100 dni za boljšo mene: 100-dnevno potovanje do boljšega počutja z enim majhnim dejanjem na dan

Če to ni darilo življenja! Knjiga, ki nam ponuja 100 dni … namenjenih sebi, da svoje dobro počutje postavimo na višjo raven, tako kot je to naredila Vida Igličar, ki nas ne sili k ničemer, temveč nas le nežno, skozi svojo osebno izpoved, prime za roko – če to želimo –, in stopi z nami po poti v lažje, lepše, prijetnejše, bolj izpolnjeno bivanje.

Vida je ena tistih mladih žensk, ki me navdihujejo in navdušujejo. S svojim delom in  zrelim razmišljanjem. Ko se je po daljši bolniški, ki je botrovala njeni izgorelosti, vrnila nazaj v ‘normalno življenje’, jo je kljub obljubam, da bo več slišala sebe in manj delala , vsakdan posrkal vase in spet so se nanjo prilepile mračne misli. 

Ko je prišlo preveč temnih misli 

Odločila se je, da je igre z njimi konec. Da jim ne bo več dopustila, da izvabljajo solze, namesto da bi se smejala. In odločila se je za 100-dnevni izziv. Na začetku je bilo zelo težko. Ko odpreš rano, je sprva vedno še težje, a kmalu je bilo solz vedno manj. Ne le, da so se posušile, zamenjal jih je nasmeh, celo zaljubljenost. Vida vas s svojo knjigo vabi na potovanje – dobesedno vam podaja roko, da bosta pot prehodili skupaj. Ali da jo bomo prehodile skupaj, če se tako odločimo s prijateljicami. 

Vida Igličar

Že eno drobno dejanje na dan nas lahko (od)reši

Sliši se tako … malenkostno … drobno pač. Eno drobno dejanje na dan. Ampak Vidi je pomagalo. In ko sem v to čudovito knjigo začela pisati tudi sama, je bilo v hipu blagodejno. Zavedala sem se, kako pomembni so trenutki. Kako lepo je že to, da lahko pišem v to knjigo, na te mehke liste. Koliko v resnici štejejo drobna dejanja. In da nisem sama. Vida piše o svojih solzah, o svojih majhnih trenutkih sreče, o majhnih dosežkih, ki se zlagajo kot kocke. A ob številu 100 jih je že za cel stolp. Že občutek, da pišem na izbrane liste, ki jih obkrožajo čudovite ilustracije in Vidini zapisi, je zdravilen.

Že tukaj lahko na vprašanje: ‘Se je kdo počutil bolje?’ odgovorim: ‘Jaz’. Ker sem nekaj naredila zase. Ker sem se imela rada in sem šla iz cone udobja, ko se mi ni ljubilo pisati še dnevnika … Ker sem pobožala mehko platnico knjige in svojo dušo. Ker sem naredila nekaj zase. In ker sem že cel dan vedela, da moram narediti nekaj drobnega zase, za svoje drage ali za svoj planet. Nekaj, kar bo nekoga razveselilo.

Obožujem lepe stvari!


Poleg tega, da me je spodbudila k drobnim dejanjem in razmisleku o njih, je ta knjiga izjemno lepa.  Vidine besede so izbrane. Njeni stavki božajo, a ob njih lahko tudi jočem. Ker sočustvujem z Vido ali ker mi je hudo zame (ja, včasih sem pač še tam in ko si to priznam, sem že napol ozdravljena bolečine:). Ilustracije me pomirjajo, všeč so mi, božajo. Citati modrecev, ki jih včasih vplete Vida v svojo pripoved, so izbrani in na mestu. Ta debela knjiga, teh 100 dni, se razprostre na 308 strani, ki jih posvečam sebi. Ali tebi. Ker je tako lepo darilo, pa hkrati tako uporabno, da se na njem ne splača nabirati prahu.

Na kratko o knjigi

Pričujoče delo je 100-dnevno potovanje do boljšega počutja z enim majhnim dobrim dejanjem na dan, ki ga je po spopadu z izgorelostjo prehodila ilustratorka in oblikovalka Vida Igličar. Vsakič je odgovorila na 3 ključna vprašanja: Kaj si danes naredila bolje? Se je zaradi tega kdo bolje počutil? Ti je to prineslo kakšno novo spoznanje? Odgovore je opremila z ilustracijo in oboje objavila na Instagramu ter v hipu pritegnila pozornost medijev ter sledilcev. Za knjižno izdajo je objave zbrala in dopolnila z »dnevnikom«, s katerim k 100 boljšim dejanjem nagovarja vse nas. Tudi vam lahko z majhnimi koraki pomaga do več radosti in veselja v življenju. 

100 dni za boljšo mene je napisala, ilustrirala in oblikovala

Vida Igličar, umetniška direktorica, grafična oblikovalka in ilustratorka. Svojo pot je začela s študijem oblikovanja in ilustracije na univerzi De Montfort v britanskem mestu Leicester, ki ga je končala z nagrado za najboljšo študentko v letniku. Po vrnitvi v Slovenijo se je zaposlila v oglaševalski agenciji Pristop, kjer je napredovala v umetniško direktorico in za ekipno ustvarjene projekte prejela številne domače in tuje nagrade na področju oblikovanja in oglaševanja. Po izkušnji z izgorelostjo je stopila na samostojno podjetniško pot in danes o sebi rada pove, da je zagnana iskalka smisla in osebnega zadovoljstva, navdušenka nad naravo in občudovalka estetike in minimalizma. 

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam