Astrološka napoved za julij 2023

Ne pričakujte, da boste julija sproščeni in brezskrbni, kot ste sicer poleti, kajti planeti bolj spodbujajo delo, pridnost in trud kot ležerno uživanje v sadovih svojih preteklih prizadevanj.

Že polna luna na začetku meseca je v resnem in odgovornem kozorogu in prinaša možnost uspešnih poslovnih dogovorov ter konstruktivnih odločitev, saj jih boste sprejemali premišljeno in s trezno glavo. V prvem tednu lahko na splošno veliko uredite, se s kom srečate, zasnujete nove projekte in sodelovanja. Merkur bo poskrbel za dobre ideje, pogum in poglobljeno intuicijo.

Energija se bo spremenila 10. julija, ko Mars vstopi v pridno in previdno devico. Osvajali bomo manj pogumno, bolj z besedami kot dejanji, pri športu bomo previdni, čas je ugoden za začetek vadbe, ki zahteva vztrajnost in je tek na dolge proge. Posebno deloholiki se kar ne bodo mogli izviti iz primeža svojih delovnih obveznosti. Merkur sicer dan za tem prestopi v leva, tako bomo vsaj delovali bolj samozavestno in dajali vtis, da imamo vse pod nadzorom. Popazite na ego, naj vam ne zraste prek glave, saj boste sicer kaj hitro padli nazaj na realna tla. Ne obljubljajte ničesar, česar ne boste mogli izpolniti.

Čeprav pred mlajem, 17. julija, ni čas za nove začetke, se 14. odprite novim idejam. Poslušajte argumente sodelavcev in prijateljev, saj lahko spremenijo vaše mnenje, kar vam bo dolgoročno koristilo. Mlaj bo julija v raku. Bolj občutljivi bomo, čustveni, hitro užaljeni, prizadeti, brez trde kože. Lahko pretiravamo in se smilimo sami sebi. Vse nas spodbuja k temu, da prepoznamo svoje notranje rane, jih ozavestimo in začnemo celiti. Hkrati lahko pričakujemo kakšno nenadno spremembo, ki se bo izkazala za pozitivno. Isti dan lunina karmična vozla zamenjata znamenje, in sicer se iz bika in škorpijona premakneta v ovna in tehtnico. Na svetovni ravni to pomeni, da bo sčasoma več možnosti za sklepanje mirovnih dogovorov, iskanje harmonije, zasebno pa to prinaša več možnosti napredka in razvoja ovnom, tehtnice pa bodo morale narediti red in se posloviti od vsega, kar jim ne služi več.

S porokami in zarokami počakajte do septembra

Dnevi okoli 20. julija so ugodni za kreativnost in duhovnost. Odlično je, če ste na morju in se vam nikamor ne mudi, saj se bodo stvari premikale počasneje, kot bi si želeli. Nato 22. julija Sonce vstopi v leva, svoj dom, kar bo poleg višjih temperatur prineslo ognjeno energijo, več zaupanja vase, odločnosti, samozavesti. Želeli bomo pokazati svoje talente in sposobnosti, iskali pohvalo in spoštovanje. Drzneje bomo osvajali nasprotni spol.

Pojavljajo se lahko nekdanji ljubimci in simpatije – a pozor, namen je, da razčistite z njimi, zato ne pričakujte, da se bo zveza obnovila.

Se pa isti dan Venera obrne v retrogradno gibanje prav tako v levu – vse do 3. septembra se bo pomikala navidezno nazaj. To je čas, ko se bo vse vrtelo okoli odnosov. Pojavljajo se lahko nekdanji ljubimci in simpatije – a pozor, namen je, da razčistite z njimi, zato ne pričakujte, da se bo zveza obnovila. Retrogradnost prinaša priložnost, da se vrnemo v preteklost in uredimo odprte zadeve. Če se le da, v tem obdobju ne začenjajte nove ljubezenske zgodbe, saj se bodo občutki spremenili, takoj ko se bo ‘vladarica ljubezni’ obrnila nazaj v direktno smer. Pripravite se na to, da bo dogajanja na srčno-erotičnem področju občutno več, a ne pričakujte preveč. V tem času ni primerno sklepati porok in zarok, počakajte na september!

Ker Venera vlada tudi denarju in estetiki, to tudi ni pravo obdobje za lepotne operacije, nakup kozmetike, oblačil, nakita, obutve, vsega lepega. Ne kupujte umetniških del, ne polepšujte doma (ali sebe), saj boste zadeve preplačali ali vam pozneje ne bodo všeč. Počakajte s pomembnimi investicijami, ne posojajte denarja, ni čas za kreditiranje in večje nakupe.

Konec meseca, 29. julija, nato še Merkur vstopi v devico in prinaša tedne, ko se bo marsikdo že vrnil z dopusta in resno poprijel za delo. Čeprav vas srce kliče k poletnim radostim, je smiselno čim več opraviti in se dogovoriti, saj vam bo to dolgoročno koristilo.

Kako najbolje izkoristiti julij:

  • Ne pritožujte se, če se ne more popolnoma prepustiti brezdelju, ampak končujete odprte projekte in se dogovarjate za naprej. Čeprav se vam v tem hipu zdi, da zamujate poletje, se vam bo trud obrestoval.
  • Ne pozabite, da bo Venera od konca meseca dalje retrogradna – ne kupujte ničesar dragega, lepega, vrednega. Počakajte z obiskom kozmetičarke in frizerja, tudi z večjimi nakupi.
  • Od 22. julija do 3. septembra ni pravi čas za zaroko, poroko, novo zvezo, lahko pa naredite korak naprej v obstoječi. Vračali se bodo bivši partnerji, a se jim ne pustite zapeljati.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam