7 idej za vrtno zabavo

Pripravite vrtno zabavo, o kateri se bo govorilo še vse poletje in jesen.

Za vse vrste praznovanj na prostem, ne glede na to, ali imate majhno teraso ali veliko dvorišče z bazenom, je potrebna le dobra ideja, zato najprej določite temo zabave.

Tema vrtne zabave mora zajemati vse vidike oblikovanja, od okraskov, ki jih obesite na drevesa, do vzorčastih namiznih prtov, s katerimi prekrijete mize. Izbrana tema lahko vpliva tudi na druge zamisli za vrtno zabavo, kot so hrana in pijača, ki jo postrežete, ter glasba, ki jo predvajate, in celo pravila oblačenja. 

Ideje za vrtne zabave za vse priložnosti

1. Pridih Havajev

Poletje je idealen čas za vrtno zabavo s tropsko tematiko. Nebo, obsijano s soncem, in sadne osvežilne pijače omogočajo veliko zabave. Kot osrednjo točko uporabite koktajl bar – ta je lahko kupljen ali pa ga naredite kar sami iz recikliranih lesenih palet. 

Poiščite živo obarvano vrtno pohištvo ali blazine z eksotičnimi motivi, kot so flamingi ali ananasi, ter zunanji prostor napolnite z živobarvnimi trakovi in okraski. Ponoči uporabite barvne luči in bakle, ki se zabodejo v zemljo.  

2. Primorski čar

Ujemite sproščeno razpoloženje počitnic in pripravite vrtno zabavo na prostem s pridihom obalnega šarma. Če že imate pleteno vrtno pohištvo, je to odlično. Če ne, lahko ustvarite sproščeno dnevno sobo na prostem z veliko sedeži, talnimi blazinami in svetilkami iz ratana. 

Izberite tkanine v naravnih in morskih odtenkih. Dodajte barvni poudarek z morsko modrim namiznim pregrinjalom ter vnesite dodatke iz školjk in koral, da stilsko poudarite oceansko vzdušje. Zabava v stilu otoške plaže ni nikoli popolna brez glasbe za sproščanje, da se lahko udobno namestite in srkate koktajle. 

3. Poletni solsticij

Uživajte na vrtni zabavi na način »življenje na prostem« s skandinavsko temo poletnega solsticija. Poletni solsticij se praznuje po vsej Skandinaviji in večinoma na prostem, obkrožen z naravo in običajno s kakšnim ognjem. 

Če želite ustvariti zunanjo kuliso v skandinavskem slogu, ograje, pergole in pohištvo pobarvajte s črno barvo za les. V nasprotju s črno barvo pa postavite vrtno mizo s svetlim prtom in svetilkami, izdelanimi v naravnih lesnih tonih. Venci, polni zelenja, predstavljajo zemeljski cikel skozi letne čase in naravo, zato izdelajte nekajcvetličnih venčkov, ki jih bodo gostje nosili kot naglavni trak ali krono. S pravljičnimi lučkami poskrbite za še boljše vzdušje, ko se stemni, pa prižgite ogenj.

4. Čas festivalov

Festivali so najboljša poletna zabava, a če ste zamudili prodajo vstopnic, zakaj ne bi praznovali na svojem vrtu? Dvignite platneno streho in postavite okrašeni šotor, da začnete poletno festivalsko sezono. Nato vhod v šotor okrasite s pentljami, baloni in papirnatimi lampijoni. Za gozdno vzdušje okoli okvirjev ovijte pravi ali umetni bršljan. 

Videz udobja dosezite tako, da osrednjo točko obdate s pisanimi zunanjimi preprogami, nizkimi stolčki in talnimi blazinami. Če ste spretni, lahko celo sami izdelate prevleko za blazino in ne pozabite uporabiti vodoodpornih materialov. Prižgite ognjišče in poskrbite za pesmi ob tabornem ognju. 

5. Filmski večeri na prostem

Z novo tehnologijo so filmske projekcije v velikem obsegu na naših vrtovih ne le enostavne, temveč tudi cenovno dostopne. Če želite pripraviti domači kino, ob zunanjo steno obesite projektor ali belo ravno ponjavo. Okoli platna postavite sedežno areno. 

Z vrvico lučk boste dodali pridih nizke svetlobe, ki ne bo vplivala na predstavo. Na koncu svojim gostom ponudite udobne blazine. Obvezno poskrbite za pokovko in pijačo.

6. Rustikalna hiša

Življenje na podeželju še nikoli ni bilo tako priljubljeno: od dnevnih sob v podeželskem slogu do idej za rustikalno kopalnico – te estetike se ne moremo naveličati in je eden glavnih trendov notranjega oblikovanja letos. To temo ustvarite tako, da po svojem vrtu postavite bale sena – so zelo pristne in jih je presenetljivo lahko dobiti. 

Če vas odvrača neurejena slama, se raje odločite za rustikalne lesene klopi s palet ali mize za piknik ter dodajte mehke odeje in blazine. Za osvežitev poskrbite z vrči slastne limonade v kozarcih za marmelado v rustikalnem slogu. 

7. Vintage čajanka

Če vam je všeč vrtni slog, potem je tema britanske čajanke odlična zamisel za vnašanje pridiha vintage šarma na vašo vrtno zabavo. Klasično železno vrtno mizo prekrijte z lepim prtom iz bombaža ali čipke. Romantično mizo obložite s porcelanastimi čajniki, skodelicami in krožniki ter na večplastnem stojalu za torte postrezite pecivo in sendviče. Popoldansko čajanko skrite pred soncem s senčnikom z obrobo na drevesa pripnite pletene pentlje s cvetličnim potiskom. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam