VENERA SHOP

Ali ljubezen na prvi pogled zares obstaja in, kako jo lahko spodbudimo?

Ste že slišali za feromone? Koncept delovanja človeških feromonov oziroma privlačnosti se raziskuje že zelo dolgo. Čas je, da izveste, kakšno vlogo igrajo v vašem spolnem življenju.

Ste že imeli občutek, da vas nekdo privlači in niste vedeli, zakaj? Zdelo se vam je, da po videzu niti ni bil tako všečen, ni bil niti najbolj simpatičen, pa vseeno niste mogli odvrniti pogleda z njega? 

Ljubezen na prvi pogled, poželenje in močna privlačnost so lahko del feromonske privlačnosti, ki je prisotna tako pri živalih kot pri ljudeh. Feromonski signali namreč lahko povzročijo, da ravnate na način, ki si ga ne znate vedno popolnoma razložiti. Zveni situacija, kaj znano?

Feromonska privlačnost 

Znanstveniki na področju osmologije so ugotovili, da se posamezniki iste vrste privlačijo preko kemičnih prenašalcev sporočil, ki jim rečemo feromoni. Feromoni spodbujajo spolno vzburjenje, željo, raven hormonov in celo izboljšujejo plodnost. Zaznamo jih z vonjem, proizvajamo pa jih z znojem, slino in urinom. 

Kakšna je povezanost med seksualno privlačnostjo in feromoni?

Androsteron je domnevno najbolj razširjen človeški feromon, ki povzroča spolno privlačnost med ženskami in moškimi. Gre za moški spolni feromon, ki ga proizvajajo nadledvične in tudi spolne žleze in se izloča kot smegma iz spolnih organov moških in žensk. Več o delovanju feromonov pa si lahko preberete tukaj.

Na drug strani ženske poleg androsterona proizvajamo tudi feromon kopulin, ki je domnevno povezan z ženskim menstrualnim ciklom. Raven feromonov, ki jih oseba proizvaja, lahko močno vpliva na njeno spolno vedenje. Tisti, ki proizvajajo večjo raven feromonov, so bolj spolno aktivni, samozavestni in se počutijo bolj spolno privlačne. Visoka raven feromonov lahko tako poskrbi, da je oseba tudi bolj spolno privlačna drugim. 

Feromoni spodbujajo spolno vzburjenje, željo, raven hormonov in celo izboljšujejo plodnost.

Ko torej rečemo, da nam je nekdo všeč na prvi pogled, je to navadno feromonska privlačnost. Enako velja tudi za neprivlačnost. Feromoni so sporočevalci in nam lahko sporočajo tako privlačnost kot tudi neprivlačnost med osebama. 

Feromoni vplivajo tudi na naše razpoloženje

Znano je tudi, da feromoni vplivajo na naše razpoloženje. Več študij je potrdilo, da so se ženske počutile bolj sproščene v bližini moških, ki proizvajajo androstadien. Enako pa so bili moški bolj sproščeni, stopnja njihove vzburjenosti pa je bila nižja, ko so med žalostnim filmom zavohali ženske solze. 

Feromoni so povezani tudi z našo spolnostjo. Študija iz leta 2005, ki je bila opravljena s slepimi testi vonjanja znoja, je dokazala, da geje privlačijo vonji moških, ki so prav tako geji, vonj žensk pa vzburja heteroseksualne moške. 

Več feromonov za več privlačnosti 

Ker lahko feromoni povečajo privlačnost, si podjetja za dišave in kozmetiko prizadevajo ustekleničiti vonj feromonov, kot je androsteron. Študije s feromoni na Univerzi v Chicagu so pokazale, da so moški, ki so uporabljali feromone, dosegli 52-odstotno izboljšanje pri začetku pogovora in še večjo stopnjo izboljšanja pri ohranjanju vpletenosti v pogovor. Prejeli so tudi več komplimentov, opazili so opazno spogledovanje s strani žensk in 40-odstotno povečanje spolne odzivnosti žensk.

V isti študiji so ženske, ki so uporabljale feromone, pogosteje vabile na zmenke in opazile povečanje predigre med spolno aktivnostjo; kar 74 % žensk, ki so sodelovale v študiji, je na splošno opazilo velik porast v svojih interakcijah z moškimi, pri čemer jih je večina poročala o pogostejšem seksu in bile deležne več intimnosti, kot so objemi in crkljanje po spolnem dejanju. Druga študija iz leta 2002, ki jo je izvedla Državna univerza San Francisco, je pokazala, da so bile ženske, ki so nosile sintetične feromone, njihovemu partnerju bolj privlačne. Naravni feromoni se razlikujejo od osebe do osebe, vendar obstaja nekaj načinov, na katere lahko povečate proizvodnjo feromonov, če želite to storiti naravno.

Redno telovadite

Feromoni nastajajo z znojem. Moški znoj lahko na primer spremeni ravni človeškega spolnega feromona. Če se potite, so lahko feromoni prisotni na vaši koži in v laseh. Z vadbo se telo znebi tudi toksinov, in ko so vaše pore čistejše, so lahko feromoni, ki jih proizvajate, močnejši. 

Uporabljajte dodatke

Obstaja nekaj dodatkov, ki naj bi povečali testosteron, vključno s cinkom. Raven feromonov lahko povečate tudi z uporabo izdelkov z dodanimi feromoni. Saj bodo feromoni v izdelkih aktivirali, feromone v vašem telesu in prispevali k povečanju njihove produkcije. 

NABOR NAŠIH NAJLJUBŠIH:

Parfumi s feromoni so najbolj prodajan izdelek. Ne le, da vsebujejo feromone in se lahko uporabljajo vsakodnevno, ampak tudi neizmerno dišijo. Izbirate lahko med mnogo različnimi vonji, ali pa nevtralnimi parfumi s feromoni, brez dodanega vonja. Te parfume lahko najdete pod svoj najljubši parfum in dišite, kakor sami želite, obenem pa sproščate še obliko feromonov. 

Obstajajo pa tudi lubrikanti s feromoni. To je novost na trgu, ki postaja vse večji hit. Pri Venera Shop prisegajo na Lubrikant Attraction. Izdelan je na vodni osnovi, brez vonja in okusa, iz naravnih sestavin. Dodatno je obogaten s sestavinami, ki povzročijo naravno sproščanje feromonov. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam