Astrološki koledar za julij 2022

Ta poletni mesec nam prinaša sproščeno uživanje s kakšnim oblačkom.

Končno smo dočakali prijetne poletne mesece in z Venero v dvojčkih, Soncem in Merkurjem v raku in levu ter Marsom v biku bomo želeli predvsem uživati, se družiti, spogledovati, se obiskovati, si kaj dobrega in lepega privoščiti in se postaviti na prvo mesto. Polna luna v kozorogu sredi meseca (13. 7.) nas bo sicer želela opomniti na delo in odgovornost. Tedaj je tudi večja možnost vremenskih nevšečnosti, ki prinašajo neprijetne posledice, prav tako smo lahko deležni novega vala draginje in/ali krize energentov. Stopnjeval se bo pritisk na ljudi, a kljub temu bo vse skupaj hitro izzvenelo ali vsemu skupaj ne bomo želeli posvečati prevelike pozornosti in nadaljevalo se bo prijetno počitniško vzdušje.

Konec meseca bo vroč, kot kaže mlaj v levu, skupaj s temperaturami pa se bosta zvišala tudi naša samozavest in ego. Predvsem v dneh okoli mlaja (28. 7.) moramo biti previdni na cesti, saj je povečana možnost nesreč, nezgod, živčnosti, šokov, neprijetnih in nepričakovanih dogodkov.

In vmes? Mesec se 1. 7. začenja z neprijetnim vplivom – Mars kvadrat Pluton, ki je aspekt za nasilje. Lahko se zaostrijo zadeve na vojnih žariščih, na osebni ravni pa se ta dan izogibajte prepirom, bodite previdni in pazite nase.

Merkur bo julija delal veliko aspektov. V prvem tednu, ko bo v dvojčkih, spodbuja druženje, mreženje, komunikacijo vseh vrst, izmenjavo idej, mnenj, lahkotne pogovore, odkrivanje novega, radovednost, humor, željo po zabavi. Drugega julija se poveže s Saturnom in Neptunom, kar spodbuja zbrano delo, organiziranost, trud, jasne misli, vendar tudi možnost napak in nepravilne presoje. Poslovno bodite čim bolj realni in čim manj naivni.

Odličen dan za nove poslovne podvige, nove ideje, druženje, načrtovanje je 5. 7. Isti dan Merkur prestopi v raka. Odtlej bodo naše misli bolj pod vplivom čustev, občutljivi bomo in previdni. Razmišljali bomo o družinskih obveznostih in dopustu, nič več ne bo na prvem mestu zabava s prijatelji. Čustveno lahko pretiravamo 9. 7. Dan ni primeren za nakupe, ker imamo lahko prevelike oči ali pričakujemo preveč od kupljenega, ki pozneje ne bo upravičilo naše investicije. 

Drugi pomembni datumi v juliju 2022

Ker Mars 5. 7. prestopi v bika, bomo veliko bolj trmasti in odločni, a tudi počasni in manj se nam bo ljubilo. Iskali bomo užitke in si hitreje privoščili luksuzne dobrine.

Nove ideje se vam lahko utrnejo od 10. 7. do 13. 7., ko bosta Sonce in nato še Merkur v sekstilu z Uranom. Želeli si boste pokazati svojo inovativnost in edinstvenost, ne boste pustili, da vas kdo omejuje, govorili boste brez dlake na jeziku. Odlično bi bilo, če se odpravit raziskovat kraje, kjer še niste bili.

Polna luna v kozorogu, kot rečeno, ne bo najprijetnejša. Imeli bomo občutek, da vse pritiska na nas, ne bomo se mogli povsem sprostiti. Poskusimo najti nove rešitve za obstoječe težave, prav tako nam bo v stiski pomagal partner, na katerega se bomo lahko oprli. 

Dan za tem, 14. 7., se lahko pokažejo razpoke v ljubezenskih odnosih – varanje, zavajanje, neiskrenost – ali se izkaže, da ste od nekoga pričakovali preveč, ga idealizirali, vaša hrepenenja pa niso bila uresničena. Dan ni primeren za nakupe kozmetike, oblačil, obutve, niti za lepotne posege. Ne vlagajte denarja, niti ga ne posojajte, saj vas lahko ogoljufajo.

Prijetnejši bo 16. 7., ko se lahko razjasnijo zadeve, o katerih stre razmišljali, 17. 7. vas bo vodil navdih, odličen čas je za duhovno delo in umetniško ustvarjanje. Prisluhnite hrepenenju svojega srca. 

Med 18. in 22. 7. bosta v ospredju ego in ponos. Veliko bolj odločni, pogumni, samozavestni in neposredni bomo ter zlahka postavljali meje drugim, saj bosta Sonce in Merkur vstopila v leva. Zaradi njune opozicije s Plutonom vseeno pazite, da se ne zapletete v spore po nepotrebnem.

Prijeten in srečen dan bo 23. 7., tako za nakupe, potovanja, druženje, finančno načrtovanje, nato pa 25. 7. spet pazite, da ne zapravljate preveč. Počakajte z obiskom frizerja in kozmetičarke, saj boste razočarani nad rezultatom. Tudi v ljubezni omejite pričakovanja – če vam bo ponujen prst, ne segajte po roki. 

Od 26. do 28. 7. bodite izredno previdni na cesti, saj Merkur v kvadratu z Marsom in Uranom povečuje možnost nesreč, nezgod, športnih poškodb, sporov, pretepov itd. Umirite živce in ostanite mirni, hitite počasi, držite jezik za zobmi, raje kot da po nepotrebnem bleknete kaj neprimernega. 

Mlaj v levu 28. 7., kot rečeno, prinaša višje temperature in povečan ego. Spustite se na realna tla!

Zadnji dan v mesecu se ne pustite črnim mislim ter se pogumno soočajte z zamudami in ovirami. Kljub temu vas ta dan podpira tudi Jupiter, kar je odlično tako v finančnem pogledu kot povsod, kjer je dobro imeti srečno roko. Če ne boste preveč premlevali in se sekirali, je lahko to prav prijeten in optimističen dan.

Kako najbolje izkoristite julij:

  • V prvem tednu si dajte duška s prijatelji, zabavajte se, družite in se odpravite na kak izlet. Srečajte se z znanci, ki jih že dolgo niste videli, vaš moto naj bo sproščeno preživljanje prostega časa.
  • Za tem se posvetite družini, odpravite se na dopust, kjer ne pustite, da bi vas dohitele novice in skrbi. Privoščite si kaj lepega za svojo dušo.
  • Konec meseca krotite svoj ego in se zavedajte, da ni pomembno, da imate prav za vsako ceno. Zadnje dni meseca bodite previdni na cesti in ne pustite, da vam stres pride do živega.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam