To za julij in avgust napoveduje naša astrologinja Mateja

Poletje se letos ni začelo prav umirjeno. V juniju nas bodo še malce stresali popotresni sunki nedavnih mrkov, še najbolj bodo to čutili dvojčki, device, strelci in ribe.

Če je kateri od mrkov padel na vaše osebne planete, ste lahko opazili, da je določeno področje življenja stopilo v ospredje, lahko tudi v obliki krize, ki ste jo morali razčiščevati. Ker smo hkrati v obdobju retrogradnega Merkurja, pa se bo tokrat čas urejanja zadev iz preteklosti in popravljanja starih napak podaljšal še skoraj do konca junija. Merkur se namreč obrača nazaj v direktno gibanje šele 23. junija, še kakšen teden pa bo trajalo, da pridobi hitrost in se postavi na svoje mesto vse, kar je zapletel v vašem življenju.

Ohranjajte mirne živce in se zavedajte, da so se vam veliki premiki zgodili z razlogom

Mrki nas namreč vedno prestavijo tja, kjer moramo biti, retrogradni Merkur pa nam omogoča, da od daleč pogledamo na svoja dejanja in jih popravimo, če se prvič nismo najbolje odrezali. 

Tretji razlog, da trenutno še ne čutimo prave poletne sproščenosti, pa je, da se je sredi meseca dovršil kvadrat med Uranom in Saturnom, ki ga povezujemo z družbeno krizo, v kateri smo, trenjem med starim in novim, tradicionalnim in naprednim. Gotovo ste že opazili, da se med ljudmi poglabljata dve skrajnosti, ki vlečeta vsaka v svojo smer, pri čemer gre v resnici za dva nasprotna si pogleda na to, kako bi morali delovati, da bi bilo najbolj prav, in v kakšni družbi si želimo živeti. Kvadrat se je dovršil drugič, tretjič se bo decembra.

Na osebni ravni premislite, na katerih področjih sami zapadate v skrajnosti ter jih poskusite omiliti in najti srednjo pot.

Velike družbene spremembe se sicer s tem še ne bodo povsem končale, le tako močnega občutka, da nas na vsakem področju vleče v eno ali drugo smer, do decembra ne bomo več imeli. Saturn pa bo v prihodnjem letu še v vodnarju, kar pomeni, da bomo morali sprejeti, da se bo na širši ravni marsikaj preživelega poslovilo, in najti nove rešitve za stare težave, tudi zdravstvene in okoljske. Na osebni ravni premislite, na katerih področjih sami zapadate v skrajnosti ter jih poskusite omiliti in najti srednjo pot. Ste kje preveč radikalni in strogi? Se česa nesmiselno oklepate, ker vas je strah, kaj se bo zgodilo, če stopite korak naprej, v neznano? Ali ste revolucionar za vsako ceno, tudi če to nima realne podlage in z uporom ničesar ne dosežete?

Splošni nasvet za junij je torej, da se pogumno prebijte skozi napornejše vplive, zaključite odprte projekte, se ne pritožujte, če se morate ukvarjati s čim neprijetnim, kar bi najraje odrinili na stran – čas je, da to rešite. Ker je Mars že v levu, boste imeli več poguma, odločnosti in volje za to. Pazite le, da vas ne vodita zgolj ponos in trma. Po 20. juniju, ko bo poleg Venere v raku še Sonce, bo čas za razvajanje, za to, da poskrbite zase in svoje ranljive dele, se obdate z ljudmi, ki jih imate radi, in počnete stvari, ki vas veselijo. 

Julij bo prijetnejši

Jupiter bo še do 28. julija v ribah, kar velja s pridom izkoristiti in načrtovati dopust v tem času. Prav Jupiter je namreč planet, ki nam od začetka maja prinaša več upanja, sočutja in optimizma po utrujajočih mesecih epidemije. Pozneje se vrne v vodnarja, kjer bo sicer spodbujal tehnološki in intelektualni napredek, a spet bo čutiti več ločenosti med ljudmi, individualnosti, manj veselja. Julija zato zadihajte s polnimi pljuči in si privoščite čim več za svojo dušo, tudi romantiko in poletne užitke. Nam bo pa julij posladkala še konjunkcija Venere in Marsa v levu, tako bodo dnevi okoli 13. julija prijetni, radostni, polni ljubezni, strasti, uživali bomo lahko v umetnosti in se razvajali z dobro hrano in pijačo. Zajemite življenje z veliko žlico in se malce pocrkljajte za ves čas, ko ste bili tako ali drugače omejeni. 

Zajemite življenje z veliko žlico in se malce pocrkljajte za ves čas, ko ste bili tako ali drugače omejeni.

Julija zato zadihajte s polnimi pljuči in si privoščite čim več za svojo dušo.

Avgust pa resnejši …

Čeprav bosta Sonce in Merkur še v levu in bosta spodbujala poletne dejavnosti, se Venera in Mars v avgustu že premakneta v devico. Manj pompozno bomo nastopali v odnosih, previdnejši bomo, manj samozavestni in brezskrbni, več cincali in vse skrbno premleli. To pa še ne pomeni, da čas ni primeren za nego in lepotne rituale, saj je devica znamenje, ki podpira skrb zase ter zdrave navade. Uvajati lahko začnete novo rutino, preizkušate proticelulitne kreme, si delate kozmetične maske, naredite red v garderobi, začnete redno telovadbo … Premišljeni boste in osredotočeni na podrobnosti, kar s pridom izkoristite zasebno in poslovno. Tudi znotraj svojega urnika, ki bo manj sproščen kot prejšnji mesec, si vseeno privoščite kaj, kar vas bo razveselilo in vam napolnilo baterije. Čeprav se lanski scenarij epidemije ne bo ponovil v enakih razsežnostih, nas namreč čaka malce težavnejša zadnja četrtina leta. Bodite pripravljeni na to in si naberite poletne biserčke, ki vas bodo greli še dolgo v jesen.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam