VENERA SHOP

Najpogostejši dejavniki, ki vplivajo na ženski orgazem

Čeprav orgazem še zdaleč ni najpomembnejši, je prav, da se zavedamo vsega, kar nam preprečuje, da bi ga dosegle.

Raziskale smo, kaj vse lahko vpliva na ženski orgazem in prišle do različnih dejavnikov, ki lahko močno izboljšajo, ali pa poslabšajo našo spolno izkušnjo. Če pomembne dejavnike poznamo in znamo nanje pravilno odreagirati, lahko izboljšamo svoj orgazem in konec koncev tudi svoj in partnerjev užitek. 

Pogosti vzroki lahko vključujejo:

 • hormonske spremembe, na primer po porodu, v času menopavze ali po menopavzi;
 • določena zdravstvena stanja, vključno s težavami s ščitnico, boleznimi, ki prizadenejo živce, tesnobo in depresijo;
 • boleč seks;
 • suhost nožnice;
 • zdravila (kot so antidepresivi in ​​antipsihotiki);
 • skrbi ali strahovi glede seksa;
 • pomanjkanje samozavesti;
 • uporaba rekreativnih drog, alkohola ali kajenja;
 • skrbi v zvezi;
 • stres ali čustvena stiska;
 • zgodovina travme ali neželenega spolnega stika.

Hormonske spremembe

Hormonske spremembe so eden izmed najpogostejših razlogov za težave z orgazmom. Večina težav se lahko enostavno in dokaj hitro odpravi, pomembno je le, da poslušate svoje telo in rešujete vzroke, ne zgolj posledice. Če vam nagajajo hormoni, se o rešitvah pogovorite z ginekologom ali osebnim zdravnikom.

Zdravstvena stanja

Določena zdravstvena stanja lahko vodijo do neprijetnih spolnih odnosov, zmanjšane spolne želje, ki pa neposredno vplivata na težje doseganje orgazma. 

Suhost nožnice in boleč spolni odnos 

Suhost nožnice in boleč spolni odnos sta navadno zelo povezana. Suhost nožnice se lahko pojavi zaradi najrazličnejših vzrokov. Lahko jo povzroči bolezen, stres, staranje … Suhost nožnice lahko izboljšate z različnimi prehranskimi dopolnili in hranilnim ter vlažilnim gelom. Izberite takšnega, ki vašo nožnico vlaži in neguje. Poiščite kakovostne vlažilne gele z dodatkom hialuronske kisline ali aloje vere. 

Odnos do lastnega telesa

Mnoge ženske doživljajo vsiljive misli ali kritične notranje glasove o svojem telesu, ki prekinejo gladko napredovanje spolnega vzburjenja, ki vodi do orgazma. Lahko imajo nezavedne misli o svojih prsih: moje prsi so majhne. Niso kot prsi drugih žensk. Moje prsi so deformirane … Lahko pa imajo negativne misli tudi o svojih genitalijah: moja nožnica je prevelika. Preveč si suha …

Tudi to, kako rade se imamo, vpliva na doživljanje orgazma.

Ko imamo ženske negativne misli o različnih delih svojega telesa, težko uživamo ob dotiku teh specifičnih predelov. Če smo kritične do podobe svojega telesa na splošno, težje popolnoma uživamo v seksu. Tovrstne misli pa ne poslabšajo samo našega spolnega življenja, ampak so splošna ovira na večini področij v življenju.

Dojemanje seksa kot nekaj slabega

Mnoge ženske so zgodaj v življenju med procesom socializacije pridobile izkrivljene poglede na seks. Na splošno prevladuje negativen odnos do golote, samozadovoljevanja in različnih spolnih iger. Posledično imamo prepričanja o tem, katera spolna dejanja so »sprejemljiva in katera ne, kaj »lahko« počnemo in česa ne, in to nam otežuje, da najdemo lasten užitek. Na tej točki se kaj hitro prikrade občutek krive ali sramote, ki seveda popolnoma uniči libido oziroma spolno željo. Pomembno je, da se vsega, kar mislite, da veste, enostavno osvobodite. Kar velja za druge, ne velja nujno tudi za vas. Ko daste sami sebi priložnost, da ugotovite, kaj je prav za vas, je vse veliko lažje in predvsem boljše. 

Strah pred izgubo nadzora

Če ima kdo rad vse pod »kontrolo«, smo to ženske. In kadar smo prisiljene ta nadzor izgubiti ali zmanjšati, nam ni prijetno. Pri spolnosti pa je pomembno ravno to, da znamo izgubiti nadzor, da se prepustimo trenutku in sledimo instinktu. 

In pozor! 31.7. je dan orgazma in v sodelovanju z Venera Shop smo vam na našem instagram profilu pripravile obdarovanje!

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam