Astrološki koledar za avgust 2023

Turbulence se še kar nadaljujejo tudi v mesecu avgustu, bliža pa se tudi retrogradni Merkur.

Morda res počasi lezemo iz najhujšega, kar se tiče nepredvidljivega vremena, nepričakovanih dogodkov, nervoze, nemira, nestalnosti, ljubezenskih in finančnih pretresov ter občutka, da si letošnje poletje ne moremo zares oddahniti, saj se moramo ves čas z nečim ukvarjati in nekaj reševati, a prav veliko stabilnosti in miru se nam ne obeta niti v avgustu.

Venera je še vedno retrogradna in nas sili k reviziji partnerskih odnosov. Čas ni najbolj naklonjen ustvarjanju resnejših novih zvez, ravno nasprotno – marsikateri odnos, ki je bil že prej na šibkih temeljih, lahko razpade zaradi nepričakovanih razkritij in dogodkov ali ker nam preprosto poči film. Ker je Venera tudi vladarica denarja, počakajte z vlaganji in pomembnimi finančnimi odločitvami, predvsem okoli 22. 8., ko se težavno poveže z Jupitrom, počakajte z nakupi. Zadevo lahko namreč preplačate ali imate prevelike oči in veliko zapravite za nekaj, kar ne bo vredno svoje cene. Še vedno velja, da ni pravo obdobje za lepotne operacije, kozmetične posege, nakup lepih in dragih reči, spremembe pričeske, opremljanje doma …

Merkur se obrne v retrogradno gibanje 23. 8., tako do tedaj opravite vse, kar se lahko pozneje zaplete – podpisovanje pogodb, začenjanje česarkoli novega, dogovori, sestanki, pomembne odločitve, nakup letalskih vozovnic, nakup tehnike … Oborožite se s potrpežljivostjo in do konca meseca urejajte nedokončane projekte in odprte, že pred tem začete zadeve, ki ste jih odrivali na stran.

Sonce bo do 23. 8. še v vročekrvnem levu in nas navdihovalo s kreativnostjo in samozavestjo, po tem vstopi v devico in prinaša občutek, da je poletja konec in da je čas, da zavihamo rokave in se pridno lotimo svojih obveznosti. 

Mlaj v levu 16. 8. prinaša vznemirjenje, šoke, pretrese, hitre spremembe v odnosih, škandale, afere, spet se lahko ponovijo vremenske ujme. Zasebno omejite pričakovanja, ne pretiravajte, ne zapravljajte in pustite, da se konča vse, kar vam ne služi več. Poskusite najti svoj notranji mir sredi tornada. 

Konec meseca, 31. 8., bo polna luna v ribah, ob kateri bo že zadišalo po novih neprijetnih finančnih ukrepih – lahko gre za nove davke, podražitve, omejitve, spreminjanje obrestnih mer … V vsakem primeru bomo zategovali pas in varčevali, zaskrbljeni in obupani bomo.

Aspekti so prav tako ves mesec pestri. Pretiravanju, hvalisanju in ego izpadom se izogibajte 6. 8. Ni čas za zapravljanje in vlaganje. V ljubezni lahko poči 9. 8. ali okoli 16. 8., tedaj vas lahko doletijo tudi nepredvideni stroški. Na cesti, pri športu in nevarnih opravilih pazite okoli 15. 8. Lahko ste prehitri, impulzivni in sprejemate nepremišljene odločitve. V drugi polovici meseca ste lahko razočarani v odnosih, če pričakujete preveč. Med 9. in 13. 8. je najboljši čas za načrtovanje, sodelovanje, odločanje, ljubezen. Po 23. 8. bomo sicer že pridni in delavni, a od 27. 8. do konca meseca tudi zaskrbljeni, preobremenjeni, pod (finančnimi) pritiski, stisnjeni v kot. 

Avgust torej ne bo prav nič sproščen in počitniški, ampak nas bo v njem pošteno premetavalo. Spustite, kar se mora zaključiti, urejajte zadeve za nazaj, počakajte z vsemi pomembnejšimi odločitvami in projekti. Finančno varčujte in počakajte na boljši čas.

Kako najbolje izkoristiti avgust:

  • Izkoristite čas retrogradne Venere za razčiščevanje v odnosih. Samski odkrijte, kaj si sploh želite. Če razpade odnos, ki ni bil dober za vas, ne žalujte za njim. Finančno ne zapravljajte in ne vlagajte. Počakajte z vsemi opravili, povezanimi z lepoto, modo, kozmetiko …
  • Pred 23. 8. uredite vse, kar se lahko zaplete, ko se začne Merkur gibati navidezno nazaj. Po 23. 8. pa počakajte s podpisom pogodb, novimi projekti, izogibajte se napakam, površnosti, komunikacijskim šumom, nakupom – predvsem tehnike, na potovanjih pričakujte zamude in zaplete. Vse dvakrat preverite. Uredite stvari za nazaj, naredite revizijo in red!
  • Opustite misel, da se bo energija umirila in bomo zapluli v klasično sproščeno poletje. Sprijaznite se s tem, da smo letos ves čas ‘v centrifugi’, da si ne moremo zares oddahniti, ampak nas kar naprej čakata delo in reševanje stvari.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam