Astrološki koledar za avgust 2021

Nič večjega in hujšega, podobnega lanskim vplivom, ki so prinesli epidemijo, ne bo, bo pa za nami mirnejši del poletja in zdaj nas čaka več turbulenc, stresa, spreminjanja načrtov … Težje se bomo odklopili, z glavo bomo veliko bolj v službi kot na plaži.

Hitreje nam bo odnašalo pokrovko, več bo čustvene drame in pretiravanja. Ne bomo se več tako zlahka sprostili in ves čas bomo načrtovali in snovali take in drugačne scenarije za jesen. 

Predvsem začetek meseca bo naporen, saj se Sonce in Merkur v levu zapleteta v napet aspekt, t. i. T-kvadrat z Uranom in Saturnom. Tako se bomo počutili, kot da bi hkrati pritiskali na gas in zavoro. Po eni strani lahko naletimo na ovire in blokade, se vse obrača na glavo in se bomo morali prilagoditi novi situaciji. Razočarani bomo, nepotrpežljivi, v stresu in utrujeni. Paziti moramo, da ne naredimo kakšne napake, prehitro kaj rečemo ali se celo s kom spremo. Če ste v službi, ne sklepajte dogovorov, saj se bodo okoliščine spreminjale. Če kupujete nepremičnine, počakajte na drug teden, saj se bodo zadeve zapletle.

Če ste na počitnicah, pazite na cesti in se oborožite s potrpežljivostjo, če bodo izgubili vašo rezervacijo v hotelu, če v kampu ne bo več prostora, če bodo odpovedani letalski leti ali boste morali čakati na letališču. Če le lahko, je seveda bolje, da se na daljšo pot odpravite po 6. 8., predvsem z letalom.

Ravno nasprotna energija pa bo v tem času vladala v ljubezenskih odnosih. Venera se ugodno poveže z Uranom. Samski lahko pričakujete celo ljubezen na prvi pogled in nepričakovane priložnosti, vezani pa kakšno lepo presenečenje v odnosu. Z večjimi nakupi in finančnimi vlaganji pa vseeno še počakajte, saj splošna slika ne bo stabilna in boste po nepotrebnem tvegali in izgubljali živce.

To so datumi, na katere bodimo pozorni

Z mlajem v levu, 8. 8., se energija počasi spremeni. Spet se bomo naravnali na poletne užitke in bolj samozavestno napredovali k svojim ciljem. Nekje v ozadju lahko spet slišimo svarila pred novim valom epidemije, a si kljub temu ne bomo pustili vzeti veselja počitniških dni. 

9. in 10. bomo v odnosih zmedeni, razočarani, pričakovali bomo preveč in ne bomo videli realne slike. Najbolje je, da ta čas poskrbite zase in se malce odmaknete, ob tem pa ne pretiravate s hrano in pijačo.

11. 8. bo strasten dan, saj se Venera poveže s Plutonom. Če ga ne morete izkoristiti za zapeljiva doživetja s partnerjem, ga uporabite za finančna vlaganja, nakupe luksuznih stvari, ukvarjajte se s hobijem, ki ste mu srčno predani … 

Merkur isti dan vstopi v devico. Po eni strani bo sicer dobro, da bomo odslej bolj natančni, analitični, pridni, disciplinirani in organizirani, a ne, če smo še vedno na dopustu. V glavi bomo kar naprej po devičniško premlevali različne scenarije in težko se bomo sprostili, še bolj po 22. 8., ko v devico vstopi še Sonce. Na srečo 16. 8. Venera vstopi v tehtnico in v nas budi hrepenenja po bližini, dvojini, partnerstvu, kar nas bo vsaj malce odvrnilo od resnobnega premišljevanja o vsem, kar še moramo opraviti.

Dnevi od 18. do 23. 8. bodo pretežno spodbudni in jih velja izkoristiti. Najprej se s konjunkcijo povežeta Merkur in Mars, nato pa oba naredita še trigon na Uran, kar bo nabrusilo naš um, da se nam bodo hitro utrinjale nove ideje, lažje bomo sodelovali, razmišljali, opravljali vsakovrstno mentalno delo. Hkrati bomo imeli veliko več energije za šport, fizično delo, težko bomo pri miru in nič nam ne bo odveč. Izkoristite ta energijski poriv za to, da naredite preboj na področju, kjer se že dolgo nič ne premakne – naj bo to začetek telesne vadbe, poslovni projekt, pospravljanje, odločitev za pot na Triglav … 

Venera bo 23. 8. v trigonu s Saturnom, kar pomeni, da nas bo partner podpiral pri vsem, česar se bomo lotili, sveže zveze pa se lahko poglobijo in napredujejo v naslednjo fazo. 

Avgusta se oborožite s potrpežljivostjo.

24. 8., ko je Merkur v opoziciji z Neptunom, se ukvarjajte z umetnostjo, saj boste imeli več navdiha, poslovnim potezam in odločitvam v odnosih pa se v tem času izognite, saj stvari ne boste videli realno. Lahko vam kdo ne kaže pravega obraza, večja bo možnost zmot in napak. Raje počakajte na 26. 8., ko se Merkur poveže s Plutonom in boste lažje stali za svojimi besedami in odločno dosegli svoje.

Čisto ob koncu meseca Merkur vstopi v tehtnico, kar bo povečalo naše diplomatske sposobnosti. Bolj vešče se bomo pogajali in sklepali kompromise, ker bomo hitreje popuščali, pa se bo včasih zdelo, kot da smo brez hrbtenice. Izkoristite vpliv za ustvarjanje harmonije v partnerskem odnosu, poslovno pa pazite, da vas ne povozijo zaradi vaše popustljivosti.

Nasveti za čim lepši avgust:

  • Čim bolj potrpežljivo, mirno in strpno prebrodite prvi teden, ki bo tudi najbolj stresen. Če ste na potovanju, bodite čim bolj prilagodljivi in poiščite novo rešitev ob spremenjenih načrtih. 
  • Če ste še na počitnicah, se potrudite odklopiti in odmisliti obveznosti, skrbi, prihodnje načrte in delo. S poudarjeno energijo device boste namreč pikolovski, nenehno premlevali in se ne boste znali sprostiti.
  • Čas od 18. do 23. 8. dobro izkoristite za športne in fizične dejavnosti ter uvedite spremembe na področjih, na katerih si že dolgo želite narediti korak naprej.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam