Mesečni astrološki koledar za junij

Vedno bolj bo dišalo po poletju, čeprav bo prva polovica meseca zaradi Sončevega mrka in retrogradnega Merkurja še precej nemirna in turbulentna. Če se le da, v tem času ne sprejemajte pomembnejših odločitev, saj se lahko karte premešajo in načrti spremenijo.

Vplive boste najbolj čutili dvojčki, device, strelci in ribe, ki bodite čim bolj prilagodljivi in pojdite s tokom. Na splošno pa nam mrk prinaša razjasnjevanje stvari iz preteklosti, hkrati lahko pridejo na dan stare laži. Čeprav boste želeli spraviti stvari v red, se boste lahko srečevali z nejasnostmi, ki bodo še nekaj časa meglile sliko. Lahko imate težave z avtoritetami, zaradi kvadrata točke mrka z Neptunom pa bomo zdravstveno spet bolj ranljivi. 

Datumi, na katere morate biti še posebej pozorni!

Posebno pazljivi bodite 5. 6., okoli 10. 6., 13. 6. in 23. 6. (na zadnji datum se Merkur obrača v direktno gibanje, zato bo njegov vpliv poudarjen). Naštete dni je večja možnost napak, napačnega razumevanja, zavajanja, hkrati pa boste tudi sami bolj naivni in občutljivi. Poskusite ostati z nogami na tleh in podvomite o vsem, kar se zdi predobro, da bi bilo lahko resnično, ker gre najverjetneje za manipulacijo. 

Poslovno se sicer vse do 23. 6. izogibajte podpisom pogodb, nakupu novih računalnikov in sklepanju večjih poslov, če pa že morate storiti kaj izmed naštetega ali zaključujete projekt, izberite za to 3. 6., ko boste jasni, odločni, delavni in konstruktivni, dogovorjeno pa lahko še dolgo drži. Pogajanjem se izogibajte omenjenega 5. 6., ko bo prihajalo do komunikacijskih šumov, zamud, hkrati pa vas bo nasprotna stran želela zmanipulirati ali premagati s silo. Sreča vas bo spremljala 23. 6., vendar vseeno vse preverite dvakrat, saj se v tem času obrača Merkur.

Venera bo že v začetku meseca vstopila v raka, kar bo vaše zanimanje in želje preusmerilo od spogledovanja, osvajanja, razmerij za eno noč, zabav in druženja k iskanju varnega čustvenega pristana. Še tako zakrknjeni samci se bodo želeli ustaliti in vezati, saj bodo preprosto potrebovali dom, družino, ljudi, ki jih imajo radi, jih sprejemajo in razumejo. Čustveno boste sicer bolj občutljivi, zamerljivi, previdni, bolj zaprti vase, k sebi pa spustili samo najbližje. Marsikdo se lahko odloči za naraščaj, drugi bodo samo več kuhali in se tako crkljali.

Za izpolnitev srčnih želja je sicer odličen dan že 3. 6., ko se vam lahko uresniči skrita želja ali se pojavi ljubezenska priložnost, ki je ne smete izpustiti.

21. 6. se Venera poveže z Neptunom in čas bo za romantično ljubezen, sanjarjenje, hrepenenje, umetniki pa bodo imeli dovolj navdiha za ustvarjanje. Na enega od omenjenih datumov pojdite na zmenek z novo simpatijo! Ker bo od 11. 6. Mars v levu in bomo bolj pogumni, samozavestni in goreči pri doseganju ciljev, ne bo nič narobe, če naredite korak naprej v odnosu. 23. 6. vas lahko odnesejo strasti, pazite le, da ne boste pregrobi ali šli predaleč v svojih drznih posteljnih fantazijah, saj lahko s tem preplašite partnerja.

Poslovno se sicer vse do 23. 6. izogibajte podpisom pogodb, nakupu novih računalnikov in sklepanju večjih poslov.

Ljubezen, družina in finance

Vezani izkoristite mesec za povezovanje z družino, odlično je, če si lahko že v tem času privoščite dopust. Do partnerja boste čutili pripadnost in nežna čustva, veliko vam bo pomenilo, da mu lahko zaupate in ga doživljate kot svoj varni pristan. Po 11. 6. se bodo razvnele tudi strasti, le svoj ego boste morali na trenutke malo bolj krotiti. Kot rečeno, je mesec odličen za odločanje o širjenju družine ter delu na tem.

Finančno boste v prvem delu meseca več zapravili za družino, v drugem pa zase, ker si boste želeli privoščiti nekaj dragega in lepega kot nagrado za pretekli trud, hkrati pa se z novim nakupom postaviti pred drugimi. Vodna znamenja bodo imela še ves mesec ob strani dobrotnika Jupitra v ribah, ki jim bo prinašal priložnosti in povečeval zaslužek. A 22. 6. se obrne v retrogradno gibanje, kar pomeni, da lahko izgubite en vir prihodkov, neke ugodnosti, subvencije ali se pojavijo stroški, povezani z nečim v preteklosti, možno je plačevanje nečesa za nazaj. 

Omeniti velja še drugi mundani kvadrat Saturna in Urana 14. 6., ki bo sicer bolj deloval na družbeni ravni in nam kazal razkol med starimi, tradicionalnimi načini delovanja in novo energijo. Na osebni ravni premislite, kaj morate spremeniti, ker vam ne služi več, kje se preveč rigidno in trmasto oklepate nečesa, kar nima več pravega mesta v vašem življenju.

Nasveti za čim lepši junij

  • Pazite se laži, zahrbtnosti, manipulacij in zavajanja, po drugi strani pa svoje naivnosti, prevelikega sočutja, idealizma, površnosti in napak – tako v odnosih kot na poslovnem področju. Zaradi retrogradnega Merkurja, ki bo v začetku meseca še v kvadratu z Neptunom, preprosto ne boste imeli prave slike o tem, kar se resnično dogaja. Ne odločajte se pred zadnjo tretjino meseca!
  • Ne skrbite, če ne boste več tako radoživi, željni zabave in dogodivščin. To ne pomeni, da se spreminjate v puščobo, samo vaše potrebe so se za nekaj časa spremenile in raje imate poznano in domače čustveno okolje kot nepoznano in pustolovsko življenje. Čas obrata navznoter izkoristite za to, da se povežete s svojimi čustvi in potrebami. Odkrijte, po čem v resnici hrepenite!
  • Čeprav bo z mrkom, retrogradnim Merkurjem in kvadratom Saturna in Urana mesec poln sprememb, preobratov in turbulenc, bodite čim bolj prilagodljivi in pojdite s tokom. Poskušajte razumeti, kaj vam želijo sporočiti vplivi, tudi kadar gre vse narobe. Morda morate iti po drugi poti, se vrniti na začetek projekta in ga znova pregledati, spustiti vse in iti s tokom ali se zadeve lotiti na drugačen način.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam