CENEJE.SI

Ali veste, katera tablica je najboljša za vaše poslovanje?

Brez dvoma lahko trdimo, da se svet spreminja s svetlobno hitrostjo. Verjetno bi ciniki dodali, da so spremembe še hitrejše.

Kar je še včeraj veljajo za zlati standard, danes že ne velja več, jutri pa bomo o tem govorili kot o vintage ali nostalgični ideji oziroma praksi iz nekega drugega obdobja. S prihodom umetne intelegence pa se znova pišejo pravila igre. Danes lahko s pomočjo umetne intelegence, kot je ChatGPT, dosežemo dobesedno vse, kljub nekaj pomanjkljivostim. Še nekaj let nazaj je na primer veljajo, da kdor ne uporablja družabnih omrežij ne more biti uspešen podjetnik. Danes enako velja za uporabo pametnih pomočnikov, ki jih poganja umetna intelegenca in lahko v hipu izberejo najboljše rešitve za podjetje ali pa najprimernejšo strategijo za rast in krepitev podjetja.

Ne glede na to, ali ste že skočili na vlak umetne intelegence ali ne, pa je gotovo to, da morate uporabljati pametne naprave, če želite poslovati v tem hitro spreminjajočem se svetu. Zadostuje namreč, da se za trenutek izklopite in odlične priložnosti bodo splavale mimo. Ampak zaradi naglega razvoja IT rešitev lahko danes povsem solidno poslujete samo s pametnim telefonom in tabličnim računalnikom.

Danes namreč ne potrebujete več računalnika, če želite dobro poslovati, saj lahko res prav vse opravite s pomočjo drugih, mobilnih pametnih naprav. Tablica je lahko povsem enakovredna osebnemu računalniku, saj omogoča, da z uporabo različnih aplikacij počnete prav vse. S tablico lahko namreč izdajate račune, vodite knjigo izdanih in prejetih računov, oddajate obrazce in statistike ter spremljate finance svojega podjetja. Za lažje in boljše poslovaje si lahko pomagate s številnimi aplikacijami, ki so na voljo za vse tablične računalnike.

Idealno orodje za vsak poslovni subjekt je v paketu, ki ga ponuja Microsoft Office paket. Danes si tako rekoč ne znamo predstavljati poslovanja brez uporabe excela ali worda, seveda pa je za brezhibno komunikacijo nepogrešljiv tudi outlook. A poglavitna težava paketa in aplikacij, ki jih ponuja Microsoft je v tem, da je potrebno licenco plačati. Stroški niso zanemarljivi, zato je morda smotrno poiskati brezplačne rešitve, ki jih lahko uporabite za vodenje vašega poslovnega subjekta. Brezplačnih odjemalcev e-pošte je veliko, številni pa so tudi nameščeni na tabličnem računalniku. Uporabniki pametnih tablic, ki jih poganja operacijski sistem iOS se lahko zanesejo na aplikacijo Mail, uporabniki tablic, ki delujejo na sistemu Android pa se lahko poslužijo uporabe aplikacije E-pošta.

Za tablice pogosto trdimo, da se nahajajo na pol poti med pametnim telefonom in osebnim računalnikom. Prav zato najboljše tablice ponujajo tudi možnost uporabe mobilne kartice, s katero lahko tudi opravljate klice. Tako sploh ne boste potrebovali telefona. Ob tem pa boste venomer imeli tudi internetno povezavo, s pomočjo katere boste lahko dostopali do aplikacije za spletno banko in drugih nepogrešljivih aplikacij.

Pri izbiri tabličnega računalnika vam svetujemo, da se poslužite modela, ki ima dovolj velik zaslon. Pri tem imamo v mislih predvsem velikost tablice nad 7 palci, saj boste v nasprotnem primeru imeli težave pri branju števil in besed. Ob tem vam, za lažje poslovanje, polagamo na srce, da izberete tablico, ki deluje na enakem operacijskem sistemu, kot vaš mobilni telefon. S tem se boste izognili dvojnemu plačevanju za enake aplikacije. Če ste določeno aplikacijo že kupili za vašo Samsung tablico, jo boste morali kupiti še za vaš Apple telefon. Zato vam svetujemo, da izberete isti operacijski sistem in se tako izognete dvojnemu plačevanju. Če pri tem poskrbite, da ima vaša tablica še vsaj 4 GB delovnega spomina, potem ste lahko prepričani, da imate odlično napravo, ki vam bo krepko olajšala poslovanje.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam