7 korakov do nove energije v delovnem prostoru

Zakaj bi čakali na novo leto, da začnete znova pisati svoje uspešne poslovne zgodbe? Ko po dopustih jeseni spet zavihamo rokave, se stvari namreč počasi vrnejo v normalnost in rutino. Zato je nov delovni zanos prav v tem obdobju še kako dobrodošel.

Res ni nikoli slab čas, da svojemu delovnemu prostoru vdahnete novo energijo. Vsakdo med nami kdaj naleti na delovno blokado, a če se to dogaja pogosto, je skrajni čas, da ‘začnete na novo’. In kje drugje začeti kot v svojem delovnem kotičku?! Ta nas mora navdihovati in nam nuditi maksimalno sproščeno in ustvarjalno okolje hkrati. Predstavljamo vam sedemstopenjsko lestvico korakov, s katerimi boste svojemu delovnemu prostoru zagotovili potrebno energijsko čiščenje za začetek jesenskega obdobja.

1. Določite svoj namen

Vprašajte se, kaj potrebujete, da vam ta prostor ponudi vso podporo? Kaj bo ohranilo vaš mir in osredotočenost, hkrati pa prineslo energijo? Ko imate predstavo o tem, kaj potrebujete, določite namen. Tako boste razumeli, kaj mora iti stran, kaj lahko ostane in kaj bi si morda želeli imeti na mizi ali v okolici.

2. Dobro očistite prostor

Preden namestite kakršne koli dodatke, ki bi vpeljali v vaš delovni kotiček novo energijo, je osnovni korak, da prostor temeljito očistite. Vse obrišite, da pridete tudi na težko dostopna mesta, ki bi se jim med splošnim pospravljanjem lahko izognili. Očistite vse predmete na mizi, na primer okvirje za slike, tipkovnico, lonček za pisala … Nato je vse izbrane stvari postavite na smiselno mesto.

3. Izkoristite moč zvoka

S sveže očiščeno mizo lahko začnete energijsko čistiti prostor z zvokom. Če imate tibetansko skledo, je to odlična priložnost, da prostor preplavite s čudovitimi toni. Uporabite lahko tudi tibetanske činele, vetrne zvončke in zvonove, lahko pa tudi pojete mantre ali celo ploskate z rokami, da očistite energijo, ki zastaja. Če vam te stvari niso blizu, pa vsakomur med nami ugaja prijetna sproščujoča in navdihujoča instrumentalna, meditativna glasba, ki posnema zvoke narave, na primer petje ptic in žuborenje potoka.

4. Vključite vonje

Vonj po citrusih pomaga spodbuditi energijo.

Nekateri vonji so lahko še posebno koristni za delovno mesto: poprova meta, citrusi in evkaliptus vam lahko pomagajo spodbuditi in dvigniti energijo po opoldanskem padcu. Sandalovina, rožmarin in vanilja pa lahko prinesejo občutek celo sreče, vzhičenosti. Če vas skrbi delo, je tu sivka. Preverite, ali lahko na mizo v lonček ali vazico dodate enega od teh vonjev. Uporabite lahko tudi kadilo, sveče ali razpršilnik eteričnega olja. 

5. Dodajte svoje najljubše kristale ali spominke iz narave

Poleg tega, da so lepi opomniki na naravo, lahko kristali pomagajo podpreti namen, ki ste si ga zastavili uresničiti za mizo. Če vam kristali niso blizu, imata lahko kamen ali palica podoben učinek. Preprosto ju držite v roki in si predstavljajte, da ju polnite s svojim namenom, nato pa dovolite, da vas obdata z nekaj ozemljene energije, ki ste jo prinesli s seboj iz narave.

6. Obdajte se z rastlinami

Vsakdo ve, da rastline očarajo oko in pomirijo dušo. Tudi starodavne tehnike urejanja prostora, kot je feng šuj, pravijo, da naj bi nekaj zelenja pomagalo pritegniti blaginjo na delovnem in finančnem področju. Bambus in monstera na primer predstavljata rast, premik navzgor. Afriške vijolice in pomarančevci so že dolgo povezani z bogastvom in obiljem. Ne glede na to, katere rastline so vam ljube, vas bodo zagotovo pobožale s svojo milino in lepoto hkrati. 

Afriške vijolice so povezane z bogastvom in obiljem.

7. Vizualizirajte

In nazadnje, uporabite moč domišljije, da si mizo predstavite kot popolnoma nedotaknjen in jasen delovni prostor. Eden od načinov za to je, da zaprete oči in si na sredini predstavljate kroglico kot izvor čiste bele svetlobe. Med globokim dihanjem si predstavljajte, da je svetlobna kroglica vedno večja, obdaja ves prostor, s čisto svetlobo pa očisti tudi morebitno negativno energijo okolice.

Zdaj ni več izgovorov za lenobo in pomanjkanje delovnega zanosa. Le še sedite za mizo v svojem najljubšem in najbolj osebnem delovnem kotičku. Naj zaživijo vaše nove ideje in projekti!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam