10 razlogov, zakaj so moškim všeč starejše ženske

V zgodovini so moške iz različnih razlogov privlačile starejše ženske. Od privlačnosti izkušenj in zrelosti do stabilnosti in varnosti, ki ju prinaša starost, obstaja veliko razlogov, zakaj moške privlačijo starejše ženske.

V tem članku bomo raziskali nekaj najpogostejših razlogov, zakaj moške privlačijo starejše ženske, ter se poglobili v psihologijo in družbeno dinamiko v ozadju teh odnosov. Od vidika evolucijske biologije do kulturnih stereotipov bo ta članek ponudil vpogled v to, zakaj so za moške starejše ženske tako zaželene. 

Čeprav je to morda za nekatere šok, mnoge moške privlačijo zrelejše ženske. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj:

  • Zrele ženske razumejo, kaj hočejo od življenja. Po navadi bolje razumejo, kaj hočejo, kot neizkušena dekleta. To je tisto, kar privlači moške, ki se ne želijo vključiti v težko pot iskanja samega sebe, ki je mladenke še niso prehodile.
  • So modrejše. Starejša, kot je ženska, več izkušenj ima, z izkušnjami pa pride tudi modrost. Ni treba posebej poudarjati, da so izkušnje zelo koristne in očarljive.
  • Marsičemu dajo nov pogled. Vedno je dobro imeti nekoga, ki nam da nov pogled na stvari. To nam omogoča, da vidimo svet skozi druge oči.
  • So neodvisne in polne samozavesti. Zrele ženske ne čutijo potrebe po spremembah zaradi drugih, saj jim je mnenje drugih že zdavnaj nehalo biti mar. Zato je druženje z njimi pogosto bolj prijetno kot z neizkušenimi dekleti. So čustveno zdrave in neobremenjene.
  • Zrele ženske se običajno izogibajo nepotrebni drami. Svoja čustva znajo obvladati, da ne prestopijo meje. Naučile so se, da je treba razmišljati z glavo, ne s srcem.
  • Imajo bolj prefinjen okus. To je še posebej privlačno za moške. Ne potrebujejo nočnih klubov in hrupnih družb, njihov prosti čas je bolj kakovosten in miren.
  • So pametnejše. Mnogi moški bodo rekli, da jih privlačijo inteligentne ženske, in da postaneš inteligenten, je potrebno pridobljeno znanje in izkušnje, ki pridejo z leti.
  • Njihov finančni položaj je bolj stabilen. Zrele ženske imajo svoj denar in jim ni treba prositi za žepnino. Običajno imajo tudi bolj miren, neaktiven življenjski slog, kar nekaterim moškim tudi ugaja.
  • So bolj strastne. Zrele ženske zelo dobro vedo, kaj jih v ljubezni privlači in kaj odbija. Zato jih ni sram moškemu odkrito povedati, kaj od njega pričakujejo, kar na moškega naredi vtis. Mlada dekleta so zaradi svoje neizkušenosti preveč sramežljiva, da bi znala povedati, kar jim ugaja, moški pa gredo zaradi tega pogosto v napačno smer.
  • Imajo bolj izrazit materinski nagon. Zrele ženske imajo izrazit materinski instinkt. Zato se nekateri moški počutijo veliko bolj varno in udobno v objemu zrele ženske. Do njih izkazujejo materinsko skrb in nežnost.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam