Astrološki koledar za december 2023

Glavni dogodek meseca je obrat planeta komunikacije, trgovine, medijev, v retrogradno smer 14. 12.

Navidezno nazaj se bo gibal do 2. 1., tako se je smiselno vseh nakupov in opravkov lotiti takoj na začetku meseca, saj se bodo pozneje zadeve zapletale. Merkur bo 1. 12. najprej vstopil v kozoroga, tako bomo bolj premišljeni, trezni, pri nakupovanju in vlaganju nas bo vodil razum. Čas velja izkoristiti tudi za sestanke, odločitve in dogovore.

V odnosih bomo sicer v prvem decembrskem tednu strastni in drzni, a okoli 3. 12. nas lahko zaradi Venerinega kvadrata s Plutonom vodijo strupena poželenja – več bo ljubosumja, posesivnosti, maščevalnosti, manipulacije. Venera dan za tem vstopi v škorpijona, tako bomo bolj intenzivni, zapeljivi in osvajalsko razpoloženi ves mesec. Vpliv izkoristite za erotična doživetja in osvajanje simpatije. Pri finančnem vlaganju pa vseeno pazite, da ne tvegate preveč.

Dnevi od 5. do 12. 12. bodo prijetni. S partnerjem bosta sodelovala in se zanašala drug na drugega, nagnjeni boste k varčevanju in premišljenosti, a si znali tudi pričarati nekaj prazničnega razpoloženja, si kaj privoščiti, se družiti in uživati. Korespondenco uredite 11. 12., 9. 12. bodite previdni, ker lahko zapravite preveč. 

Mlaj v strelcu 12. 12. bo spodbuden. Prinaša optimizem, zadovoljstvo, akcijo, širjenje obzorij. Veliko se bomo družili s prijatelji in se kam odpravili, lahko tudi na krajši izlet. Ker je točka mlaja v kvadratu z Neptunom, pa je lahko praznično vzdušje samo iluzija, bežanje v pravljično razpoloženje, da bi malo odmislili težave, ki nam visijo nad glavo. Velja pa tudi previdnost v zdravstvenem smislu, saj se bo povečalo število okužb od prehlada, gripe do covida. 

Kot rečeno, sledi Merkurjev obrat, ki prinaša napake, zamude, zmedo, zaplete s tehniko, na potovanjih, v komunikaciji … Ne podpisujte pogodb in poskrbite, da pomembne projekte zaključite že prej. Tudi nakupe opravite prej – sicer lahko ne boste zadovoljni s kupljenim, se bo kvarilo, ne bo izpolnilo pričakovanj. Veliko zapletov pričakujte tudi pri spletni prodaji in dostavi. Občutek, da nam nič ne gre po načrtih, se bo podaljšal še na 16. 12., ko bo Sonce v kvadratu z Neptunom. Več počivajte in se ne razburjajte zaradi nevšečnosti. Pojdite v savno ali bazen, pripravite si kopel.

Dnevi do božiča bodo prijetni, čeprav jih lahko malce zabeli Merkur. Prijetno se boste imeli v družbi, čeprav se lahko načrti spreminjajo v zadnjem hipu. Poskusite se do konca leta čim bolj razbremeniti in se samo prepuščajte toku. 

Na sveti večer bo Luna v dvojčkih, kar prinaša sproščeno, živahno, zabavno, lahkotno, igrivo energijo. Veliko bo smeha. Po drugi strani je Sonce v sekstilu s Saturnom, tako boste vseeno organizirani, natančni, večerja bo kljub temu dodelana, stanovanje pa pospravljeno kot iz škatlice. Sam božični dan se bo prav tako nadaljeval z energijo dvojčkov, zato ne ostajajte sami, preživite ga, obdani z družino in prijatelji. Venera v trigonu z Neptunom bo dodala romantično, pravljično razpoloženje.

Polna luna 26. 12. bo v raku in kaže, da bomo čustveni, usmerjeni v preživljanje časa z najbližjimi. Raje bomo doma, ne bo nas več vleklo ven in na zabave, prireditve, množične dogodke, tako kot doslej. Skupaj bomo kuhali, pekli, jedli in se crkljali. Toplo domače vzdušje in partner nas bosta osrečevala.

Dneve do novega leta bodo zaznamovali Neptunovi kvadrati, kar kaže, da ne bomo prav učinkoviti. Marsikaj lahko narobe razumemo, sklepali bomo napačne odločitve in delali napake. Najbolje bo, da se ničesar ne lotite in počnete, kar vas ob zaključku leta najbolj veseli. Pazite le, da ne pretiravate z alkoholom in opojnimi snovmi.

Zadnji dan v letu bomo začeli pompozno in z velikimi načrti, a bolj se bo bližal večer, bolj smo lahko razočarani, ker stvari ne bodo izpadle, kot smo si zamislili. Končni rezultat bo veliko skromnejši, kot smo si zastavili. Osamljene bo najbolj stiskalo okoli 19. ure, drugi se bodo soočali z omejitvami in ovirami. Nasvet je, da se čim manj obremenjujte z bilancami za naprej in nazaj ter se sprostite. Pozneje čez noč se bo energija sprostila in dobrovoljno bomo vstopili v 2024.

Kako najbolje izkoristiti december:

  • Vse nakupe, projekte, nujne reči opravite do sredine meseca, saj jih bo pozneje zapletel retrogradni Merkur.
  • V dnevih med božičem in novim letom ne računajte, da boste kaj dosti opravili, zato si že vnaprej vzemite dopust oz. razbremenite urnik.
  • Računajte, da boste letos bolj željni zabave in uživali v družbi za božič, novo leto pa bo skromno in ne bo ravno izpolnilo pričakovanj. Malce bo silvestrovanje zapletal Merkur, ki bo tik pred obratom v direktno smer, malce pa tudi sami ne bomo najbolje razpoloženi. 

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam