Astrološki koledar za november 2022

Jesenski mrki in poudarjeno znamenje škorpijona prinašajo napornejše energije. Sončni mrk v škorpijonu je že za nami, čaka pa nas še lunin, 8. 11., ki obljublja pretrese, šoke, nepričakovane spremembe, povezane z bankami, financami, zemljo, hrano in kmetijstvom, lahko se tudi stresejo tla.

Uran, planet preobratov, revolucij, rušenja, je namreč prav na točki mrka, ker se ta dovrši v biku, pa so njegove turbulence lahko vezane na našteto problematiko. Na osebni ravni vas bo sicer pretresel, le če imate pomembne planete ali osi horoskopa na ali blizu 16. stopinje bika, škorpijona, leva ali vodnarja, sicer bo šlo bolj za družbeno klimo.

Poleg tega nas bo daljše obdobje, vse do sredine januarja 2023, spremljala energija retrogradnega Marsa. Jeza, nepotrpežljivost, groba neposrednost v komunikaciji, prepiri, spori, nestrpnost bodo nekaj vsakdanjega, kar boste lahko opazovali tako pri sebi kot pri drugih. Na kriznih žariščih bo Mars podžigal nasilje in agresijo, v vsakdanjem življenju pa vas bo hitro spravila iz tira vsaka malenkost. Pa še trije planeti so prve tri tedne meseca v škorpijonu, znamenju, ki ga povezujemo s temačnostjo, (čustvenim) čiščenjem, razgretimi strastmi, opuščanjem starega, poslavljanjem od ljudi in stvari, minevanjem, soočanjem s svojo senčno platjo …

Jupiter se je sicer na poti nazaj vrnil v ribi, vendar se giblje po zadnjih, ne preveč spodbudnih stopinjah, tako da ne bo imel dovolj moči, da bi prevladal s svojim sočutjem in razumevanjem do drugih. 

Ne le ker smo v obdobju med mrki, tudi zaradi napornih aspektov planetov bo prvih deset dni novembra izredno napetih in napornih, zlasti v odnosih. Če ste v stabilnem razmerju, jo boste odnesli samo s pričkanjem, nič nenavadnega ne bo, če boste vzkipeli in povzdignili glas ali vam bo šel partner občasno na živce, vajine preizkušnje pa težke. Kjer pa tudi sicer škriplje, se lahko odnos konča. Od 5. do 7. 11. bo največ možnosti za to, saj se vam bo zdelo, da je cena, ki jo plačujete v odnosu, preprosto prevelika. 

V dneh okoli luninega mrka, 8. 11., se ne odločajte o pomembnih zadevah, ne začenjajte novih projektov, ne delujte nepremišljeno in prehitro, saj se bodo okoliščine spreminjale, lahko pa boste imeli celo občutek, da škarje in platno nista v vaših rokah in vas življenje vodi po svoje. Ostanite mirni ob družbenih spremembah, ki jim boste priča, ne pustite se prestrašiti.

Dnevi od 9. do 11. 11. bodo težki, zato jih poskusite samo preživeti čim bolj v zapiku. Lahko ste impulzivni in prehitro podirate mostove za sabo, obupani zaradi komunikacijskih blokad in nerazumevanja, preobremenjeni z delom, črnogledi, izčrpani, obupani. Skrbelo vas bo zaradi moških v vašem življenju ali bodo odnosi z njimi težavni. Čim več počivajte, uteho lahko najdete v umetnosti in ustvarjanju, tudi z duhovnimi tehnikami si lahko pomagate.

Po tem se bo kljub retrogradnemu Marsu začelo daniti. Dnevi, ko bodo odnosi bolj harmonični, strastni, prijetni, so 13. 11., ko bo čas za skok med rjuhe in zapeljivo osvajanje, 15. 11., ko se vam lahko nasmehne sreča in je primeren dan za zmenek, 21. 11., ko bo komunikacija gladko tekla in se lahko marsikaj dogovorite. Po 16. 11. bo na splošno več ljubezenskega optimizma, saj Venera vstopi v ognjenega strelca. Isti dnevi do spodbudni tudi v finančnem pogledu, če se odpravljate po nakupih, k frizerju, kozmetičarki, le lepotnim operacijam se izogibajte ves čas retrogradnega Marsa. 

Poslovne sestanke in dogovore lahko organizirate 12. 11., če morate druge navdušiti za svojo vizijo, 14. 11., če jih želite prepričati v svoj prav in delovati odločno, 16. 11., če potrebujete srečo, 18. 11., če želite pokazati avtoriteto in vam prideta prav moč in pogum, 20. 11., če je v igri veliko denarja ali sodelujete s tujino, opravljate pravne ali založniške posle (dober dan je tudi za izobraževanje in opravljanje izpitov), 29. 11., če želite kaj razčistiti in narediti red – a pazite, da ne boste delovali preveč nepotrpežljivo in vzkipljivo.

Na splošno bo več optimizma, priložnosti, spodbud, dobre volje in manj zapletov po 16. in 17. 11., ko Venera in Merkur iz temačnega, ljubosumnega, ostrega in posesivnega škorpijona vstopita v svetlega strelca, še bolj, ko se tja 22. 11. premakne še Sonce. Mlaj v strelcu, 23. 11., bo prijeten in bo prinesel novo upanje po napornih tednih.

Če ste umetnik ali se ukvarjate z duhovnostjo, se prepustite navdihu 14. 11., če se lotevate nečesa, kar zahteva trud in neumorno vztrajnost, je vaš dan 28. 11.

Do konca meseca pazite samo v dnevih okoli 19. 11., ko se retrogradni Mars s kvadratom poveže z Neptunom. Aspekt prinaša laži, manipulacijo, zdelo se vam bo, da se borite z mlini na veter ali vam manjka moči za akcijo. Lahko se boste zavzemali za napačne stvari ali boste kako drugače zaslepljeni. Na družbeni ravni pa si lahko spet obetate kopico lažnih novic, zato preverite vire, preden vsemu slepo zaupate.

Kako najbolje izkoristiti november?

  • V prvi tretjini meseca ne izgubljajte energije s tem, da želite za vsako ceno uresničiti svoje cilje in ostati na zastavljeni poti, ker bodo šle stvari v svojo smer, načrti se bodo spreminjali, pričakujete lahko nepričakovane preobrate. Prepustite se, naj se dogodki odvrtijo do konca, posebno če se vas lunin mrk osebno dotakne.
  • V drugem delu meseca bo več spodbudne energije tako v odnosih kot poslovno. Pomembnejših opravil se lotite v tem času, če se le da, pa vseeno ne načrtujte operacij, ki niso nujne.
  • Razumite, da ste jezni, nepotrpežljivi, se borite za svoj prav in ostro postavljate meje zaradi retrogradnega Marsa. Po drugi strani ste lahko utrujeni in razmetavate energijo na vse konce, kot ne bi znali pravilno upravljati z njo. Pri športu se poslušajte in si privoščite tudi počitek, saj ni dobro, da se v tem obdobju ženete prek svojih meja.

Komentirajte

Differo d.o.o., 2020 Nepremagljiva.si - ISSN 2712-6285, vse pravice pridržane
Pogoji poslovanja - Piškotki

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Preberi več
Se strinjam