Astrološki koledar za april

Verjetno se sprašujete, zakaj se kriza in transformacija, ki nas družbeno silita v korenite spremembe, s pandemijo nista končali, ampak se nadaljujeta še z rusko-ukrajinsko vojno, hkrati pa vas skrbi, da nas čakata pomanjkanje in draginja.

Dogajanje je napovedovalo nekaj preteklih astroloških dogodkov, predvsem konjunkcija Saturna in Plutona januarja v kozorogu 2020, ki mu je sledila še konjunkcija Saturna in Jupitra v vodnarju decembru. Tranzitni Pluton pri tem še vedno ostaja v kozorogu, tranzitni Saturn pa v vodnarju. Vse to napoveduje velike družbene spremembe, bitke za prevlado, rušenje starih sistemov in struktur, ustvarjanje povsem nove geopolitične slike sveta, prevlado novih sil na svetovni ravni, nov družbeni red – a vse to skozi krizo, sesuvanje starega, preden lahko začnemo graditi na novo. 

Da se temu pridružuje tudi finančna, energetska in prehranska kriza, kažejo mrki, ki se letos odvijajo na osi bik-škorpijon. Povezujemo ju s kmetijstvom, naravo, hrano, z energenti, nestabilnostjo, uničenjem, borbo za moč in prevlado na eni ter za obstoj na drugi strani. Neizogibno je torej, da se svet v tem letu sooča s posledicami pandemije in vojne ter da jih bomo v večji ali manjši meri občutili vsi. 

Dobra novica je, da se 12. aprila dovrši konjunkcija Jupitra in Neptuna, ki spodbuja upanje, sočutje, pomirjenost, prinaša mir, možnost dogovorov na kriznih žariščih, spodbudo za ukvarjanje z duhovnostjo in umetnostjo, a tudi iluzije in naivnost. Zasebno jo izkoristite za ustvarjanje vizij za prihodnost, vero v pozitivno prihodnost, odprite se spiritualnim izkušnjam in se prepustite življenju. 

Ne bojmo se pokazati in sprejeti svoje ranljivosti. Pomembno je, da pustimo žalosti in bolečini, da prideta na plan, da ju lahko začnemo zdraviti.

Mesec se sicer začne z mlajem v ovnu 1. 4., tesno povezanim s Kironom, planetoidom bolečine in celjenja neke pretekle rane, iz katere pa lahko črpamo moč za naprej. Ne bojmo se pokazati in sprejeti svoje ranljivosti. Pomembno je, da pustimo žalosti in bolečini, da prideta na plan, da ju lahko začnemo zdraviti. Na globalni rani je lahko to prvi klic k miru, vendar ga bo v prvi polovici meseca težko dokončno doseči, saj nas 5. 4. čaka konjunkcija Marsa in Saturna, ki nam bo tudi na osebni ravni postavljala ovire na pot in dajala občutek nemoči, zvezanih rok, zdelo se nam bo, da ne moremo napredovati tako hitro, kot si želimo, in gremo en korak naprej in dva nazaj. Padle bodo maske močnih in samozavestnih ljudi in izkazalo se bo, da v resnici nimajo moči.

Toda na srečo ne bomo dolgo ostali v teh omejujočih energijah. Že 5. 4. Venera vstopi v ribi ter nas omehča, da bomo bolj sočutni do drugih, sebe in partnerja, hkrati pa smo lahko v odnosih bolj pasivni, odvisni od svoje druge polovice, čeprav hrepenimo po idealni ljubezni, pravljični ljubezenski zgodbi in srečanju s sorodno dušo. Umetniki in vsi v ustvarjalnih poklicih lahko čutite več navdiha, več bo tudi sočutja med ljudmi.

Čas od 7. do 11. 4. bo zaradi Merkurjevih povezav s Saturnom in Marsom odličen za dogovarjanje, sestanke, komunikacijo, pisanje, izražanje, nastopanje, krajša potovanja, izobraževanje, učenje, trgovanje … Do 10. 4., dokler bo še v ovnu, bomo imeli sicer več zanosa in se takoj lotili akcije, po tem, ko vstopi v bika, pa vse dvakrat premislili, čas bo bolj primeren za nakupe dragih stvari, če se moramo o njih pogajati, bomo pa tudi bolj trmasti in vztrajali pri svojem.

Mars vstopi 15. 4. v ribi, kjer se ne počuti najbolje. Z njim bo upadla tudi naša volja, bolj pasivni bomo, cincali, ne bomo si upali narediti koraka naprej. Imeli bomo občutek, da smo nemočni, sledila bodo razočaranja. 

Polna luna v tehtnici 16. 4. bo izpostavila naše odnose, sodelovanje. Čeprav bomo hrepeneli po harmoniji, pa nas čaka nekaj težav, predvsem na družbeni ravni, lahko se poslabša vreme ali nas tarejo vremenske neprilike, lahko nam bodo vladajoči vsilili nekaj, kar nam ne bo preveč po volji, ali na dan pridejo laži, zlorabe, manipulacije. Vsekakor bodo težki dogodki pritiskali na nas.

Lahko se zgodi tudi ljubezen na prvi pogled …

Obdobje od 17. 4. do konca meseca bo večinoma spodbudno, napredujemo lahko v ljubezni. Komunikaciji, prijateljskemu in druženju s simpatijo naj bo namenjen 17. 4., 18. 4. nam lahko kljub naglici, stresu in hitrim preobratom prinese nove rešitve in uvide v težave, hkrati je to dan nepričakovanih zasukov v odnosih, lahko tudi ljubezni na prvi pogled.

Sonce 20. 4. vstopi v bika in obljublja stabilen in prijeten mesec, ko se bomo lotevali konkretnih ciljev, z nogami bomo trdno na tleh, imeli močno voljo. Ker mu vlada Venera, boginja lepote, je to ne le čas, ko se okiti narava, ampak tudi odlično obdobje za lepotne tretmaje in popravke, nakupe dražjih oblačil, skrb za svojo nego in lepoto, razvajanje vseh vrst … Brez slabe vesti si privoščite kaj za svojo dušo, pa naj bodo to kozarec penine kar tako, dobra večerja v restavraciji, obisk savne ali masaža.

Blokade v komunikaciji in preobremenjenost z delom bo 24. 4. kratkotrajna. Veliko bolje bo, če si ta dan ne zadajate pretežkih konkretnih nalog, ampak raje razmislite o svoji viziji za prihodnost in obiščete duhovno delavnico. 

Zelo prijetna bosta tudi 27. in 28. 4., ko nam lahko gladko teče vse, kar smo si zastavili, tako zasebno kot poslovno, čas je primeren za sestanke, dogovore, prodorne nove ideje, sprejemanje odločitev oz. spreminjanje navad, ki se jih želimo držati in za to potrebujemo notranjo moč. Bo pa dišalo tudi po ljubezni, saj lahko Venera na Neptunu prinese čudovite dni z ljubljeno osebo, uresničitev srčne želje, pravljično zadovoljstvo, duhovni razvoj, veliko kreativnost.

Aprila pa bo dišalo tudi po ljubezni …

Zadnji dan meseca, 30. 4., pa nas čaka prvi letošnji mrk, in sicer sončni v biku. Najbolj ga bodo čutili biki, škorpijoni, levi in vodnarji, usodni dogodki, ki jih bo sprožil, lahko trajajo še pol leta, ali bodo dobri ali slabi, je odvisno od vaše rojstne karte. Na splošno nam mrk prinaša več optimizma, potovanj, sodelovanja s tujino, druženja, spodbuja izobraževanje, zadovoljstva v odnosih čeprav ga bodo sprva spremljali nepričakovani (politični, družbeni, vremenski) preobrati, stres, nervoza. Isti dan namreč Merkur vstopi v dvojčka, Venera pa bo v konjunkciji z Jupitrom, kar velja za enega najsrečnejših ljubezenskih aspektov. Ker so mrki močni astrološki dogodki, lahko osvetlijo stvari, ki so bile skrite, ter nas prisilijo, da skočimo v neznano.  

Kako najbolje izkoristiti april?

  • Pripnite si varnostne pasove in ostanite mirni, karkoli se bo dogajalo, posebno če ste rojeni v naštetih štirih znamenjih, ki jih bo mrk najbolj pretresel. Zavedajte se, da se ne bo zrušilo nič, kar je v vašem življenju trdno, spremembe se bodo zgodile na področjih, ki ste jih zanemarjali ali si na njih niste upali narediti koraka naprej. Energije mrka vas bodo zdaj prisilile, da stopite iz cone udobja.
  • Gospodarska in finančna kriza bosta še vse leto dejstvo, in čeprav bodo že v aprilu trenutki, ko se bo zdelo, da panika zaradi svetovnih dogodkov močneje pritiska na nas, še zdaleč ne bomo v resničnih težavah, zato ne delajte panike! Ne pustite se zavajati volilni propagandi in se odločajte po pameti in premisleku. 
  • Izkoristite dneve od 7. 4. do 11. 4. in od 17. 4. do konca meseca za poslovni napredek ter utrjevanje zasebnih odnosov, okrog 12. 4. si zaželite nekaj lepega, saj se vam lahko uresniči, po 20. 4., ko bo Sonce v biku, se ne pozabite razvajati in si privoščiti kaj lepega in dobrega. Od 15. 4. dalje, ko bo Mars v ribah ter bosta sledila polna luna in sončni mrk, pa ne začenjajte ničesar novega. Ne le da ne boste imeli dovolj moči in volje za to, tudi okoliščine se bodo spreminjale in težko boste ohranili vse pod nadzorom, kot se pogosto dogaja med sezono mrkov.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam