Astrološka napoved za marec 2022

Čeprav je bil začetek meseca pretresljiv in nismo mogli niti dobro zadihati po opuščanju ukrepov, ko so se že pojavile nove skrbi, se energije v njegovem nadaljevanju umirjajo.

Vzrok za zaostrene razmere je bila konjunkcija Venere, Marsa in Plutona, ob tem pa sta še lunina karmična vozla aktivirala mrk na osi bik-škorpijon, ki se bo sicer dovršil v maju. Vsi letošnji mrki sicer padejo v ti dve znamenji, kar je pomembno vedeti, če želimo razumeti, kaj lahko pričakujemo družbeno in globalno. Naznanjata namreč, da se bomo ukvarjali s financami, da bo več nihanja na finančnih trgih, lahko pride do finančne krize, inflacije, spreminjanja polov moči med državami, tudi nedavno propadanje banke lahko prištejemo zraven, pride lahko do sprememb glede kriptovalut, boja za surovine, energente in svetovno prevlado … Brez skrbi, gre za svetovne trende, ne vaše osebno življenje, zato brez panike! Na zasebni ravni najbolj velja nasvet, da bodite previdni in premišljeni pri vlaganjih, kreditiranju, finančnem poslovanju, nič ne bo narobe, če se odločate za varne naložbe, ki jih še dodatno zavarujete.

Po 3. marcu, ko se dovrši konjunkcija Marsa, Venere in Plutona, in je že za nami napet mlaj, se bodo zadeve postopoma umirjale. Nič več ne bomo šli na nož, nasprotno – večino meseca bomo veliko bolj sočutni, razumevajoči, strpni, pomagali drugim, delovali humanitarno, saj se Merkur 10. marca pomakne v ribi, v katerih je bil tudi omenjeni mlaj. Ta sicer kaže po eni strani skrbi in strahove zaradi vojne, po drugi pa upanje in občutek osvoboditve, ki ju čutimo zaradi pomladi in sproščanja ukrepov. Če se le da, se oprite na slednje in ne poglabljajte panike zaradi svetovnih razmer!

Vikend 5. in 6. marca bo nadvse prijeten. Sonce prečka Jupiter in prinaša dobro voljo, zadovoljstvo, nove priložnosti, hkrati pa nam Luna v ovnu daje energijo, da se kam odpravimo, smo fizično aktivni, v dobri družbi, na koncu pa se pocrkljamo še z dobrim kosilom. Izkoristite vpliv! V nedeljo Venera in Mars vstopita v vodnarja in ves mesec prinašata več potrebe po svobodi v odnosu. A ker sta še vedno tesno skupaj, jih lahko te dni še vedno izkoristite za strast. 

Datumi, na katere moramo biti pozorni

Največ trenj v ljubezenskih in partnerskih odnosih lahko sicer pričakujete 19. marca, ko bo Venera v kvadratu z Uranom. Tedaj vam bo manjkalo potrpljenja, vzkipljivi boste, impulzivni in odnašalo vam bo pokrovko. Marsikateri že prej škripajoči odnos se lahko nepričakovano konča, ne glede na to, ali boste vi ali partner tisti, ki bo podrl vse mostove za sabo. Opozoriti velja še na 22. marec, ko bo prav tako v zraku živčna, hitra energija, ki lahko prinese več jeze, izbruhov, napadalnosti – ne samo v tesnih odnosih, prav tako je tedaj večja možnost nesreč, športnih poškodb, previdni bodite pri rokovanju z nevarnimi snovmi in v prometu. Konec meseca, 28. marca, nato Venera prečka še Saturn, kar prinaša ohladitev v ljubezni. Odnos in partner vam bosta v breme, lahko boste reševali druge težave, pri katerih vam je lahko v oporo ali dodatna nadloga, hkrati se lahko za nekaj dni malce oddaljite od njega. Pod črto mesec ni najugodnejši za začenjanje nove zveze, bolj za kratkotrajne afere, saj se ne bomo pripravljeni vezati, potrebovali bomo svobodo, prostor za dihanje, poudarjali svojo individualnost.

Če ste v paru, dajte sebi in partnerju dovolj časa zase, nič ni narobe, če nista ves čas skupaj, ampak vsak na svojih dejavnostih.

Kot rečeno, bo rdeča nit meseca ribja energija – Sonce in Merkur bosta večinoma v tem znamenju, v katerem je tudi Jupiter, za nami je mlaj v ribah, Sonce se 13. marca poveže z Neptunom, Merkur pa 23. Poudarjena bo ustvarjalnost vseh vrst, okrepljena intuicija, čas je primeren za duhovno delo in delavnice, meditacijo, čim več časa preživite v naravi, bodite ob in v vodi. Bolj čustveni bomo in občutljivi, na trenutke ne najbolj realni, a sočutni do drugih, dobrodelni, sprejemajoči. Pametno je, da opazujete svoja čustva in ste bolj čuječni. Izogibajte pa se rožnatih sanjarij, idealiziranja in naivnosti v odnosih, naj vas ne zavajajo niti politiki niti teorije zarote – predvsem tiste, ki imate tudi sicer poudarjen ribji element in ste bolj nagnjeni k naštetemu.

Polna luna v devici 18. marca, nato pa še vstop Sonca v ovna 20. marca nas namreč spodbujata h koncu sanjarjenja in prinašata energijo, primerno za delo, akcijo, uresničevanje svojih načrtov, čas, ko moramo zavihati rokave. Za nove poslovne ideje in komunikacijo bo sicer odličen dan 17. marec, 18. se lotite zadev, pri katerih potrebujete veliko moči in odločnosti – tako fizična dela kot prepričevanje drugih v svojo vizijo. Za slednje je primeren tudi 26. marec. Nadvse ugoden za poslovne dogovore in podvige je 21. marec, ki prinaša srečo, možnosti, uspeh, dobičkonosne dogovore in sodelovanja. Podpisovanju pogodb, zaključevanju dogovorov, tudi nakupom in vlaganju pa se izogibajte 13. in 23. marca, ko ne boste videli realne slike ali vas lahko celo kdo zavaja. 

Izogibajte se sanjarjenju.

Po 27. marcu, ko bo še Merkur prestopil v ovna in se v njem pridružil Soncu, pa se boste z odločno, podjetno, pogumno, tekmovalno energijo zagnali proti svojim ciljem. Omahovanje in sanjarjenje bosta za nami, lotevali se bomo novih športnih dejavnosti, diet, kovali potovalne načrte, začeli delo na vrtu, nove poslovne projekte, v odnosih pa bomo jasni, direktni in brez dlake na jeziku, lahko na trenutke sicer netaktni, a zagovarjali svoj prav in se borili za svoje pravice.

Kako najbolje izkoristiti marec?

  • Ne pustite, da vas skrbi in črnogledost, ki bosta najmočnejši na začetku in čisto ob koncu meseca, spravita iz tira. Sredi meseca pazite, da vojni prizori ne vplivajo preveč negativno na vaša čustva. Če želite, raje sočutno pomagajte in se obrnite na dobrodelne organizacije, kot da doma vijete roke in ste vedno bolj prestrašeni in panični.
  • Sredino meseca izkoristite za ustvarjanje, duhovnost, snovanje novih idej, vizij, a sprejmite, da se še malce pomladno prebujate in nekje do 20. marca še nimate pravega zagona. V tem času kar najbolje poskrbite zase, počivajte, negujte svoje telo, ne obremenjujte ga še z naporno vadbo, bodite več v naravi, meditirajte …
  • Konec meseca se bo energija spremenila, tedaj bo čas za konkretna dejanja, akcijo, fizično delo, šport, napredek. Bodite čim bolj aktivni in premaknite zadeve z mrtve točke. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam