tem zmanjšate zabuhlost oči, jih navlažite in povečate sijaj. 

Toda ali strokovnjaki za kožo podpirajo to norijo družbenih medijev? Nenavadno je, da je odgovor pritrdilen. Uporaba ledu na splošno, bodisi kot ledeno umivanje obraza bodisi kot valjček, lahko tonizira kožo, zapre pore in zmanjša zabuhlost. Prav tako pomaga pri pomlajevanju kože ter omogoča, da se počutite in ste videti bolj polni energije. V kombinaciji z vlažilno kremo so to lahko prava nebesa za nego kože.

Kakšne so prednosti zamrznjenih kumar na obrazu?

  • Vlaženje: Kumara je sestavljena iz 95 % vode, govorimo o vlažilnem pospeševalniku.
  • Koži prijazna hranila: Kumare vsebujejo vitamin C in folno kislino, ki se borita proti oteklinam in vnetjem. Zamrzovanje te koristi še poveča.
  • Izboljšanje teksture: Kumare vsebujejo tudi ključne sestavine, kot je vitamin K, ki spodbuja rast celic in izboljšuje elastičnost kože ter lahko zmanjša videz drobnih linij in gub.
  • Pomiritev: Študije kažejo, da lahko kumare zaradi protivnetnih lastnosti negujejo in pomirjajo vsa razdražena področja, kot so aknasta koža, sončne opekline in rdečica.

Kako uporabiti zamrznjene kumare pri negi kože?

Če želite doseči najboljše rezultate pri triku z zamrznjenimi kumarami na obrazu, sledite preprostemu postopku po naslednjih korakih. Najprej poskrbite, da kožo vedno pravilno očistite s čistilnim sredstvom, ki je hkrati nežno in učinkovito. 

Prepričajte se, da je tudi kumara, ki jo uporabljate, pravilno očiščena! Odrežite ji konec in jo za 30 minut postavite v zamrzovalnik. Zamrznjeno kumarico vsakič uporabljajte na obrazu za največ pet do deset minut. Bodite pozorni na to, kako se vaša koža odziva, saj ta trik morda ne bo deloval pri vseh. 

Ko takojšnji hladilni učinki minejo, si še enkrat umijte obraz, da se znebite preostale lepljivosti, nato pa dokončajte rutinsko nego kože. Na koncu si zapomnite, da je ta kumara zdaj eden od vaših najboljših izdelkov za nego kože in je vsekakor ne smete sesekljati v grško solato. Prepričajte se, da ste odrezali del, ki je prišel v stik z vašo kožo, in ga zavrzite, preden ponovno zamrznete preostanek, saj lahko eno kumaro na takšen način uporabite večkrat.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam