9 zanimivih hobijev za pare

Hobiji za pare niso le nekaj, kar lahko počnete skupaj, če vam je dolgčas, ampak lahko skupno preživljanje časa pri nekem hobiju izboljša tudi vaš odnos, zmanjša stres in ustvari globoke vezi.

Obstaja veliko različnih hobijev za pare, vsem pa je skupno to, da lahko z izvajanjem hobija v paru povečate intimnost, razvijete nove spretnosti in se pri tem zabavate. Sestavili smo seznam zabavnih, cenovno dostopnih in zanimivih hobijev za pare, ki vas bodo zbližali.

Skupni interesi pomagajo pri uspešnosti zakona

Priljubljeni hobiji za ženske in moške so dandanes eni in isti, in čeprav je pomembno, da ima vsak svoje strasti, je iskanje skupnih točk in skupno ukvarjanje s hobijem v paru odličen način za ustvarjanje intimnosti brez seksa in oblikovanje globlje vezi. Študija je pokazala, da 64 % parov s skupnimi interesi meni, da to pripomore k uspešnosti njihovega zakona.

Vse te ideje za hobije, ki jih lahko izvajata v paru, so razmeroma preproste za začetek. Pravzaprav hobiji na našem seznamu na splošno ne zahtevajo veliko začetnih stroškov in mnoge lahko izvajate kar v udobju svojega doma. Ne glede na to, ali želite v razmerju znova zaneti iskrico s skupno strastjo ali nadgraditi svoje interese v paru, obstaja veliko možnosti, ki jih lahko raziščete.

9 hobijev, ki jih lahko preizkusita skupaj

1. Joga

Prednosti joge so večja gibljivost in moč jedra, predvsem pa pripomore k izboljšanju telesnega in duševnega zdravja ter je eden najboljših hobijev za sprostitev. Ne le, da bosta oba imela koristi fizično, joga je tudi način, da se skupaj povežeta s svojo duhovno platjo in najdeta novo intimnost. 

Začnite z vadbo za začetnike, zlasti če je eden od vaju bolj izkušen. Joga je lahko na začetku zastrašujoča. Pomembno se je zavedati, da se vaš partner morda ne bo mogel gibati na enak način kot vi. Začnite z jogo za vse ravni, skupaj vadite položaje doma in spodbudite partnerja, naj se ne primerja z drugimi. Pri jogi gre bolj za povezovanje s samim seboj – in potem se lahko na globlji ravni povežeta tudi drug z drugim.

2. Podkast

Čeprav se podkast morda sliši zastrašujoče, je to dejavnost, ki jo lahko vsakdo poskusi doma – vse, kar potrebujete, je tema, ki vaju bo oba navdušila, pa naj bo to hrana, najboljše knjige, glasba, resnične kriminalke ali odnosi. To je zabaven način, da se pogovarjate o nečem drugačnem, poleg bolj vsakdanjih pogovorov, ki jih imamo pari v vsakdanjem življenju, kot so, kdo je na vrsti za pomivanje posode ali kdaj je treba plačati račune. 

Ne le, da bosta oba imela koristi fizično, joga je tudi način, da se skupaj povežeta s svojo duhovno platjo in najdeta novo intimnost. 

Na tem področju so se izkazali tudi zvezdniki: podkast Idrisa in Sabrine Elba: Coupledom, ki raziskuje partnerske odnose na ljubezenskem, poslovnem in aktivističnem področju, je zagotovo krasna izbira. Začnitaraziskovanje obstoječih podkastov, ki vaju zanimajo in si oglejta obravnavane teme, strukturo in način, kako voditelji podkasta komunicirajo drug z drugim. 

3. Masaža

Učenje umetnosti masaže je odlična veščina, ki bo izboljšala vaše počutje, poleg tega pa vas bo fizično približala partnerju. Na področju masaže je na voljo cela vrsta možnosti, ki jih lahko raziskujete, bodisi da raziskujete najboljša eterična olja za sprostitev, specializirano masažo, kot je tajska, ali pa naredite še korak dlje in se seznanite z erotično masažo in tantričnim seksom. 

Skupno izpopolnjevanje masažnih tehnik vključuje dobro komunikacijo.

Masaža je seveda odlična za krepitev intimnosti. To je zabavna veščina, ki bo koristila telesu in umu obeh. Skupno izpopolnjevanje masažnih tehnik vključuje dobro komunikacijo. Prisluhnite partnerju; če pravi, da se počuti dobro, kar počnete, nadaljujte s točno tistim, kar počnete. To lahko počnete tudi v romantičnem okolju, kar vaju bo še bolj povezalo.

4. Prostovoljstvo

Prostovoljstvo je odličen način za skupno preživljanje časa in hkrati vračanje skupnosti, kjer živite. Po študiji, ki jo je objavila organizacija Harvard Health, so odnosi med ljudmi, ki sodelujejo kot prostovoljci, močnejši in temeljijo na skupnih interesih in vrednotah. Prav tako daje parom občutek smisla, kar lahko izboljša njihovo splošno zdravje.

Prostovoljstvo lahko pomeni kar koli, od pomoči v lokalni kuhinji, preživljanja časa s starejšimi ali sodelovanja pri projektu čiščenja skupnosti. V Sloveniji je res veliko dobrodelnih akcij, kjer lahko pomagate. Postaneta lahko tudi krvodajalca, kar je izjemen prispevek k boljšemu jutri.

5. Izdelovanje lastnega piva

Priljubljenost kraft piva še naprej narašča – raziskava združenja pivovarjev je poročala, da se je količinska prodaja kraft pivovarjev leta 2021 povečala za 8 %, medtem ko se je maloprodaja kraft piva povečala za 21 %. To je zagotovo področje, ki ponuja neskončno priložnosti za pridobivanje novih informacij in zabavno preživljanje prostega časa. Podobno kot pri degustaciji vina je tudi pri odkrivanju piva zelo subjektivno, zato je najboljši način za določitev vaših preferenc obisk točilnice ali mikropivovarne. Tudi pri nas je izbira zelo pestra in kakovostna, zato ne čakajte in si privoščite domače pivo.

6. Kvizi

Kviz je lahko enostaven in stalen datum v mesecu za skupno preživljanje časa v paru, hkrati pa lahko odkrijete, kako se vaš partner izkaže pri splošnem znanju. Če v kvizu zmagate, se vama obema takoj dvigne serotonin. 

Za večjo intimnost so na voljo tudi aplikacije, ki ponujajo kvize, igre in vprašanja, na katera lahko odgovarjate skupaj s partnerjem. Ti kvizi so osredotočeni na spoznavanje vaše druge polovice, razvili pa so jih psihoterapevti in akademiki z namenom ustvarjanja bližine. Študija je pokazala, da je vsakodnevna spodbuda za postavljanje vprašanj drug drugemu sčasoma povečala kakovost razmerja za 36 %. Dosleden načrt skupnega preživljanja časa, tudi če gre le za nekaj ur, krepi bližino in omogoča, da se skupaj sprostita. 

7. Plavanje v reki

Skupna vadba je koristna za vse, saj počnete nekaj, kar bo koristilo vašemu telesu in duhu, hkrati pa preživljate čas skupaj. Prednosti plavanja v hladni vodi vključujejo do neba segajoče endorfine po kopanju v divjini, kar ustvarja skupne občutke sreče. Preživljanje časa v naravi, je znano tudi kot eko-terapija, ki lahko koristi tudi čustvenemu stanju.

Potopitev telesa v nesramno mrzlo vodo je ena najbolj polnih telesnih in možganskih izkušenj. Takrat ne moreš razmišljati o ničemer drugem. Premagovanje tega izziva v paru ustvarja občutek dosežka, ki vaju bo še bolj zbližal. Zelo pomembno je, da se pred odhodom v vodo pozanimate o plavanju v mrzli vodi in da imate, če plavate v zimskih mesecih, ustrezno opremo za plavanje. Varnost pa naj bo seveda vedno na prvem mestu.

8. Kampiranje

Potovanja na splošno so odličen način za navezovanje stikov, pa naj gre za potovanje v eno najboljših zdravilišč, osupljivo plažo v Grčiji ali potovanje z eno najboljših križark. V študiji je 79 % anketirancev, ki so potovali skupaj, menilo, da je to pozitivno vplivalo na njihovo razmerje. Kampiranje v paru je nekaj posebnega, saj vključuje neizogibno količino timskega dela in včasih tudi reševanja problemov s pristopom nazaj k osnovam. 

Najprej se odločite, kje želite kampirati. Na spletni strani raznih ponudnikov boste našli veliko dobrih ponudb, nato pa poiščita lokacijo, ki bo navdušila oba. Zagotavljamo, da bosta kampiranje še ponovila.

9. Degustacija vin

Degustacija vina je odlična možnost za pare, saj ponuja veliko več priložnosti za skupno preživljanje časa in razvijanje vaše skupne strasti. Odličen naslednji korak po spoznavanju osnov degustacije vin je, da se začnete učiti o vinskih kombinacijah in obiščete restavracije, da jih preizkusite v praksi. Od tu naprej lahko raziskujeterazlične možnosti, vključno s spletnimi degustacijami, obiski vinogradov in vinskimi počitnicami.

Na začetku lahko začnete z degustacijskim večerom, ki se bo osredotočil na določeno grozdje ali na spoznavanje belega, rose, rdečega, penečega ali oranžnega vina, na katerem lahko ugotovite, katere vrste vina so vam bolj všeč. Če bi se raje preizkusili v neuradnem okušanju vin doma, preprosto povabite nekaj prijateljev in primerjajte degustacijske zapiske o izbranih vinih. Tudi kombiniranje vin med večerjo je odličen način, da navdušite svoje goste.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam