Astrološki koledar za avgust

Mesec bo vse do konca zelo spodbuden za ljubezen, odnose, prijetna doživetja in finančne priložnosti, medtem ko nas na družbeni ravni že čaka nekaj napetosti.

Naznanjajo jo težavni aspekti v začetku meseca, ki jih 11. 8. ponovno aktivira polna luna. Gre za konjunkcijo Marsa, Urana in severnega luninega vozla, ki prinaša šoke, nenadne dogodke, nesreče, preobrate in spremembe, povezane tako z vremenskimi nevšečnostmi kot z bankami, prehransko krizo, kmetijstvom, napoved novih davkov in sprememb zakonodaje … Stresno bo, in ker se ob tem polna luna dovrši v napornem T-kvadratu z omenjeno konjunkcijo, katere del je tudi tranzitni Saturn, nam lahko v prvih dveh tednih meseca marsikaj, kar se dogaja okoli nas, resnično pride do živega. Čutili bomo, da smo stisnjeni ob zid, nemočni in nam je bilo nekaj odvzeto. Zelo pomembno je, da se ne prepuščamo strahovom pred prihodnostjo in se ne borimo z mlini na veter, saj v tem trenutku ne bomo kaj dosti dosegli.

Najboljša rešitev za krizo v prvem delu meseca je, da se posvetite zasebnemu življenju. Že v prvih dneh meseca je več možnosti za strastna ljubezenska doživetja. Samski lahko spoznajo novo simpatijo in se poparčkajo, vezani pa se povežejo s partnerjem in se skozi strastna doživetja spet zaljubijo vanj. Poleg 2. in 7. 8., ko bomo živeli svojo ljubezensko pravljico, je za srčne zadeve spodbuden še 18. 8., ko se nam lahko široko nasmehne sreča. Le 9. 8. moramo paziti, da ne vztrajamo pri svojem za vsako ceno, ter svojo vročekrvnost spremeniti v strast. 

Ker poleg tega Venera 11. 8. vstopi v ognjenega leva, vam bo kristalno jasno, koga si želite in koliko ste vredni. S povečano samozavestjo boste očarali nasprotni spol in zasijali na vsaki zabavi. Izkoristite pogum in ogovorite tistega, ki vam je že dolgo všeč.

Spodbudni Venerini vplivi pa bodo koristili tudi vašemu finančnemu stanju. Drznejši boste pri odločitvah, vlaganju, lahko si obetate kak dodatni zaslužek, bolj sproščeni boste lahko z denarjem. Hkrati je to čas, primeren za obisk kozmetičarke, lepotne tretmaje, frizerja, nakup oblačil, čevljev, kozmetike, okrasnih predmetov za dom, umetnin …

Našteto tako v ljubezni kot financah in pri nakupih velja vse do 27. in 28. 8., ko bo Venera v kvadratu z Uranom in opoziciji s Saturnom. Tedaj se izogibajte večjim nakupom in finančnim investicijam, saj vas lahko presenetijo nenadni padci tečajev. Lahko se razdrejo odnosi, ki so se sladko, a ne na preveč trdnih temeljih začeli pred nekaj tedni.

Spodbudni Venerini vplivi bodo avgusta koristili tudi vašemu finančnemu stanju.

Sicer bomo po eni strani do konca meseca z glavo že pri službenih projektih, pridni, delavni in iskali rešitve, saj bo Merkur v devici. Oviranost na poti do ciljev lahko čutimo 7. 8., 9. 8. se izognimo igram moči, tako zasebno kot z avtoritetami. Dan polne lune, 11. 8., bo stresen, nemiren in rušilen. Če se le da, tedaj ne počnite ničesar pomembnega, previdni bodite v prometu in pri športnih aktivnostih. Lahko pa načrtujete svoje prihodnje podvige. Ne vznemirjajte se preveč, če se nekaj nenadoma poruši – odnos, poslovno sodelovanje, če se spremeni smer, v katero greste. Tudi sami boste zaradi strahov in občutka ogroženosti precej impulzivni in pripravljeni takoj porušiti mostove za seboj. Umirite se in prej dobro premislite!

Čeprav bo občutek pritiska, osamljenosti, obremenjenosti in skrbi vztrajal še naslednji dan, se bodo pojavile tudi rešitve. Z odločnostjo in močjo se boste zagnali naprej, dobite lahko odlične zamisli, kaj bi bilo dobro storiti. 

Po 20. 8. bo Mars v dvojčkih, tako bomo spet iskali zabavo, akcijo, težko bomo pri miru, vabili nas bodo na tisoč in eno prireditev in tudi sami bomo spodbujali druženje. Čas je primeren za vpis na različne tečaje, npr. plesne ali jezikovne, ali za zadnja krajša potovanja in izlete.

Dogovorom se izogibajte 21. 8., prav tako podpisovanju pogodb – več možnosti je, da imajo udeleženci figo v žepu. Po drugi strani je naslednji dan ugoden za to, da si izborite svoje pravice in dosežete, kar si želite in vam pripada.

Isti dan Sonce vstopi v devico in zadišalo bo po jeseni. Sproščenost in lahkotnost bodo zamenjali organizacija, premišljenost, načrtovanje novega šolskega in službenega leta, nakup šolskih potrebščin, začetek pripravljanja ozimnice, pospravljanje doma … Merkur istočasno vstopi v tehtnico, tako bomo iskali harmonijo v domu, odnosih ter si želeli partnerske bližine. 

Precej stresna dneva bosta še 27. in 28. 8., ko lahko na nepričakovane spremembe reagiramo pregrobo, nočemo sprejeti, da se je nekaj končalo in ne moremo vplivati na to. V partnerskih odnosih bo turbulentno, prepirali se bomo in imeli občutek, da nas partner ne podpira. Začele pa se bodo tudi družbene spremembe in politično preigravanje, ki bodo na tapeti še vso jesen.

Kako najbolje izkoristiti avgust?

  • V prvem delu meseca ohranite mirne živce, pazite nase in ne pustite, da vas karkoli zunanjega spravi iz tira. Družina naj bo vaše mirno zavetje, odklopite se od vsega drugega.
  • Ljubezen bo v zraku, zato tisti, ki jo še iščete, izkoristite spodbudne vplive in drzno energijo Venere v levu za osvajanje in spoznavanje nasprotnega spola. Vezani pa poglobite odnos in razplamtite strasti.
  • Čeprav boste v drugem delu meseca vse bolj čutili, kako jesenske obveznosti trkajo na vrata, si zavestno še privoščite malce zabave in sprostitve, saj bodo prehitro tu krizni meseci, ko si ne bomo mogli več tako zlahka oddahniti.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam