Ali so druge boljše od mene?

Nobena ni takšna, kot si ti. Ti si edinstvena, posebna, resnična in celovita. Vedi, da si prava Boginja. Mogoče se še nisi našla in odkrila svojega poslanstva. Delaj na tem.

Pozdravljene, drage dame. Zakaj sem izbrala to temo? Ker sem se pred 20 leti spraševala enako. Če sem še bolj natančna, tudi nekaj let nazaj. Ja, drage moje. Menim, da nas je kar večina, ki se nismo dobro počutile v svoji koži in nam je veliko pomenilo, kaj si o nas mislijo drugi. Kako naj bom tako lepa, kot je ona? Kako naj bom tako vitka, kot je ona? Kako naj bom tako uspešna, kot je ona? In še in še vprašanj bi lahko naštevala.

Velikokrat se vprašam, zakaj nas v šolah niso naučili, kako postanemo lepi, srečni, uspešni in najdemo svoj notranji mir. Po moje nam vse diplome tega sveta ne bi pomagale, da bi spoznale, da smo v resnici lahko vse to. Vsega še nisem obdelala, sem pa že veliko naredila na sebi. Lahko ti pomagam na tej poti, samo obljubi mi, da boš vztrajala. Obljubi mi, da boš pozabila na ljubosumje, zavist, obsojanja, strahove in se boš osredotočila samo na ljubezen, mir in notranjo svobodo.

’Instant’ recept za srečo ne obstaja. Obstajajo pa določena pravila, ki nam pomagajo graditi našo samopodobo, da postanemo zadovoljne same s seboj in uživamo v vsakem dnevu.

No, naj se vrnem v svoja 20. leta. Čudovita, nora leta, ampak toliko neodločnosti, naivnosti, raztreščenosti, zbeganosti je bilo v moji glavi. Zelo sem spoštovala uspešne ljudi in takrat mi je zelo veliko pomenilo mnenje drugih. Dejansko svojega mnenja sploh nisem izrazila, zame je bilo pomembno, da sem ena od njih. Tako sem si želela takšne družbe, da sem pozabila, kdo v resnici sem. Ja, ja, tudi jaz sem bila med njimi. 

Počasi sem začela delati v poslovnem svetu in vse bolj spoznavati uspešne ljudi.

Še vedno sem jih občudovala, ampak zdaj sem vedela − ZAKAJ. Vsi so zelo disciplinirani, avtentični in verjamejo, da vse zmorejo. No, to vsekakor tudi dokazujejo s svojimi dosežki. Nenadoma sem se vprašala: »Če je uspelo njej, kaj naj naredim, da bo tudi meni?« In sem si na list papirja napisala vse tiste stvari, ki sem jih opazila pri njih.

Zdaj pa bi rada delila s teboj svojih deset pravil, ki so mi pomagala na moji poti.

Če se boš ravnala po teh točkah vsaj mesec dni, mi, prosim, napiši sporočilo, kajti z veseljem se mi boš pohvalila, kakšno spremembo si naredila. Stoodstotno sem prepričana, da se bo tvoje življenje spremenilo.

Mojih 10 pravil, ki ti bodo pomagala, da živiš srečno, zdravo, uspešno in izpolnjeno življenje. 

1. Bodi hvaležna za vse, kar imaš, kajti samo tako lahko dobiš še več.

2. Osvobodi se negativnih misli, zato vsak dan ponavljaj vsaj 10 pozitivnih afirmacij (pozitivni in navdihujoči stavki, ki nam omogočajo priti do cilja). Našla jih boš na moji spletni strani.

3. Najdi svoj notranji mir. Vsaj 10 minut na dan meditiraj. To te bomo gotovo naučile na Vikend delavnici za Dvig ženske energije.

4. Ne išči izgovorov, enako časa boš porabila za iskanje rešitev, zato se raje osredotoči na izboljšave in še bolje se boš počutila. 

5. Zavedaj se, kdo si, ustvarjaj in delaj, nato boš imela vse, kar želiš. Vedno izberi takšen vrstni red: sem, delam, imam.

6. Obdaj se z boljšimi ljudmi, kot si sama, kajti tako osebnostno in poslovno rasteš.

7. Dovoli si priznati, česa ne znaš, in poišči pomoč. Vsak potrebuje trenerja, tudi ti.

8. Upoštevaj zakon privlačnosti. Kar želiš drugim, boš dobila tudi ti. Spoštuj se in te bodo spoštovali. Pomagaj drugim in ti bodo pomagali, ampak iz srca. 

9.Ostani prizemljena, ljudska, srčna.

10. Na ta svet si prišla z nalogo narediti nekaj dobrega zase in druge. Najdi svoje poslanstvo. Vztrajaj in boš prišla do spoznanja.

Drage moje, preveč so nam govorili, kakšne naj bomo. Bodimo pridne, čiste, lepe, ubogljive in prijazne ter življenje nam bo naklonjeno. Kdo nam je iz dneva v dan govoril, naj se smejemo, pojemo, plešemo, zabavamo, živimo tega otroka v sebi? Bore malo.

Dajmo to znova prebuditi. Obljubim vam, da se boste zabavale, plesale, pele kot takrat, ko ste bile nasmejane deklice in se igrale s svojimi vrstnicami. Spoznale boste nove prijateljice, ki vam bodo pomagale, da si boste rekle; sem BOLJŠA OSEBA.

Rada vas imam in verjemite vase ter si recite, da ste Nepremagljiva in Spremembe vredna,

Vaša Tanja

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam