5 vaj za nepremagljiv začetek dneva

Kaj če bi enkrat za spremembo namesto jutranje naglice, hitrega oblačenja in ‘zlivanja’ kave vase, dan začele s petminutno vadbo?

Verjamem, da se vam to ta trenutek mogoče ne sliši nič kaj zabavno, a prepričana sem, da bo, ko enkrat preizkusite spodnje vaje, to hitro postala vaša jutranja rutina.

Začnite dan z nekaj preprostimi in sproščujočimi (razteznimi) vajami, ki bodo prebudile vaše telo in vas napolnile z energijo.

Izteg rok in nog

Prvo vajo lahko izvedete kar v postelji. Ležite na hrbtu in roke iztegnete nad glavo. 

Za dobro jutro, prvo vajo lahko naredite, ko ste še v postelji.

Priteg kolena k sebi

Z rokami primete eno koleno in ga povlečete k sebi na prsni koš. Zadržite približno 5 sekund in vajo ponovite še dvakrat. Enako naredite tudi z drugo nogo.

Zasuk hrbtenice

Usedete se na rob postelje, z desno roko se primete za levo koleno, levo roko položite za seboj in zasukate trup. Zadržite nekaj sekund in vrnete v prvotni položaj. Ponovite še 2 x in enako naredite še z drugo roko.

Odmik trupa

Počasi vstanete iz postelje in stopite malo širše od širine ramen. Eno roko iztegnete nad glavo in odmaknete trup v stran. 

Počepi na posteljo

Stopite malo širše od širine ramen in pazite, da je hrbet v nevtralnem položaju. Spustite se v počep na posteljo in dvignete v začetni položaj. Naredite 10-12 ponovitev.

Tako! In ste pripravljene na nov dan in vse izzive, ki vam jih prinaša življenje!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam