Astrološki koledar za april 2024

Ni čas za nove začetke, naj vas energija ovna, v katerem so Sonce, Merkur in Venera, še tako spodbuja k akciji.

Ves mesec se namreč nizajo astrološki dogodki, ki prinašajo nestabilnost, nepričakovane spremembe, hitre preobrate, turbulence na splošno, zamude in ovire, večjo možnost napak in napačnega razumevanja in presojanja, nemoč uresničiti svoje cilje, komunikacijske šume in zaplete … Zdelo se bo, kot da imate voljo, a ne dovolj moči za delovanje, če pa se boste že spravili v pogon, vas bodo ustavile ovire. Zato bo najbolje, da ves mesec presedite na rezervni klopi in letite pod radarjem, saj boste pozneje veliko lažje in hitreje dosegli, kar ste si zastavili.

Že takoj na začetku meseca se Merkur obrača v retrogradno gibanje. Razčiščevali bomo stvari iz preteklosti, si iskreno povedali, kar nam dolgo leži na duši, pri tem pa pazimo, da ne bomo pregrobi ali popolnoma brez takta. Močno nas bodo srbele pete, impulzivni bomo, si želeli urediti vse, kar smo se namenili, težko se bomo držali nazaj in počakali, da bo naš pogled bolj jasen in odločitve dolgoročno pravilnejše. Tako kot vedno ob Merkurjevi retrogradnosti, odsvetujemo podpisovanje pogodb, uvajanje novosti, nakupovanje težave imamo lahko s tehniko, na potovanjih, v prometu …

Venera vstopi v ovna 5. 4., tako bomo v ljubezni pogumni, neposredni, goreči in neučakani. Lahko se začne kakšna nova romanca, a ne pričakujte, da bo trajala, saj bodo zadeve po aprilu popolnoma drugačne, kot jih vidite sedaj. Odnosi bodo na splošno precej na udaru. Sončni mrk 8. 4. lahko prinese tudi slovo v majavih zvezah, okoli polne lune v škorpijonu 23. 4. se nam obeta razčiščevanje in veliko razburkanih neprijetnih čustev – ljubosumja, posesivnosti, želje po nadvladi, maščevalnosti. Še posebno ‘nevaren’ je 4. 4., ko se Venera poveže z Neptunom in vas lahko spodnesejo hrepenenja in pričakovanja, ki nimajo kaj dosti z realnostjo. Simpatije ne boste videli take, kot je. Najbolj strasten bo 6. 4., za zmenek je še najboljši 19. 4., šele po 29. 4. lahko pričakujete več stabilnosti v ljubezni, saj Venera vstopi v bika.

Mrk bodo najbolj čutili ovni, kozorogi, raki in tehtnice. Največ se bo dogajalo v odnosih. Pogajanje ne bodo prinesla pravih rezultatov, drug drugemu lahko zadamo rane, ki jih bomo še nekaj časa celili. Odločitve odložite na pozneje, razen če boste vanje prisiljeni. Mrki namreč delujejo kot nekakšne brce v rit, tako nas nekompromisno prestavijo tja, kjer moramo biti. Če padejo na pomembne točke v horoskopu, lahko pričakujete spremembe, pri katerih ne boste imeli kaj dosti nadzora nad situacijo. Ne upirajte se jim, saj vas bodo dolgoročno prestavile na boljše mesto.

Vpliv mrka lahko čutimo tudi še pol leta po tem, ko se dovrši, tako ne pričakujte, da se bo že dan po njem vse postavilo na svoje mesto. Oviranost in nezmožnost napredka bomo še posebno čutili 10. 4., ko se bo zdelo, da Mars pritiska na plin, Saturn pa na zavoro hkrati. Vse do konca meseca bo poleg tega še Mars v nemočnih, pasivnih, sanjavih ribah, tako bomo sanjali na veliko, ne bomo pa imeli moči, da karkoli uresničimo. 

Malce boljše energije – čeprav bo Merkur še vedno potoval navidezno nazaj – bodo 19. 4., ko Sonce vstopi v bika, kar prinaša več stabilnosti in realnosti. Vse, s čimer res ne morete počakati, opravite ta dan. Spodbujena bo konjunkcija Jupitra in Urana, ki lahko prinese hitre preobrate, predvsem na finančnem področju. Lahko se rešijo zadeve, ki so se dolgo zapletale. 

Čas med 21. in 23. 4. bo spet napet. Sonce v kvadratu s Plutonom in polna luna v škorpijonu prinašata razgrete strasti in naporna čustva. Večja je možnost razhodov, prepirov, razčiščevanja, na plan lahko pridejo neprijetne skrivnosti. 

Čeprav se 25. 4. Merkur obrača nazaj v direktno smer, Venera 29. 4. vstopi v bika, Mars pa 30. 4. v ovna, velja, če se le da, počakati še nekaj dni, na začetek maja, z novimi projekti, nakupi in odločitvami. 

Kako najbolje izkoristiti april?

  • Pojdite s tokom, ne rinite z glavo skozi zid, bodite čim bolj prilagodljivi in potrpežljivi, sprejmite, da ni čas za napredek, ampak si odpočijte, medtem ko stojite na mestu.
  • Bodite pozorni na področjih, ki jih lahko trese retrogradni Merkur – večji nakupi, podpisovanje pogodb, menjave službe, potovanja, nakup nepremičnin, začenjanje novih projektov, dogovori, odločitve …
  • V odnosih ne bodite preveč zaupljivi in idealistični, saj se bo simpatija pokazala v pravih barvah šele po aprilu. Zavedajte se tudi, da je čez mesec večja težnja razčiščevanja in zaključevanja kot začenjanja nove zveze.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam