Astrološki koledar za junij 2023

Težavni meseci, ko so nam mrki razburkali družbeno in zasebno življenje, so za nami, naslednji tedni bodo prijetnejši.

Sonce bo do 21. 6. v radoživih dvojčkih, tam se mu 11. 6. pridruži še Merkur, tako se bomo več družili, se radi zabavali, pogovarjali, sprostili, potovali, stvari ne bomo več jemali tako resno, se znašli v vsaki situaciji in znali marsikaj obrniti na šalo. 

Na začetku meseca lahko še vedno precej razmišljamo o financah in premoženju, a ker Jupiter 19. 6. naredi sekstil na Saturn, lahko dolgoročno pričakujemo stabilizacijo na finančnem področju in počasen globalni obrat trendov navzgor. Na osebni ravni je to aspekt za varčevanje in počasno gradnjo, tako da se še vedno ne razpustite povsem, a ne bo vas več tako skrbelo zaradi draginje in finančne krize kot prej.

Merkur je sicer ta mesec precej aktiven, tako se lahko marsikaj dogovorimo, začnemo nove projekte, smo uspešni pri pogajanjih in sklenemo nova poslovna partnerstva, hkrati pa ne pozabimo, da potrebujemo tudi počitek in odklop – in si ju privoščimo brez slabe vesti. Lahko se odpravimo na kak krajši izlet, gremo na delavnico ali tečaj, povabimo prijatelje na piknik … Novim idejam se odprite 4. 6., vsi v kreativnih poklicih izkoristite 9. 6., ko boste imeli več navdiha, 11. 6. lahko pride do preboja na področju, ki se doslej ni premaknilo, 17. 6. je čas za zmenke, ljubezenska sporočila, druženje s prijatelji, 21. 6. za akcijo, delo, šport, uresničevanje idej. Merkur nato 27. 6. prestopi v raka in od zabave in sproščenih pogovorov se bomo obrnili k družini in bližnjim. Opozoriti velja na 15. 6., ko bo več črnogledosti, ovir pri dogovarjanju in uresničevanju ciljev, in 25. 6., ko bomo naivni, odzemljeni, delali napake in lahko ne vidimo realne slike – tedaj ne posojajte denarja in ne sprejemajte pomembnih odločitev.

Energije, volje, zanosa nam z Marsom v levu ne bo manjkalo, le krotiti bomo morali ego, da se ne bi komu zamerili. Na cesti, pri športu, nevarnih opravilih bodite previdni 26. 6., večja je možnost nesreč.

V ljubezni se ne bo veliko dogajalo, prav hudo pa nam prav tako ne bo. Prve dni meseca bo Venera še v raku in se bomo držali nazaj, se obdali z ljudmi, ki jim lahko zaupamo in ob katerih se počutimo varne, po 5. 6. pa bomo bolj pogumno osvajali nasprotni spol in tudi sicer delovali z večjo samozavestjo ter z žarom pokazali svoje talente. Nič ne bo narobe, če se odpravite na kako pomembno prireditev. Največ navdiha, romantičnih hrepenenj in trenutkov si lahko obetate 2. 6., ljubosumju se izogibajte 5. 6., 11. 6. je možno pretiravanje s hrano, pijačo, užitki, zapravljanje, več bo čustvene drame. Ta dan se vzdržite finančnih naložb in ne pustite, da vas karkoli neupravičeno vznemiri.

Ko po 21. 6. Sonce vstopi v raka, bomo začeli razmišljati o družinskih počitnicah. Bolj zadržani, usmerjeni navznoter in čustveni bomo ter se želeli odklopiti od vsega.

  • Polna luna 4. 6. je čas za zaključevanje odprtih projektov. Spodbujeno bo druženje in sodelovanje. Mlaj v raku 18. 6. pa bo prinesel energijo za nove začetke, ker bo v dvojčkih, se lahko lotite več zadev hkrati. Pazite se le napačne presoje in zavajanja, saj kvadrat točke mlaja z Neptunom kaže, da ne bomo jasno videli situacije ali nam kdo laže.
  • Čas do 20. 6. dobro izkoristite za mreženje, druženje, izmenjavo mnenj, srečevanje s prijatelji, nabiranje novih idej in sklepanje novih poznanstev. Uredite korespondenco. Merkur bo spodbujal učinkovito komunikacijo, povezovanje, vpis na različne tečaje, zabavo … Po eni strani vas bo spodbujal, da se malce odklopite in otroško zabavate, po drugi pa vam lahko prinese zanimive naveze, ki vam bodo v bodoče še koristile.
  • Na začetku meseca si naredite finančni načrt in razmislite, kako naprej. Jupiter v biku bo sicer končno prišel malce do izraza, tako si lahko oddahnete, saj se finančna kriza vsaj nekaj časa ne bo več poglabljala.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam