Astrološki koledar za junij 2024

Dočakali smo malce lahkotnejši mesec, ko bomo manj resno gledali na svet, radovedno iskali nove dogodivščine, se družili, povezovali, zabavali.

Kar pet planetov namreč vsaj del meseca potuje po dvojčkih, v njih bo 6. 6. mlaj, Merkur, ki jim vlada, pa ves mesec tvori kar nekaj aspektov z drugimi planeti. Veliko se nam bo dogajalo. Lahko se vam bo zdelo, da ste razpeti na vse konce in kraje, da vas vabijo na tisoč in en dogodek, telefon vam bo nenehno zvonil in spoznavali boste zanimive nove ljudi. Na trenutke ste lahko sicer utrujeni od vse te akcije, a hkrati se bo marsikaj premaknilo z mrtve točke, optimistično boste zrli v prihodnost, sklepali nova poznanstva, sodelovanja, posle. Čas je primeren za trgovanje, nakup novega avtomobila, kratke izlete, dogovarjanje, nastopanje, komunikacijo vseh vrst, izobraževanje, jezikovne tečaje, piknike, nove projekte … 

Pomembni datumi v juniju

Na začetku meseca, 2. 6. in 4. 6., je čas primeren za finančno vlaganje in transakcije. Lahko vas čaka neki dobitek. Umetniki boste prišli na svoj račun v prvih dnevih meseca, ko bo več navdiha in ustvarjalne vizije. 

Vse do 17. 6. vas bo vleklo v družbo. Ne le da se sprostite, izvedeti boste želeli kaj novega, se sprostiti, klepetati, se kaj novega naučiti. Čas je odličen za različne tečaje in delavnice, obisk družabnih prireditev, veselic, festivalov, vinskih sejmov … Všeč vam bo povsod, samo da bo zabavno. Ni izključeno, da samskim tovrstno mreženje prinese tudi kakšno novo simpatijo. Ljubezni bodo planeti naklonjeni 4. 6., ko je čas za zmenek. Odprti boste in vedri, lahko se odpravite na kakšen potep.  

Mlaj v dvojčkih, 6. 6., sicer prinaša lahkotno energijo, a hkrati naznanja, da se bodo visokoleteči načrti osuli in da bomo morali za marsikaj precej bolj zavihati rokave, kot se nam je sprva zdelo. Morda se bomo v obdobju od 6. do 12. 6. spet rahlo potegnili vase ter zategnili ročno pri družabnem življenju. Zaradi nečesa se bomo obremenjevali, lahko smo preveč zaposleni, deloholični, izčrpani, resni, dvomimo o sebi. V tem času več počivajte in si stvari ne ženite preveč k srcu, v odnosih pa ne pričakujte preveč oz. se ne prestrašite začasne partnerjeve ohladitve.

Po 9. 6., ko Mars vstopi v bika, bomo manj zaletavi, lahkomiselni in nepotrpežljivi, energijo bomo usmerjali na finančno področje in se trudili oplemenititi premoženje. Ničesar ne boste mogli doseči s silo, predvsem če imate nasproti močnejšega nasprotnika. Ne rinite z glavo skozi zid, ampak se držite pravila, da pametnejši odneha – predvsem 11. 6. V srčnih zadevah velja opozorilo, da ta dan ne hodite na zmenke z neznanci in čudaki, saj se lahko ne končajo dobro.

Občutek oviranosti in stanja na mestu bo po 12. 6. počasi izzvenel. Že 14. 6. se nam lahko razjasni neka pomembna zadeva. Nakupom se odpovejte 16. 6., tudi za posojanje denarja, obisk kozmetičarke, frizerja, lepotne posege ta dan ni najboljši, saj z rezultatom ne boste zadovoljni. Prav tako 16. in 17. 6. pazite, da vas ne ogoljufajo, tako finančno kot sicer. Vse, kar se bo zdelo prelepo, da bi bilo resnično, bo le iluzija.

Po 17. 6. se bomo družili raje doma in se obdali s prijatelji in družino. Potrebovali bomo ljudi, ki so naši, ob katerih se varno počutimo, s katerimi lahko delimo čustva in kaj dobrega skuhamo. Začenja se obdobje, odlično za družinske počitnice. 

Polna luna v kozorogu, 22. 6., bo pripeljala naše projekte k zaključku. Sicer smo lahko nemirni in načrti se nam lahko spreminjajo. Hkrati nas bo razočaralo, če se bo izkazalo, da smo bili res prezaupljivi in nas je nekdo povlekel za nos oz. sami sebi nismo želeli priznati resnice. Lahko vas prizadenejo prijatelji.

Dnevi do konca meseca bodo prijetni, primerni tako za druženje, nove ideje in projekte, zbrano delo, urejanje birokracije kot spoznavanje novih ljudi, praznovanja, zabavo. V ljubezenskem smislu izstopa 29. 6., ko bomo še posebno strastni in vročekrvni. Samski izkoristite vpliv za iskanje nove simpatije, vezani za romantiko pod zvezdami.

Kako najbolj izkoristiti junij?

  • Dovolite si biti bolj lahkotni, neobremenjeni, pozabite na skrbi, delo, obveznosti in bodite otroško razigrani. Spoznavajte nove ljudi, saj se vam lahko prinašajo koristne informacije in ideje. Vpišite se na kak tečaj, pojdite na izlet, koncert, druženje, priredite piknik … Smejte se in zabavajte.
  • Mesec izkoristite za dogovarjanje, sklepanje novega sodelovanja, vse, povezano s komunikacijo … Možgani vam bodo hitreje delali, prilagodljivi boste in iznajdljivi. Čas je za širjenje posla in pridobivanje novih strank.
  • Po 17. 6. se posvetite družini. Uredite dom, povabite sorodnike na obisk. Nič ni narobe, če se vaša pozornost iz zunanjega sveta obrne nazaj v vaš ožji prijateljski krog.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam