Prva lepotna kraljica brez ličil

Tekmovalka za miss Anglije je sodnike navdušila, ko se je pojavila brez ličil. To se je zgodilo prvič v 94-letni zgodovini tekmovanja, študentka politike pa se je želela zanesti na svojo naravno lepoto, ne glede na to, kaj se bo zgodilo.

Na spletu je zaokrožila novica, da se je 20-letna Melisa Raouf iz Batterseaja pojavila na polfinalu v Londonu in se uvrstila v finale.

Novica sama po sebi ne bi bila nič posebnega, a hitro je obšla svet in tako postala nekaj velikega. Novica je zagotovo nekaj osvežujočega, če pogledamo socialna omrežja, kjer je lepota postala nekaj izumetničenega, retuširanega in umetno dodelanega. Melisa je povedala, da se je odločila za ličenje brez ličil, da bi dala izjavo o naravni lepoti v svetu, ki ga obvladujejo družbeni mediji. 

Naravna lepota je najlepša

Melisa Najafee Raouf. Foto: Profimedia

“To je bila precej zastrašujoča izkušnja, vendar je bilo neverjetno zmagati na ta način,” je dejala Melisa. A si predstavljate, da bi bila dekleta na kakšnem večjem tekmovanju brez ličil? Priznam, da zelo težko, ampak ne bi bilo nič narobe, kajne? “To mi veliko pomeni, saj menim, da veliko deklet različnih starosti uporablja ličila, ker čutijo pritisk, da morajo to početi. Naše pomanjkljivosti nas delajo takšne, kot smo, in to je tisto, kar naredi vsakega posameznika edinstvenega,” je dodala.

Pozitivni odzivi deklet

Študentka je dejala, da so bili odzivi ljudi na njeno odločitev samo pozitivni. “Toliko deklet mi je pisalo, kako so se zaradi mene počutile bolj samozavestne,” je dejala 20-letnica in še dodala: 

“Ker je duševno zdravje tako pomembna tema, želim, da se vsa dekleta počutijo dobro. Želela bi odpraviti vse lepotne standarde. Zdi se mi, da so vsa dekleta lepa na svoj način.”

Študentka se bo 17. oktobra v Coventryju v konkurenci 40 drugih deklet potegovala za krono miss Anglije.

Tudi v finalu brez ličil

“Svojo platformo za Miss Anglije bi rada izkoristila za krepitev naravne lepote in odpravo te strupene miselnosti,” je dejala na lepotnem tekmovanju. Študentka se bo 17. oktobra v Coventryju v konkurenci 40 drugih deklet potegovala za krono miss Anglije. Organizatorji tekmovanja za miss Anglije so tekmovanje brez ličil uvedli že leta 2019, organizatorka pa je povedala, da je dogodek pripravila, ker je bila šokirana nad količino ličil, ki so jih nosile nekatere tekmovalke. Dodala je še: “Sem za ličila, ki poudarijo vašo naravno lepoto, vendar ni potrebe, da jih mladi nosijo tako na debelo, da so videti kot maska.”

Melisi želimo veliko sreče na tekmovanju za Miss Anglije 2022 in upamo, da bo to postal trend. Nepremagljive pa bomo imele v mislih, da ni nič narobe, če se nam kdaj enostavno ne ljubi naličiti. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam