Vsebino omogoča VENERA SHOP

Kaj vse nam pomaga pri zmanjšani želji po spolnosti?

Za libido ste zagotovo že slišale. Pa veste, da ima v vašem spolnem življenju zelo pomembno vlogo? Le ta je lahko zelo nizek ali visok.

Kaj sploh libido je? Je pravzaprav želja po spolnosti. Narekuje tisti občutek, da je edino, kar si želite ljubezen in dotik, tistega, ki ga imate najraje. Je res tako preprosto? Niti približno, saj je libido kompleksen dejavnik, ki lahko na vaše spolno življenje vpliva pozitivno ali negativno. Libido je posledica psiholoških procesov, ki nam ustvarjajo hotenje po spolnosti. Spolnost je namreč močno povezana z našimi možgani, ki se radi poigrajo z nami. Dobra rešitev tovrstnih spolnih težav so tudi erotični pripomočki.

Je spolni nagon nekaj čisto naravnega?

Libido se lahko izraža preko telesnih ali osebnostnih odzivov. Ko je nizek, je vaša želja po spolnosti manjša. To je danes ena izmed najpogostejših spolnih disfunkcij. Poznamo pa še eno obliko, to je frigidnost pri ženskah. Lahko gre za pomanjkanje ali popolno odsotnost spolnega užitka, kaže pa se tudi preko telesnih znakov, kot je suha nožnica. 

Kot se staramo mi in naše telo, se stara tudi spolni nagon, to pomeni, da se spreminja z nami. Povedati je treba še, da libido ni enako kot vzburjenost. Gre za to, da se libido odraža preko naše želje po spolnosti, vzburjenost pa je telesni odziv, na to željo. Zato se ljudje, ki imajo visok libido lažje in hitreje vzburijo, kot tisti, ki imajo nizek libido. 

Kaj so najpogostejši razlogi, da pride do padca spolne sle?

Obstaja ogromno različnih dejavnikov, s katerimi se srečujemo vsakodnevno in poudariti je treba, da so to popolnoma življenjske stvari. Naj jih naštejemo le nekaj.

Libido ni enako kot vzburjenost. Gre za to, da se libido odraža preko naše želje po spolnosti, vzburjenost pa je telesni odziv, na to željo.

Hiter način današnjega življenja

Tempo življenja je vedno hitrejši in obveznosti se kopičijo, prioritete pa nam dihajo za ovratnik. V mladosti je spolnost za nas zanimiva in vznemirljiva, ko odraščamo, pa se nam življenje obrne na glavo. Skrbi nam začne povzročati družina, služba, bivalne razmere in še marsikaj, zato spolnost hitro pada po lestvici prioritet. Kmalu smo v položaju, ko je to še ena obveznost in je vse manj veselje in užitek. Zvečer pa smo tako izčrpani, da samo pademo v posteljo. Nikakor pa ne smemo pozabiti, da je seks eden izmed glavnih dejavnikov uspešne partnerske zveze, zato ne smemo podcenjevati, kako zelo je pomemben. Če vam ni do seksa, se s partnerjem le iskreno pogovorite, saj se tako najhitreje reši največ težav. 

Enoličnost v postelji

Tudi enoličnost v postelji je pogost vzrok za padec spolne želje. Dokaj hitro se boste naveličali, če bo v spalnici vedno vse isto. Če bo vse predvidljivo, bo postalo s časom dolgočasno in nezanimivo. Enostavno lahko rutino prekinete z erotičnimi pripomočki, ki bodo vnesli novo vznemirjenje. Že samo kakšno vroče perilo, masažno olje ali pa vibrator. Hitro boste poskrbeli za dodatno stimulacijo in intenzivnejše orgazme. Na enostaven način boste svojo spolnost popestrili in povečali željo po spolnih odnosih.

Zdravila in težave z zdravjem

Zdravstvene težave, ki vas pestijo, ali zdravila, ki jih uživate, so lahko povezana s padcem libida. Antidepresivi so zelo znani kot uničevalci libida. Sicer pa k znižanju libida lahko pripomorejo različne bolezni ali obolenja, kot so stres, depresija, hormonsko neravnovesje, diabetes. Lahko gre tudi za hujše bolezni, kot so rak, rak prostate, artritis in podobno. 

Obstajajo pa tudi fizični vzroki

Fizični vzroki so tisti, ki jih pogosto najlažje rešujemo. Razlog je čisto enostaven. Ker se jih zavemo in jih čutimo. To so lahko boleči spolni odnosi ali pa tudi poporodne težave in druge bolečine ali pa zgolj neprijetni občutki. Pomaga lahko že uporaba vlažilnega gela ali kakšnega drugega pripomočka. Predvsem za nosečnice in mlade mamice je priporočljiva tudi vadba z vaginalnimi kroglicami, ki okrepijo vaginalne mišice. 

Se značilnost libida med moškimi in ženskami razlikuje? 

Hormon, ki vpliva na moško spolno slo, je testosteron. Nizka raven tega hormona je lahko glavni krivec za zmanjšan libido. Padec spolne sle je precej pogostejši pri ženskah. Ni pa povezna z doživljanjem orgazma ali erekcijo. Težave v odnosu, hormonska neravnovesja, konflikti in stres pa so tisti, ki bolj vplivajo na ženski libido. Poleg pogostih težav s hormoni so tudi ženske tiste, ki imajo več težav s samopodobo in samozavestjo kot moški, kar jih lahko dodatno ovira v spolnosti, hkrati pa jim povzroča večje nezanimanje za seks. 

Kako rešiti težave z libidom?

Vse se začne s pogovorom ali pregledom pri zdravniku. Najprej moramo ugotoviti vzrok. ČE je upad libida posledica telesnih procesov oziroma spremembe, se posvetujte z zdravnikom. Težave se lahko rešijo s pomočjo zdravil, s spremembo prehrane ali dodatkom prehranskih dopolnil. Lahko gre zgolj za kakšno okužbo, za katero se vam predpišejo antibiotiki. Pri hormonskem neravnovesju pa se pogosto predpišejo kontracepcijske tablete. 

Če libido upade, ker vam je dolgčas v postelji, čutite bolečine, imate težave z erekcijo pa lahko pomoč najdete tudi v Venera Shopu, kjer vam svetujejo in pomagajo z različnimi spolnimi pripomočki. Zagotovo bo pomagalo, da v svojo posteljo vnesete svežino. Pri njih lahko izbirate med različnimi kapsulami za povečanje spolne moči, kavo, kremami za večjo občutljivost in intenzivnejšo stimulacijo, špansko muho in še mnogo več. Če ste že preizkusili različne pripomočke in afrodiziake, težav pa niste rešili, se lahko obrnete na svojega zdravnika. Na voljo pa je tudi veliko spolnih terapevtov in terapij, ki vam lahko pomagajo. Ena izmed njih je tudi Medicinska hipnoza.

Še vedno pa lahko največ naredite s tem, da začnete bolj zdravo živeti in se iskreno pogovarjati s svojim partnerjem.

Poskrbite, da zmanjšate stres in si privoščite dovolj spanca. Razliko boste opazili takoj. Vsakodnevna vadba in gibanje v naravi vam bo pomagalo, da se boste bolje počutili v svojem telesu, zato je to odličen način za dvig libida. Tudi kontracepcijske tabletke so lahko razlog za zmanjšan libido, zato se posvetujte s svojim ginekologom. Danes imamo srečo, ker obstaja veliko strokovnjakov, ki vam bodo pomagali pri težavah, ki vas pestijo. Še vedno pa se potrudite za veliko romantike in ljubezni s partnerjem. Skupaj obiščita trgovino z erotičnimi pripomočki in si začinita čas v dvoje. Verjemite, vaš libido bo spet visok.

Komentirajte

Vsak petek našim bralkam, ki so prijavljene v novičke Nepremagljive, pripravimo ekskluzivno vsebino, ki jo prejmejo izključno samo prijavljene bralke, na svoj email naslov. 

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam